Борба с
дървояди

Как да се отървем от дървояди гарантирано?

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

Как се появяват дървоядите?

Дървоядите имат относително дълъг жизнен цикъл. Активното заразяване с дървояди може да продължи до няколко години.

Това се дължи на продължителността на времето, необходимо на дървоядите да прокарват тунели през дървото, за да достигнат повърхността.

Дървоядите търсят необработена дървесина с високо съдържание на влага, за да снасят яйцата си.

Влажното дърво е меко, което го прави по-лесно за пробиване. Влажната дървесина също е по-лесна за ядене и смилане от дървояд.

Какво още?

Повече за дървоядите

Въпреки че всеки вид корояд или дървояд има специфични предпочитания към вида на дървесината, като общо правило предпочитат твърда дървесина с около 30% съдържание на влага. Колкото по-влажна е дървесината, толкова по-големи са шансовете червеите от този сезон да се превърнат в дървояди, които пробиват дърво през следващия сезон.

Как да разберете дали имате дървояди вкъщи?

Знак 1

Изходни отвори в дървени повърхности

Може би най-показателните признаци за заразяване с дървояди са изходните дупки.

Проверете мебели, декорации и, разбира се, вашите стени и подове.

Ако видите малки, заоблени дупки, осеяни по повърхността на дървен материал, тогава имате проблем с дървояд.

Тези дупки показват къде дървоядите са „излезли“ от дървото след пробиването му. Те ще бъдат около 2 mm широки и могат да бъдат разпръснати или близо една до друга.

Знак 2

Тунелиране

Подобно на изходните дупки, дървоядите също пробиват парчета дървен материал, за да създадат тунели, в които се движат.

За да идентифицирате тунелиране, изрежете парче дърво и погледнете вътрешността му. Ако дървоядите са били там, ще видите много малки, заоблени тунели, преплетени през дървото.

Това показва къде насекомите са пребивавали през дървения материал, за да снасят яйца или да излязат, за да се размножават .

Знак 3

Рушаща се дървесина

Започват ли ъглите и ръбовете на вашите подови дъски или мебели да се ронят и отчупват?

Останалите дървени предмети в дома ви изглеждат ли износени без обяснение? Износеното, ронещо се дърво често е издайнически знак, че имате проблем с дървояд.

Слабите ръбове са резултат от множество изходни отвори и тунели, които са направени в дървото.

С напредването на заразата и наличието на много дървояди в това дърво, дървото отслабва, докато започне да се износва и да се разпада при докосване.

Отслабена структура - Дървояд - Дезинсект ООД

Знак 4

Отслабена структура

Макар и малки, дървоядите имат способността да причинят огромни щети по отношение на структурата и основата на вашия дом.

Слаби или повредени подове показват наличието на дървояди. Женският бръмбар снася някъде между 30 до 70 яйца наведнъж.

Колкото по-дълго време заразата е активна, толкова повече дървояди се излюпват. Ако позволите на дървоядите да отслабят структурната цялост на вашия дом, вие излагате себе си и семейството си на риск!

Знак 5

Мъртви дървояди около дървесен материал

Забелязвали ли сте малки, мъртви насекоми близо до място, където подозирате, че има проблем с дървояд? Ако е така, е почти гарантирано, че имате зараза.

Мъртвите дървояди са един от най-очевидните признаци на наличие на зараза с дървояди.

Телата им намерени във, върху или под заразеното дърво.

Въпреки че мъртвите насекоми може да бележат предишно заразяване, винаги е добра идея да получите инспекция от доверена фирма за борба с вредители.

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Какво да направите, ако подозирате, че имате дървояди?

И така, забелязали сте един или повече от тези издайнически признаци за заразяване с дървояди.

Въпреки че има начини сами да третирате дървото у дома, най-добрият начин наистина да се отървете от дървесните червеи е да наемете професионална фирма за борба с дървояди.

Ако компанията за борба с вредителите потвърди заразяване с дървояди, те ще могат да унищожат бръмбарите, ларвите и яйцата като цяло и можете да бъдете спокойни, знаейки, че домът ви е защитен.

Щетите от дървояди биха могли да бъдат опустошителни, но за щастие опитна и ефективна фирма за борба с дървояди ще реши проблема. Ако подозирате наличие на дървояди, просто ни се обадете!

1

СТЪПКА

Телефонно обаждане

(5-15 минути)

Когато ни се обадите по телефона за посещение, свързано с наличието на вредители по дървото – различни видове дървояди и короядни бръмбъри, ще съберем предварителна информация за конкретния казус, който имате.

Служителят, който приема Вашето обаждане е преминал специално обучение и ще Ви зададе конкретни въпроси с цел идентифициране сериозността на проблема.

За нас е много важно да събререм предварителна информация за зоните на активност на дървоядите, периодът от време от който съществува проблема, както и видът и разположението на дървените елементи.

От значение е дали и кога дървото е третирано с лак, импрегнант или други повърхностни покрития.

Тъй като пръскане против дървояди с ефикасен препарат за дървояди изисква наличието на сериозен опит, познания и предварителна подготовка, ако счетем че е необходимо, нашите служители могат да ви помолят за достъп за извършване на оглед.

2

СТЪПКА

Оглед на място и изготвяне на оферта

(15-20 минути)

С цел да се извърши правилна обработка срещу дървояди, огледът се извършва отделно от същинската обработка. По време на огледа нашите специалисти ще съберат допълнителна информация за обема на помещенията подлежащи на третиране, дебелината и разположението на дървените елементи, подовите настилки и т.н.

Това е от голямо значение, за да ви предложим правилният начин за борба с дървояди.

Възможно е да Ви изготвим предложение за комбинация от два или повече начини на обработка, ако спецификата на помещението го налага.

Разбира се, по време на огледа колегите ни обстойно ще Ви обяснят кои от възможните методи за пръскане против дървояди са подходящи за вашият обект и кои не са, както и причините за това.

На базата на събраната от нашите слециалисти информация ще получите конкретна оферта, която съдържа вида и размера на площите подлежащи на обработка, метода на третиране срещу дървояди, предпазните и карантинни мерки, датата и часа на започване, датата и часа на приключване, както и гаранционните условия на обработката.

3

СТЪПКА

Същинска обработка

(15-30 минути)

В зависимост от избрания метод на третиране обработката на вашият обект може да продължи от няколко часа до 7 дни. При различните методи на обработка срещу дървояди има особеностите и последователно изпълнение на редица действия, от правилното изпълнение на които зависи и крайния резултат в борба с дървояди.

Който и метод да е препоръчителен за вашият обект, Вие ще получите детайлна информация за действията, които ще извършим. В уреченият ден и час нашите специалисти ще дойдат и ще извършват обработката по начина, който е съгласуван предварително.

На място, още веднъж ще получите инструктаж за мерките за безопасност, както и подробно разяснения на етапите на предстоящата обработка.

Всички видове обработки срещу дървояди извършвани от „Дезинсект“ ООД не увреждат и не променят структурната цялост, външния вид и формата на дървесината.

След приключване на обработката, в случай че след нашата дейност са останали отпадъци от суха / изгнила дървесина, стърготини или друго, ние ще почистим и премахнем мръсотията от обекта.

4

СТЪПКА

Карантинен период

В зависимост от използваните препарати против дървояди, карантинният период може да продължи от 24 часа до няколко дни – обикновено 5-6 през топлите месеци и 8-10 през зимния период.

Карантинният период се определя на базата на използваният препарат срещу дървояди и е необходим, за да се осигури оптималното време за въздействие на използваните препарати против дървояди.

Тъй като различните методи имат особености свързани с начина на проникване в дървесината, времето и продължителнотта на въздействие, нашите специалисти ще ви уведомят защо е необхом точно такъв карантинен период и какви са мерките за безопасност, които трябва да спазвате.

5

СТЪПКА

Второ посещение

При някои от прилаганите методи за обработка срещу дървояди, може да се наложи и второ посещение. Ако това е така, вие ще знаете от самото начало.

Второто посещение е част от същинската обработка и не се заплаща отделно.

Второто посещение при обработката срещу дървояди може да включва допънителна процедура, или мониторинг, но е важно да знаете, че след него няма карантиен период.

6

СТЪПКА

Гаранция!

Ние от „Дезинсект“ ООД сме професионалисти в това, което правим. Ето защо в зависимост от типа на избраната обработка Вие ще получите гаранция за третираните елементи на дървото.

Гаранцията може да бъде с период от 1 до 10 години, като вие ще знаете каква гаранция предоставяме за третирането срещу дървояди във вашият обект, още с получаването на офертата.

Важно е да знаете, че гаранцията обхваща само третираните дървени части и не включва новоположени или допълнително вградени елементи в дървената констрикия на вашият дом / къща.

За получената гаранция за обработка и нейната валидност ще ви издадем сертификат, които е уникален и включва конкретни данни за вашият обект.

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Запомнете: Обработките срещу дървояди се извършват от служители на фирма за борба с дървояди „Дезинсект“ с дългогодишен опит и познания в борба с дървояди. Всеки наш служител преминава курс за сертифициране от Adkalis, Франция за прецизна и качествена обработка срещу дървояди. Уверени сме, че ще изберем най-доброто решение за Вашия конкретен случай.

Борба с дървояди

Пръскане против дървояди

Пръскане против дървояди от фирма за борба с дървояди - в общия случай прибягваме до пръскане срещу дървояди, когато вече е късно и виждаме увреждания по дървения ни под, мебели и други неща, изработени от дървен материал.

Тези увреждания са под формата на много малки дупки, които представляват изхода на дървоядите.

Ние, “Дезинсект” ООД, задължително първо правим оглед, за да се преценим именно степента на заразяване и най- удачния метод за пръскане против дървояди.

Партньори

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.