Борба с
птици

Свържете се с нас, за да помогнем!

Услуги за прогонване на птици

Птици - причиняват щети на търговска собственост за милиони всяка година – и бъркотията, която оставят след себе си, струва още повече пропуснати приходи. Птиците могат да застрашат здравето на вашите служители и да отблъснат клиентите Ви.

Излишно е да споменаваме, че щетите, които птиците причиняват на ферми, лозя и овощни градини, карат хората да изпитват горчивина от това, че птиците ядат реколта и плодове, което води до загуба на приходи.

Прогонване на птици

Защо се налага да ги прогонваме?

Нека изясним от самото начало: ние обичаме птиците и никога не ги нараняваме. В същото време, когато твърде много птици пречат на спокойния живот във вашия дом, ферма или ресторант, те могат да станат много досадни и дори опасни.

Нашата мисия е да ви помогнем хуманно да прогоните досадните птици далеч по ефективен и достъпен начин, който е безопасен както за вас, така и за птиците.

Прогонване на птици

Основни причини

Изпражнения
Отпадъци от птици

1

Когато вашата къща или заден двор се замърсят с птичи пера, семена или изпражнения от птици, това е крайно неприятно.

Заболявания

2

Птиците са преносители на опасни болести и акари.

Материални повреди

3

Птиците се нуждаят от храна и подслон и няма да се спрат пред нищо, за да ги намерят. Те могат също да причинят физически щети на вашето имущество. Виждали сме кълвачи да пробиват дупки в стените, а врабчета да разрушават изолацията и да разкъсват декоративни венци, за да правят гнездата си.

Как да прогоним досадните птици?

Птиците са умни, изключително подвижни и много упорити. Ако птиците имат храна и място, където се чувстват сигурни – те винаги се връщат там.

За ефективна борба с птици трябва да ограничите достъпа им до храна и места за гнездене. Създайте им неудобна среда, която да им оказва постоянен натиск чрез различни методи за борба с птици- шипове против птици, репеленти срещу птици, препарати срещу гълъби.

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Борба с птици

Трябва да имате предвид:

1. Няма „единствено“ крайно универсално решение, което да работи за всички видове птици във всички ситуации. Всяка ситуация и вид птици изискват избран набор от решения. Прилагането на комбинация от възпиращи средства и експериментирането с различни опции е най-добрият начин за постигане на резултати.

2. В борба с птици няма бързи победи. Това е дълга и бавна битка, в която е важно последователно да се прилагат правилните инструменти.

3. Поставете си за цел да намалите популацията до приемливо ниво, вместо пълното прогонване на птиците, като създадете условия, при които да се чувстват некомфортно да останат в защитената зона.

4. Поддържайте постоянен натиск върху птиците. Ще отнеме време, за да прогоните птиците. Може би седмици или месеци. Птиците са упорити и вие също трябва да бъдете. Необходими са усилия за намаляване на популацията на птици във вашия имот, но ако го правите правилно и последователно, ще работи.

„Дезинсект“ ООД

Ние сме експерти в достъпния и ефективен контрол на птици

Нашата цел е да разработим цялостно решение за прогонване на птици, което ви дава възможност да се съсредоточите върху други аспекти на управлението на вашия бизнес. В продължение на много години ние обслужваме клиенти и разбираме отлично нуждите на големите организации с няколко обекта.

Услуги за прогонване на птици

Ние осигуряваме

 • Индивидуални решения;
 • Услуга „От начало до край“ – всички аспекти на монтажа и почистването, включително електрическо окабеляване и текущо обслужване на оборудването;
 • Постоянно качество и доставка на услуги;
 • Програми за контрол и прогонване на птици;

Нашите услуги включват:

 • Оценка на обект за намиране на най-доброто приложимо и най-ефективно решение за всяка конкретна локация;
 • Инсталиране на продукти и решения за прогонване на птици, включително подготовка;
 • Отстраняване на гнезда и запечатване на зони за предотвратяване на бъдещо гнездене;
 • Монтаж на хазери, шокови ленти, шипове, мрежи, гел и UV боя и други продукти;
 • Поддръжка и презареждане по график на оборудването за прогонване на птици;
 • Обучение на вашите служители за работа с решения за контрол на птици, за да постигнете най-добрите дългосрочни резултати.

Нашата продуктова гама включва

 • Разнообразие от продукти за борба с птиците;
 • Шипове срещу птици;
 • Визуални средства за възпиране на птици;
 • Течни продукти за възпиране на птици и за почистване;
 • Мрежи против птици;
 • Шокови системи, безвредни за птиците, но много ефективни.

Уникален подход

Всички използвани технологии и продукти отблъскват хуманно птиците, без да вредят на животни, вашите съоръжения или околната среда.

Национален обхват, индивидуално обслужване

Нашата работа не е завършена, докато проблемите ви с контрола на птиците не бъдат разрешени.

Ние обслужваме обекти на територията на цялата страна. Имате една точка за контакт на национално ниво, така че имате достъп до информация и помощ с едно телефонно обаждане.

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

Борба с птици

Интегриран контрол на птиците:

Има за цел да потисне популациите на птици чрез прилагане на процеси, които обучават птиците да кацат някъде другаде.

Поддържането на натиск върху популацията на птиците с методи за дразнене/последствия ще научи птиците да намерят друга целева зона за кацане, хранене и живот. Различните видове птици изискват различни комбинации от подходи.

 • Оценявайте променливите целеви птици, нива на популация, гнездене или лутане, размер на проекта, трудност, решения;
 • Превантивни мерки – премахнете или намалете проблеми като съществуващи източници на храна и вода, ако е възможно;
 • Почистете и дезинфекцирайте- старателно почистете и дезинфекцирайте засегнатите зони;
 • Приложете методи за контрол
 • Мониторинг- Намерете всяка слабост в първоначалната програма и я усъвършенствайте, докато наблюдавате намаляването на населението
 • Последващи услуги

Определяме честотата на последващите услуги индивидуално – обикновено въз основа на натиска на птиците в района и чувствителността към нуждите на съоръженията или изискванията за одит.

Партньори

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.