Паяци- видове паяци в България! Ухапване от паяци? Препарат срещу паяци. Интересни факти!!!

ЦЕНИ

1 стая

45
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 30 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

2 стаи

65
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 100 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

3 стаи

80
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 150 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

4 стаи

100
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 200 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 15.00лв на посещение.

Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Паяци- как изглеждат?

Над 35 000 вида паяци има в световен мащаб, но и до ден днешен се откриват нови видове. Разпространени са на всички континенти освен Антарктида. Важно е да знаете, че паяците НЕ са насекоми. Те са безгръбначни хищни животни от клас паякообразни. Всички видове паяци имат осем крака, две части на тялото, нямат криле и/ или антени. Паяците имат 3 или 4 чифта очи. В общия случай паяците имат лошо зрение и разчитат на вибрациите, за да се ориентират. Разбира се, има и изключения от правилото, някои видове паяци имат изключително зрение.

Видове паяци в България. Има ли отровни паяци в България?

В България се срещат над 700 вида паяци, от които само черният отровен паяк (на латински: Latrodectus tredecimguttatus) е опасен за човека, но той се среща много рядко. Много често се среща паякът кръстоносец.

Домашни паяци в къщи

Женските обикновени домашни паяци (Parasteatoda tepidariorum) отлагат до 250 яйца в торбичка от коприна. Тези торбички често са кафяви на цвят и са с форма на колба. Женските произвеждат до 17 от тези торбички през целия си живот, което води до повече от 4000 яйца.

паяци в къщиВ рамките на една седмица паяците се излюпват и започват да преминават през поредица от етапи. Първият етап се извършва вътре в яйчната торбичка. Мъжките преминават през шест етапа, докато женските преминават през седем. След излюпването въздушните потоци разпръскват оцелелите паяци върху копринени нишки. Този процес, известен като балониране, позволява на паяците да населяват местообитания, далеч от техния произход.

Възрастните екземпляри могат да оцелеят повече от година. Тяхната обвивка и гръдни кости са жълти или кафяви на цвят. Коремите им са сиви и белязани с бяло, а краката им са кафяви и тъмни ивици. Мъжките са по-малки от женските, с дължина само 4 мм, за разлика от 8 мм на женската.

За разлика от някои други видове паяци, мъжките и женските обикновени домашни паяци могат да изберат да съжителстват и да се чифтосват много пъти.

Ухапване от паяк? Последици от ухапване от паяк?

ухапване от паякДомашните паяци рядко хапят, освен ако не се чувстват застрашени. Въпреки това, паяците могат да се защитават, когато бъдат смачкани в обувки или дрехи, облечени от човек

Симптоми на ухапване от домашен паяк:

Ухапванията от домашни паяци не са медицински застрашаващи. В случай на силно подуване, лезии или главоболие, пострадалите трябва незабавно да потърсят медицинска помощ. Ако е възможно, вземете паяка със себе си за правилна идентификация.

Лечение при ухапване от паяк:

Най- добре е да посетите лекар при необходимост за избор на най- правилно лечение.

Как да се отървем от паяци в къщи?

За да предотвратите навлизането на обикновени домашни паяци в дома си, запечатайте пукнатините около външната страна на къщата с помощта на силикон. Същото направете и с прозорците и вратите. Ако откриете домашен паяк вътре, можете да се отървете от него, като използвате прахосмукачка, за да премахнете възрастни, торбички за яйца и мрежи. Ако се използва метла, възрастните домашни паяци обикновено могат да избягат. Свържете се с лицензирана фирма за борба с вредители, ако подозирате, че у дома имате прекалено много паяци. Не забравяйте, че паяците имат и своите положителни страни- обикновено те се намират на места, на които могат да намират храна т.е. насекоми.

Опасни ли са паяците?

Докато повечето паяци представляват малка или никаква опасност за хората, някои видове могат да доставят отровни ухапвания, които могат да причинят медицински проблеми. Кафявият отшелник и черната вдовица са едни от най- отровните паяци, но, за щастие, не се срещат в България.

Паяци- поведение и местообитание

Някои паяци обичат влагата и се срещат в мазета, места за пълзене и други влажни части на сгради. Други харесват сухи, топли зони като подови вентилационни отвори, горни ъгли на стаи и тавани. Крият се в тъмни места.

Хранене

с какво се хранят паяцитеПаяците се хранят с насекоми, себеподобни или други животни, които могат да усвоят.

Паяците нямат зъби и обикновено използват храносмилателни ензими в слюнката си, за да разграждат плячката, преди да я консумират. Освен това, червата на паяка са твърде тесни, за да позволяват консумация на големи хранителни частици. Почти всички видове паяци са хищници, въпреки че е документиран един вид, хранещ се с растения.

Коприната на паяците

Паяците са способни да произвеждат коприна, която е еластична, лепкава и здрава. Тази коприна се използва за предене на мрежи, както и за изграждане на торбички за яйца и жилища на паяци. Размерът и формата на паяжините варират според видовете: някои са с форма на кълбо, докато други са с форма на фуния; някои мрежи са подредени, докато други изглеждат случайни. Някои видове паяци живеят в дупки, а не в мрежи, докато други са свободни и намират убежище в пукнатини.

Препарати срещу паяци! Органични репеленти против паяци!

Разбираемо е, че много хора биха били привлечени от идеята за естествени препарати против паяци. Зелените методи за борба с вредителите, които не включват сурови химикали, особено се харесват на хора с деца или домашни любимци, но също така намират привърженици сред собствениците на екологично чисти жилища.

Съдържащи съставки с познати имена и приятни миризми, тези домашни средства биха били идеални, ако работят. Веществата, за които обикновено се говори, че са естествени репеленти за паяци, включват етерични масла, като лимон и мента, както и лавандула, конски кестени, кедър, канела и карамфил.

Най- ефективен контрол на развитието на популацията на паяци

Независимо дали са на химическа основа или естествени, репеленти за паяци, повечето инсектициди без рецепта просто не предоставят дългосрочно решение. Най-известните методи за борба с паяците са лечения, прилагани от обучени професионалисти.

Обадете се на Дезинсект за безопасен, ефективен и продължителен контрол на вредителите

Паяци- любопитни факти!!!

Паяци паяжинаВсички паяци произвеждат коприна

Нещо общо за всичките 40 000 вида паяци е, че всички предят коприна. И както паяците са се развили, така се е развила и тяхната способност да работят с коприна. Един паяк може да произведе до седем различни вида, всеки от които се използва за различна цел, като например въртене на мрежи или улавяне на плячка.

Само един вид паяк има вегетариански наклонности

Смятало се е, че всички паяци са месоядни, улавят и ядат други насекоми, но е установено, че един вид в Централна Америка е предимно тревопасен! Bagheera kiplingi обитава дървета, които произвеждат богати на протеини пъпки по листата си. Тези пъпки са част от симбиотична връзка между дърветата и мравките, но B. kiplingi също се възползва от консумацията на пъпките. Въпреки това, през сухите сезони е известно, че тези паяци са месоядни. Те могат да се канибализират един друг или да откраднат ларви на мравки, когато храната е оскъдна.

Паяците са късогледи

Повечето паяци имат осем очи, но някои, като кафявия паяк отшелник, имат само шест. Паяците обикновено имат основен набор, който може да създава изображения, докато вторичните комплекти могат да откриват само светлина и сянка. Смята се, че вторичните групи очи произлизат от сложните очи на общ прародител както на паяци, така и на насекоми.

Но дори и с всички тези очи, паяците не могат да виждат далече. Късогледството е проблем за хората, но навиците на паяците са такива, че късогледството не е недостатък. Те чакат плячката да се хване в мрежите им и използват копринени въжета, за да предупредят за приближаващи хищници.

Женските могат да снасят до 3000 яйца наведнъж

паяци яйцаТези яйца са поставени в една или повече копринени торбички. Нивото на грижи, които женският паяк предоставя за малките си, варира в зависимост от вида. Някои женски ще умрат скоро след снасяне на яйца, докато други ще носят паяци на гърба си или ще споделят плячка с тях.

Женските паяци имат огромен апетит!

За съжаление, този факт рядко е добра новина за мъжките паяци.В някои случаи при определени видове женската изяжда мъжкия паяк преди, по време на или след копулация! От тук . Поради този сексуален канибализъм  някои паяци носят имена на вдовици- като Черната вдовица, например.

Коприната на паяците  е изключително здрава

Да, правилно прочетохте, коприната им всъщност е наистина силна. Може да изглежда слаба и крехка, но това се дължи само на това, че е тънка. Коприната в мрежата на паяк всъщност е пет пъти по-здрава от стоманена нишка със същата дебелина. Смята се също, че паяжина, направена от нишки, дебели колкото молив, може да спре самолет в полет!

Паяците имат синя кръв

Паяци синя кръвПаяците имат бледосиня кръв, защото кислородът се пренася от хемоцианин в кръвта им, който съдържа мед… за разлика от хемоглобина, намиращ се при хората, който получава червения си цвят поради използването на желязо.

Паяците нямат зъби

Те нямат зъби и по тази причина не могат да дъвчат храната си. Те инжектират стомашни сокове и когато втечнят жертвата си я консумират.

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.