Молци

Цени

до 30 м2

45
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 30 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 100 м2

50
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 100 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 150 м2

55
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 150 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 200 м2

60
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 200 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 15.00лв на посещение.

Всички препарати, които „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД използва против вредители са одобрени от Министерство на Здравеопазването на Република България и са съобразени с изискванията на Европейския съюз.

 

„ДЕЗИНСЕКТ“ ООД подхожда към клиентите си с професионално отношение.
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

Не сме щастливи, докато Вие не сте доволни!

Молците са група дребни пеперуди. В световен мащаб има над 160 000 вида молци. По-голямата част от молците, намиращи се в България, са безвредни, но някои от тях се разглеждат като вредители поради щетите, които ларвите им причиняват на естествените материали, текстил (като вълна, коприна, памук, кожи и дори пера) и съхранявани хранителни продукти. За разлика от някои други вредители, молците не представляват риск за здравето, тъй като не предават болести. Молците играят жизненоважна роля в нашите екосистеми.

Имате молци в къщи?

Веднъж попаднали в дома ви, някои молци – като дрешните молци могат сериозно да увредят естествените влакна (вълна, коприна или памук) в килими, дрехи, тъкани, козина и дори кожени изделия. Ларвите на молците причиняват щетите, като консумират протеина, намиращ се в естествените материали. Това потенциално излага вашите деликатни предмети на особен риск от повреда, особено ако се оставят да се съхраняват в чекмеджета, гардероби или под леглото за дълги периоди от време.

Ако смятате, че може да имате зараза, sвържете се с нас бързо, за да може да започне третиране на молците и техните ларви, тъй като оставен без контрол, проблемът може бързо да се разпространи в други части на вашия имот.

Второ посещение от Супервайзор ако не сме се справили с проблема!

Връщане на парите, ако до 30 дни не решим проблема Ви!

Видове молци

Двата най-често срещани вида молци са:

Дрешен молец – ларвите на молците за дрехи изяждат и причиняват щети на тъкани като вълна, памук и килими.

Хранителен молец – хранителните молци ядат съхранявани хранителни продукти в кухни и складови помещения.

Ще разберете, че имате заразяване с молци, като забележите щетите, които те са причинили или ще ги видите.

 

Дрешни молци

Възрастните дрешни молци не се хранят, но женските могат да снасят между 40 и 50 яйца върху тъкани, които могат да се излюпят в рамките на 10 дни, ако са достатъчно топли. Но може да отнеме повече време, за да се излюпят при по-ниски температури. Това е този ларвен стадий на дрешния молец, които се хранят с „кератина“ в естествените влакна, причинявайки увреждане на повърхността и генерирайки дупки в тъканта.

Понякога ларвите могат да се видят да пълзят бавно, движейки се от материала, върху който се излюпват. Могат да изминат значително разстояние от първоначално заразената зона, за да намерят сигурни пукнатини, в които да въртят пашкули, за да се развият във възрастни молци .

Как да отървете от дрешни молци?

Съществуват безопасни алтернативи, като лавандула (сушени, сашета или гел продукти). Но те не са ефективни върху ларвите.

Най-добрият начин за убиване на възрастни, яйца и ларви е дълбоко замразяване на продукти. Запечатайте ги в пластмасови пликове за фризер при -18°C за най-малко две седмици.

Възрастните молци могат да бъдат убити от спрей аерозоли, но използването им за насочване към ларви е по-трудно.

Много инсектицидни спрейове убиват ларвите, но само ако влязат в контакт с тях. Остатъчният инсектицид като перметрин може да бъде ефективен, въпреки че може да е необходимо повторно третиране.

Килимите, килимите и тапицерията се обработват най-добре в търговски фризер или чрез контролиран топлинен процес, извършван от професионални ДДД фирми.

 

Хранителен Молец

Тези вредители се хранят с почти всякакви сухи храни, особено сурови и преработени зърнени продукти, зърнени храни, тестени изделия и храна за кучета и котки. Нашествието не е признак за лошо поддържано домакинство, тъй като в повечето случаи първоначалното заразяване се случва в търговско съоръжение за преработка или опаковане на храни и идва във вашия дом от пакетирани храни.

Стотиците малки бели яйца, снесени от възрастни женски молци, ще се излюпят след няколко дни в малки бели ларви на гъсеница, които прекарват следващите няколко седмици в консумация на съхраняваните от вас храни, преди да образуват какавиди, които ще се излюпят в молци. Целият процес може да отнеме от 1 до 10 месеца, така че докато откриете видими молци, има голяма вероятност да имате лошо заразяване във всякакви контейнери за суха храна, които не са затворени херметически.

3 начина да се отървете от хранителни молци

Да се ​​отървете от хранителни молци не е трудно, но изисква доста работа. Най-вече е въпрос на внимателно инспектиране на всяка суха храна в зоната ви за съхранение, изхвърляне на засегнатите артикули и старателно почистване на зоната преди възстановяване на запасите. И тъй като тези вредители са в местата за съхранение на храни, пестицидите не са опция.

Премахнете, прегледайте, изхвърлете

Проверете цялата храна в килера си за признаци на заразяване. Потърсете ларви в и върху опаковката на храната. Също така потърсете мрежи, тъй като те може да принадлежат на молци, а не на паяци.

 

Продуктите на зърнена основа като брашно, зърнени храни, тестени изделия и смеси за печене са любими на молци, заедно с ядки и сладкиши. Но не ограничавайте търсенето си до този тип храни. Може да намерите ларви, прибрани в ръбовете на консерви, в буркани с подправки или дори в неотворени опаковки и запечатани кутии. Ако имате домашни любимци, не забравяйте да проверите и тяхната храна. Хвърлете всички заразени храни, които откриете, и избършете всички засегнати кутии с неразреден оцет, за да убиете ларвите. Заразените предмети трябва да отидат направо във външна кофа за боклук.

Почистете Всичко

Почистете основно всички шкафове. Издърпайте подложките на рафтовете и ги измийте или сменете. Почистете с прахосмукачка рафтовете, като обърнете специално внимание на ъглите, долните страни, конзолите на рафтовете и монтажните елементи. Почистете с прахосмукачка стените, первазите, тапицерията, пода, тавана и вратата (включително вътрешния ръб, пантите и копчето). След това избършете рафтовете с гореща сапунена вода или оцет и избършете пода. Когато приключите с почистването, извадете вакуумната торбичка и я изнесете във външния си кош за боклук (измийте отделението за прах, ако сте използвали прахосмукачка без торба). Не искате да приютявате ларви на молец във вашата прахосмукачка.

Промяна на методите за съхранение

Ако имате място, съхранявайте много зърнени или ядкови продукти постоянно във фризера или хладилника, а не в шкафовете. Също така помислете за съхранение на нови хранителни стоки на друго място (т.е. на добро разстояние от шкафовете). Това може да бъде постоянна стратегия или може да го направите, докато не се уверите, че проблемът е напълно елиминиран.

Освен това помислете за прехвърлянето на вашите зърнени и други сухи хранителни продукти в буркани, тенекии или други плътно затварящи се контейнери. По този начин, ако по невнимание донесете храна вкъщи от хранителния магазин, която съдържа яйца на молци, молците няма да могат да се измъкнат от буркана, когато се излюпят, така че ще имате само един буркан с храна, който да изхвърлите.

 

Съвети, които да ви помогнат да се отървете от ларвите на молец:

Следвайте тези съвети, за да намалите ларвите на молци във вашия дом:

Сменяйте често торбичкита на прахосмукачката – за да сте сигурни, че премахвате ларвите и яйцата от имота си, изпразвайте прахосмукачката си отвън.

Изперете всички тъкани – меки мебели, спално бельо, килими, одеяла, завеси и кърпи в засегнатата област – ларвите на молците ги намират за толкова вкусни, колкото и дрехите.

Поддържайте дрехите чисти – женските молци обичат да снасят яйца върху тъкани, оцветени с пот или урина, тъй като ларвите получават повече хранителни вещества от тях. Винаги почиствайте дрехите, преди да ги приберете обратно в гардероба си.

Почистете и измийте засегнатите мебели – гардероби, шкафове и чекмеджета, особено пукнатини, където яйцата от молец могат да бъдат скрити.

Почистете куфарите – чанти, кутии за съхранение и контейнери за храна, тъй като те може да крият повече яйца или ларви.

Бъдете бдителни – преглеждайте постоянно дрехите си за дупки и поддържайте помещенията сухи и добре проветрени.

Препарати против молци

Можем ли да се справим сами с молците?

Кои са най- добрите продукти срещу молци? Какви препарати за молци да изберете, за да отстраните молците от дома си завинаги? Разгледайте ги тук!

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.