Борба
със стършели

Как да се отървем от стършелите завинаги?

Борба със стършели

Цени

1 гнездо

от 90
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Цената на обработката зависи от големината на гнездото, достъпността на мястото и броя на наличните гнезда/ осила.

Ако във вашия двор, градина, къща или друг вид жилище забележите постоянно присъствие на стършели - време да потърсите специализирана помощ за ефективна борба със стършели! Ето как ние от „Дезинсект“ ООД успяваме в борбата със стършелите!

Всички препарати, които „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД използва против вредители, са одобрени от Министерство на Здравеопазването на Република България и са съобразени с изискванията на Европейския съюз. Ако търсите професионална фирма за борба с вредители, обадете се!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

Пръскане против стършели

Стършели - представляват вид оси, известни със своето агресивно поведение и болезнени ужилвания.

Тези насекоми могат да бъдат намерени в различни местообитания по света и тяхното присъствие е причина за безпокойство за хората.

какво представляват и как се различават от другите жилещи насекоми - Дезинсект ООД

Какво представляват стършелите
и как се различават от другите жилещи насекоми?

Стършелите са вид оси, принадлежащи към рода Vespa. Те са по-големи от други често срещани жилещи насекоми като пчели и имат по-агресивен темперамент.

Стършелите са известни и с болезнените си ужилвания, които могат да бъдат опасни за хора, които са алергични. За разлика от пчелите, стършелите могат да ужилят няколко пъти, без да умрат, което ги прави страхотен противник.

Къде стършелите обикновено живеят и строят гнездата си?

Стършелите обикновено изграждат гнездата си в защитени зони като дървета, храсти и дори в сгради. Те предпочитат да изграждат гнездата си в зони, защитени от елементите, като под стрехи или в тавани. Известно е също, че стършелите изграждат гнездата си под земята, в кухи дървета или в дупки на изоставени животни.

Гнездата са направени от подобен на хартия материал, който стършелите създават чрез дъвчене на дърво и смесване със слюнка. Гнездата могат да станат доста големи, като някои достигат размера на баскетболна топка или дори по-големи.

Борба със стършели

Как можете да се предпазите от ужилвания от стършели?

При борба със стършели най-добрият начин да се предпазите от ужилване от стършели е да избягвате да безпокоите гнездата им. Ако видите гнездо на стършели във вашия имот, важно е да потърсите професионална помощ, за да го премахнете безопасно.

Можете също така да предприемете стъпки за предотвратяване на заразяване, като запечатате всички пукнатини или отвори в дома си, държите кофите си за боклук плътно затворени и избягвате да оставяте сладки или подсладени храни навън. Ако все пак срещнете стършел, важно е да запазите спокойствие и да се отдалечите бавно, за да избегнете провокиране на атака.

Борба със стършели - как можете да се предпазите от ужилвания от стършели? - Дезинсект ООД
Какви са интересните факти и любопитни факти за стършелите? - Дезинсект ООД

Какви са интересните и любопитни факти за стършелите?

Знаете ли, че стършелите всъщност са вид оси? Те са по-големи от повечето други оси и имат отличителен модел на черни и бели ивици по телата си.

Стършелите са известни и с агресивното си поведение и мощни ужилвания, които могат да бъдат опасни за хора, които са алергични. В някои култури стършелите се смятат за символ на сила и смелост и дори се използват в традиционната медицина.

Какво да очаквате,
когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Вече сте наясно, че съжителствате със стършели. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат.

1

СТЪПКА

Телефонно обаждане

(3-10 минути)

Вашето обаждане е ценен източник на информация за нашите специалисти. Колегите, които ще обработят Вашето запитване ще Ви зададат различни въпроси с цел да установят колко сериозен е проблема със стършелите и какъв подход за неговото решаване би бил най-удачен.

Ще планираме обработването на Вашия обект съобразно най-удобното за Вас време на деня, така че да не се налага да съобразявате ежедневните си ангажименти с времето на третиране.

2

СТЪПКА

Оглед

(10-15 минути)

При пристигане на място нашият екип ще извърши мониторинг на ситуацията. От голямо значение е да се установи броят на гнездата, тяхното местонаходжение и населеност.

Ако живеете в къща имайте предвид, че гнездото/ гнездата на стършелите могат да се намират и в подпокривните простанства, до където достъпът е по-труден. Възможно е да нямате представа, че над главата Ви има гнездо на стършели.

След извършване на огледа, нашите специалисти ще знаят какъв подход да изберат, за да гарантират решаването на проблема в борба със стършели с най-висока степен на успех!

3

СТЪПКА

Същинска Обработка

(40-60 минути)

След извършването на оглед нашите специалисти ще пристъпят към извършване на обработката на местата, където са установени гнездата на насекомите.

Самото третиране срещу стършели се извършва при спазване на всички изисквания за безоспасност. Служителите на „Дезинсект“ ООД са снабдени със защитно и помощно оборудване от най-висок клас, така че да бъдат изцяло защитени при завършване на третирането.

4

СТЪПКА

Карантинен период

(30 минути)

Пръскане срещу стършели най-често касае външни открити площи, дървета, или постройки в които не живеят хора, така че карантинен период не е необходим.

В редките случаи, в които се забелязват гнезда на стършели в обитаеми от хора тавански помещения, ние от „Дезинсект“ ООД препоръчваме 30 минути карантинен период за обитателите, за да бъдат избегнати неприятни дразнения в носоглътката и дихателния тракт.

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Ужилване от стършел

Стършелите са жилещи насекоми, които са част от семейството на осите. Стършелите са с размер около три сантиметра и имат жълти ивици, които контрастират с тъмните тела.

Те са крилати и имат антени, крака и жило. Ужилване от стършел обикновено причинява леки симптоми, но може да доведе и до алергични реакции или други сериозни симптоми.

Партньори

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Същинска обработка

Винаги съветваме нашите клиенти по време на обработката да пазят дистанция от мястото, което се обработва против оси. Самото пръскане стършелите определят като нападение и започват да отделят феромон, който останалите индивиди от гнездото приемат като сигнал за помощ срещу възникналата заплаха.

Ефектът на препарата е мигновен спрямо стършелите в гнездото и с действие срещу тези, които се връщат в него по-късно.

Ако във Вашия двор или къща открием гнездо на стършел закрепено под покрива, на греда, дърво, стреха или др., нашите специалисти ще го свалят и изнесат извън имота Ви, спазвайки правилата за безопасност.

Научете повече

Телефонно обаждане

След като приключим разговора ще получите sms с потвърждение на точната дата, час и стойност на обработката, както и електронна служебна карта на служителят, който ще я извърши с негов телефон.

Според конкретния случай, броят на гнездата, степента на разпространение на стършелите или местата в които стършелите са направили гнезда, времето за обработка може да бъде между 30 минути и един час.

Обърнете внимание, че понякога в къщи с големи дворове и няколко стопански постройки е много вероятно да има повече от едно осило.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.