Змии

ЦЕНИ

Третиране на открити площи

0,90 лв./л.м.
  • С включен ДДС
  • Време за реакция
  • до 48 часа
  • Сертификат за препарата
  • Инструктаж за превенция

За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 15.00лв на посещение.

Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

змия

Змии- малко животни изпитват такива крайности на любов и омраза. Някои хора държат змии като домашни любимци. Изследователите на змии прекарват живота си в изучаването им. Те имат митове в религията и културата и дори са татуирани върху кожата на хората.

Но за други дори мисълта за змии предизвиква офиофобия: силният страх от тези плъзгащи се влечуги.

Повечето хора намират пленена змия в зоологическата градина за интересна, но не я искат никъде близо до дома си. Особено неприятно е, когато намерите такъв в двора си или извън къщата си и в редки случаи в дома си.

Змии- срещат се по целия свят на всички континенти с изключение на Антарктида. Те са съществували на земята от около 100 милиона години, много преди ранните хора. В природата змиите са важна част от околната среда. Те са месоядни животни, които основно се хранят с яйца, гризачи, насекоми, други змии, жаби, костенурки, птици и други дребни бозайници. Размерът на плячката зависи от това колко голяма е змията, въпреки че те могат да консумират плячка няколко пъти по-голяма, ако успеят да я хванат.

Змии- поради тази причина помагат за поддържането на неприятни популации от диви животни, като плъхове, мишки и нежелани отровни змии. Те също така служат като храна за птици и по-големи бозайници в хранителната верига. По тази причина много хора, включително учените, не насърчават убиването на змии. Но тъй като змиите могат да бъдат опасни и тъй като страхът от змии е такъв естествен инстинкт, те са често срещан домашен вредител, с който трябва да се борим бързо.

Змии- защо са вредители?

Змиите в природата са важен вид. Но в или близо до дома змиите са вредители. Пробиват си път в дворовете в търсене на храна и могат да намерят пътя си в дома през пролуки около врати и стени, дупки , отвори и други. Веднъж вътре, те често ще се оттеглят в мазета или тавани, но могат да бъдат намерени навсякъде.

Срещата със змии е особено предизвикателство. И все пак понякога може да не срещнете самата змия. Може да срещнете знак, че някой живее там, като например:

  • Изхвърлени змийски кожи
  • Шумолене в стените
  • Вода от чешмата със странна миризма
  • Екскременти, съдържащи козина или кости

За мнозина това може да бъде още по-страшно, тъй като да не можете да идентифицирате змията или да знаете къде живее е вероятно „по-страшно“, отколкото да се сблъскате с такава.

Змии- също са често срещан резултат от заразяване с гризачи, тъй като мишките и плъховете са основен източник на храна за тях. Ако имате заразяване с гризачи в дома си и живеете в район, където змиите са често срещани, трябва да проверите за влечуги, които са последвали гризачите.

Точният вид змия във вашия дом или двор ще зависи от района, в който живеете и кои змии са местни. В България има над 18 вида змии, всяка със собствен размер, цветове, поведение и местообитания.

С разнообразието от змии идентифицирането им може да бъде предизвикателство, освен ако не сте запознати с всички местни видове змии. Не всички змии са отровни. Не всички змии могат да хапят. Но е нормално да се страхувате дори от най-безобидните змии. Винаги е разумно решение да внимавате около всяка змия, която видите.

Кои змии в България са опасни?

Змии в България пепелянкаОтровните змии в България са пепелянката, усойницата, остромуцунестата усойница, каменарката, котешката змия и вдлъбнаточелия смок.

Ухапване от змии

Змии ухапване от змияУхапването от змии обикновено е болезнено и води до подуване и зачервяване на мястото на ухапване. Отровата може също да причини замаяност, повръщане и алергична реакция. Ефектът от ухапването зависи от змията, количеството отрова, възрастта на човека и коя част от тялото е ухапана. Ухапването от змия е по-вероятно да бъде фатално за по-млад или по-възрастен човек и по-опасно около корема или вена.

Отровните змии също са отговорни за нараняванията на котки и кучета. Около 100 000 животни са ухапани всяка година с 20% смъртност.

Змии ухапване от змииСтрува си да се отбележи, че значителна част от годишните човешки смъртни случаи се случват при тези, които притежават отровни домашни змии или се борят с диви змии. Без професионално обучение и предпазно оборудване не се препоръчва приближаване към дива змия. В дивата природа повечето змии предпочитат да избягват да хапят хора, тъй като отровата им е ценен ресурс. Хората, които са ухапани, обикновено са мъже на възраст от 20 до 35 години, с ухапвания, причинени от умишлено провокиране на змиите.

Трудно ли е да се отървете от змии?

Повечето видове змии избягват домове и райони с много хора, които възприемат като заплаха. Вместо това те предпочитат по-селски условия, особено треви, гори, блата и пустини. И все пак някои среди, в които живеят змиите, се припокриват с нашите дворове. Тъй като строителството продължава да заселва нови райони, това припокриване продължава да расте, което прави още по-вероятно да намерите змии във вашия двор.

Змиите, които влизат в дома, правят това или случайно, за да преследват плячка или да избягат от студено време. Като влечуги, змиите са хладнокръвни, което означава, че не регулират собствената си телесна температура. Вместо това те се нуждаят от слънчева светлина и температурата на околната среда, за да ги поддържат топли. С наближаването на зимното време някои змии ще се преместят на закрито, за да изчакат студа.

Змии

Методи за борба със змии- как да изгоним змиите от двора?

Контролът за наличие на змии започва с проверка, за да се определи защо змиите искат да бъдат там на първо място. Ако змиите са на закрито, това може да се дължи на храна, вода или идеална температура и условия. Потърсете признаци на гризачи, тъй като те са източник на храна за змиите. Също така потърсете входни точки в конструкцията, като дупки в основата или липсващи капаци на вентилационните отвори.

Когато проверявате за проблеми на открито, потърсете висока растителност или купчини дървесина на земята. Когато змиите са навън, те обикновено просто се опитват да стигнат от едно място на друго или да търсят храна. Те ще се скрият под трупи и в отломки като скрап и стари гуми. Винаги носете дълги панталони, ботуши и ръкавици, когато проверявате за змии, и се уверете, че не поставяте голи ръце в области, които не можете да проверите визуално първо. Никога не провокирайте змия, ако бъде намерена.

След инспекцията нанесете репелент против змии или друг препарат против змии с отрова за змии около основите, в местата за обхождане, входните точки, мазета и под покрити веранди. Използвайте репеленти и в двора, където змиите са проблем. Когато използвате уред за прогонване на змии, поставете го по стените и местата, където е най-вероятно да преминават змиите.

Съветваме Ви да се свържете с професионална фирма за борба с вредители при наличие на змия във вашия дом или градина.

Препарати против змии

Можем ли да се справим сами с змиите?

Кои са най- добрите продукти срещу змии? Какви препарати за змии да изберете, за да отстраните змииите от дома си завинаги? Разгледайте ги тук!

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.