Гризачи

Цени

до 100 м2

50
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Подарък PP Кутия за поставяне на примамка

до 200 м2

80
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Подарък 2бр PP кутия за поставяне на примамка

до 400 м2

95
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Подарък 4бр PP Кутия за поставяне на примамка

до 1000 м2

135
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Подарък 6бр PP кутия за поставяне на примамка

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Услуга извозване до екарисаж се заплаща 25.00лв на посещение  и 5.00лв за всеки гризач.

Всички препарати, които „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД използва против вредители са одобрени от Министерство на Здравеопазването на Република България и са съобразени с изискванията на Европейския съюз.

Ако търсите професионална фирма за борба с вредители, обадете се!

„ДЕЗИНСЕКТ“ ООД подхожда към клиентите си с професионално отношение.
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

Борба с гризачи - как да се отървем от гризачите завинаги?

Едно от най-неприятните усещания е да разберете, че имате мишки или плъхове в своето жилище. Гризачите могат да са навсякъде, минават през какви ли не места и имат навици, които са несъвместими с нашите. Разбира се, те са източник на редица зарази и приносител на различни видове насекоми, които могат да останат постоянни гости в нашите дом дори когато самите гризачи си тръгнат. Мишките и плъховете са неканени, но упорити гости. С намаляване на външните температури те търсят топли и уютни леговища в които да прекарат студените месеци. Ако забележите прегризани кабели, гипсокартон, опаковки, стърготини от хартия или ситни изпражнения, значи е време да се обадите на специалистите на „Дезинсект“ ООД.

1.Телефонно обаждане 3-10 минути

Вашето обаждане е ценен източник на информация за нашите специалисти. Колегите които ще обработят вашето запитване ще ви зададат различни въпроси с цел да установят колко сериозен е проблема и какъв подход за неговото решаване би бил най-удачен. Ще планираме обработването на вашият обект съобразно най-удобното за вас време на деня, така че да не се налага да съобразявате ежедневните си ангажименти с времето на третиране. След като приключим разговора ще получите sms  с потвърждение на точната дата, час и стойност на обработката, както и електронна служебна карта на служителят, който ще я извърши с негов телефон.  Нашата цел е да установим откъде са се появили гризачите във вашият дом, дали са мишки, плъхове или друг вид, както и каква е големината на полулацията.

2. Оглед 5 до 10 минути

При пристигане на място нашият екип ще извърши мониторинг на обекта за обработка. Този оглед включва проследяване на пътя на гризачите, възможните места през които те проникват, местата в които се крият когато не са активни, както и техните навици. Мониторингът е важен за нас, тъй като гризачите са интелигентни животни, които усещат заплахите и правилната борба с тях изисква познаването на техните навици.

борба с гризачи

3. Същинска Обработка
Първо Посещение- 20/30 минути

След извършването на оглед нашите специалисти ще пристъпят към извършване на обработката срещу гризачи. Важно е да знаете, че трябва да сте търпеливи за да имате успех в борбата с гризачите. борба с мишкиНие в „Дезинсект“ ООД използваме комбинация от различни видове мерки и индивидуален подход спрямо различните случаи. От значение е дали гризачите са във вашето жилище, таван или мазе, дали сте ги срещали извън него, колко често го срещате и др. По време на обработката ще преценим какъв тип капани да разположим в помещенията, които обрабтваме, както и какъв тип атрактант да използваме. Имайте предвид, че гризачите няма да дойдат веднага при поставените примамки. Те са активни през тъмната част на денонощието и при пълна тишина. В края на обработката, нашите специалисти ще се уговорят за втора дата на която да дойдат, за да установят състоянието на капаните, заловените в тях гризачи и последващите действия.

4. Карантинен период

Обрботките срещу гризачи нямат карантинен период. Но има няколко правила, които трябва да знаете и спазвате. При обработките срещу гризачи се използват както живоловни капани, така и примамки, които предизивкват смърт след като бъдат изядени. Нашите специалисти обезателно ще ви предупредят какъв тип примамка разполагат. В случай, че има опасност примамката да бъде достигната от домашен любимец или малко дете, ние никога няма да използваме отровни примамки. Ограничете достъпа до мястото на което са поставени капаните за гризачи или примамките по възможност за срока който нашият специалист ви е казал. Той може да бъде от 48 до 96 часа.

5. Второ посещение

Ако преди уречената дата за второ посещение установите заловен гризач в поставените капани – обадете ни се веднага. Ние ще приоритизираме вашето обаждане и ще изпратим специалист на „Дезинсект“ ООД, който  да ги прибере и транспортира до лицензирано място за тяхното унищожаване. „Дезинсект“ ООД , както и нашите служитлеи имат специализиран транспорт и необходимите разрешителни за извозване на живи животни, в т.ч. и гризачи. Ние не изхвърляме животните в кофи за боклук или на места различни от определените в наредбите по които нашата дейност работи.

Ако все пак не сте установили заловен гризач през периода между двете обработки, то нашите специалисти ще установят при второто посещение дали поставените капани и атрактанти действат, какво е изяденото количество от съответната примамка и някои други подробности, които ще ни дадат представа какво да предприемем. В някои случаи е неоходимо разместване на капаните, а в други може да се окаже, че гризачите вече са напуснали дома ви, тъй като са почивствали заплахата.

Дезинсект съветва! Гризачите са изкючително интелигентни същества и борбата с тях изисква упоритост, последователност и познаване на техните навици. Все пак много наши клиенти са опитвали да се преборят сами с гризачите, преди да се доверят на услугите на „Дезинсект“ ООД. Съветваме ви, когато купувате капани или различни видове примамки да следите за срока на годност и за какъв вид гризачи са предназначени. Винаги когато слагате различни примамки за гризачи се убеждавайте, че няма опасност те да бъдат достигнати от малки деца или домашни любимци!

Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Не сме щастливи, докато Вие не сте доволни!

 

Второ посещение от Супервайзор ако не сме се справили с проблема!

Връщане на парите, ако до 30 дни не решим проблема Ви!

Гризачи- какво представляват?

Гризачите (Rodentia) принадлежат към клас Бозайници. Това, което отличава гризачите от останалите бозайници е наличието на силно развити зъби – резци, които нарастват постоянно. Поради постоянния растеж на резците налага необходимост от постоянно износване чрез гризане. Гризачите се срещат на всички континенти с изключение на Антарктика. По- известните представители на разреда включват мишки, плъхове, катерици, морски свинчета, бобри, хамстери и др.

Повечето представители на гризачите са вредители. Полевките, мишките и плъховете нанасят много вреди в селското стопанство. В допълнение гризачите пренасят много болести, като някои от тях са опасни- чума, туламерия, енцефалит и др.

Видове гризачи- мишки, плъхове

Най- често срещаните гризачи в България са домашната мишка и плъховете. И мишките, и плъховете са разпространени във всички части на света. По- рядко се срещат съсели. Общото между всичко гризачи са вредите, които могат да нанесат. Мишките предпочитат да се хранят със зърнени храни, семена, месо, сладки течности. Плъховете са всеядни, но предпочитат месо, риба, хляб, картофи, яйца. Мишките могат да издържат дълго време без вода, за разлика от плъховете. Мишките имат малко, тънко, оцветено в сиво тяло, имат големи уши и дълга опашка. Плъховете са по- едри и достигат до 30 см дължина. Могат да бъдат сиви или черни. Повече за видовете гризачи в България можете да прочетете тук.

Ето и как да разберете дали имате гризачи в дома си:

Странни звуци в стените, тавана или мазето,  включително скърцане , топуркане и цвърчене. Урината на плъховете излъчва силна, неприятна  миризма на амоняк. Плъховете и мишките оставят  изпражнения в скрити зони, като например зад печката, в мазето или тавана или в ъглите на дома, по рафтове и шкафове. Ако откриете повредени хранителни опаковки, разпилени  остатъци от храна със следи от нагризвания. Твърде вероятно е да откриете гнезда, изработени от изолация, нагризана хартия, парчета плат или друг мек материал, или тръбопроводи, които изглеждат прегризани или повредени. В допълнение към горните индикации, може да видите и жив или мъртъв плъх някъде в дома си. Погледнете в рядко използван, прашен ъгъл на вашия дом. Плъховете често оставят следи от краката и опашката на местата, по които се движат. Ако забележите някой от тези признаци, време е да се свържете с фирма за дератизация.

Как да изгоним мишките от вкъщи? Как да се отървем от плъхове?

Потенциални причини, водещи до увеличаване числеността на пльховете и мишките в дома ви биха могли да бъдат: липса на добри санитарно-хигиенни условия; наличие на хранителни остатъци на труднодостъпните места за почистване; наличието на пукнатини, цепнатини и дупки, осигуряващи убежище или достъп до убежища за вредителите; практиката да се оставят открита храна и мръсни прибори през нощта. 

Борба с мишки; борба с плъхове:

Огледайте дома си!

Преди да можете да се отървете от плъхове, трябва да извършите пълна домашна проверка, за да разберете откъде идват. Ако живеете в къща, проверете външните страни на къщата – обърнете специално внимание на повредени канали, пукнатини, процепи  във вашата гаражна врата, пролуки около вентилационни отвори и пространства в основата – за очевидни точки за достъп на гризачите. Вътре в дома погледнете вентилационните отвори, каналите  и други потенциални точки за достъп. След като разберете къде плъховете имат достъп до къщата, можете да запечатате входните точки или да поставите капани.

борба с мишки и плъхове

Уплътнете пролуките! Плъховете не се нуждаят от голяма входна точка, за да влязат в къщата ви. Всъщност те могат да се промушат през всяка дупка, през която можете да прокарате два пръста. Имайки това предвид, запечатайте всички празнини във вашите вътрешни или външни стени. За трайни резултати запълнете тези празнини с телена вата, метални плочи, цимент или замазка. Проверявайте ги няколко пъти месечно, за да се уверите, че са добре поддържани.

Почистете! Плъховете търсят подслон и места за скриване. Един от най-добрите начини да се отървете от плъхове без отрова е да премахнете скривалищата им. Почистете безпорядъка във и около дома си и преместете предметите далеч от стените. Редовно и щателно събиране на отпадъците. Използване на метални контейнери с плътно затварящи се капаци.Периодично почистване и подреждане на мазетата ви, особено ако там съхранявате хранителни продукти.

Помислете за улавяне! Има два типа капани  – улавящи и убиващи. Необходимо е да се спомене, че плъховете притежават чувството неофобия „страх от новото“. Поради тази причина местата за поставяне на тези устройства трябва да бъдат внимателно подбрани. Задължително е те да се монтират с ръкавици, за да не остава човешка миризма по тях. Най – добре капаните да бъдат монтирани от двете страни на често използвани врати и такива, които стоят дълго време отворени, както и на местата, от където има риск за проникване на вредители. Преди избора на местата за монтаж е необходимо да се извърши визуален мониторинг за откриване на следи от активност на гризачи.

Използване на отрова за мишки и отрова за плъхове

борба с плъховеОтровните хранителни примамки остават най-надежният метод за борба с гризачите. Антикоагулантните родентициди пречат на механизма на кръвосъсирването на тялото – животното постепенно умира поради загуба на кръв през външни и вътрешни рани, тоест кръвоизлив. По правило операторите трябва да се снабдяват само с готови за употреба примамки за родентициди. Нашият съвет е да се обърнете към фирма за професионален контрол на вредителите. Отровните примамки при неправилно използване могат да бъдат опасни за деца, домашни любимци, птици и др. т.е всички родентициди могат да навредят и на други животни, включително и на човека. Поради това е добре да бъдат прилагани от обучени специалисти. Препоръчваме Ви при казус с мишки и плъхове вкъщи да се свържете с професионална фирма за унищожаване на гризачи.

Препарати против гризачи

Можем ли да се справим сами с гризачите?

Кои са най- добрите продукти срещу гризачи? Какви капани за гризачи да изберете, за да отстраните гризачите от дома си завинаги? Разгледайте ги тук!

Черен плъх

Цени Гризачи до 100 м2 50 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция Подарък PP

Прочетете повече...

Партньори

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.