Мишки- от какво бягат мишките? Съвети за борба с мишки.

 

Мишки- от какво бягат мишките?

Борба с мишки

Борба с мишки- става все по- актуална, тъй като времето започва да става по – студено през есенните и зимните месеци. Мишки- започват да се преместват в сградите в търсене на подслон, топлина и храна. Гризачите – като плъхове или мишки – са отговорни за хиляди левове имуществени щети всяка година. Гризачите също могат да представляват голям риск за здравето на вашите клиенти и вашите служители. Затова е важно да се заемете с унищожаване на мишки още при първи сигнали за наличието им.

Общи предупредителни знаци за гризачи

 

За най -добра защита срещу гризачи е от решаващо значение да познавате признаците на наличие на гризачи и да насърчавате служителите си да идентифицират признаците. Конкретни доказателства, които трябва да следите, включват:

Малки изпражнения в задната част на чекмеджетата и шкафовете.
Отвори или гризане на опаковки за храни
Дъвчени проводници или кабели
Петна от урина по рафтовете и в задната част на чекмеджетата и шкафовете
Следи от крака и опашки в прахта
Материали за гнездене (хартия, картон, изолация, други влакнести материали)
Драскане или тропане по стените
Ако видите някой от тези показатели във вашата къща офис или заведение, те може да са доказателство, че имате проблем с мишки.

Съвети за прогонване на мишки ( унищожаване на мишки)

борба с мишки

Прогонването на мишки (унищожаване на мишки) е екипно усилие – клиентът и доставчикът на ДДД услуга трябва да бъдат на една и съща страница. Най -добрият начин за борба с мишки е да премахнете източниците на храна, вода и подслон и да се опитате да премахнете всякакви възможности гризачите да влязат в дома Ви.

Запечатайте всички външни пролуки или дупки с материали, устойчиви на гризачи. Мишките се нуждаят само от ¼ ”дупка, за да получат достъп до сграда, а плъховете могат да се поберат през ½” дупка.
Ако имате проблем с мишките във Вашия офис, ето няколко съвета, които ще Ви помогнат в борбата против мишки:

Извадете всички хранителни продукти от работните места и не оставяйте храна за една нощ.
Избягвайте да съхранявате храна в картонени или хартиени кутии, тъй като гризачите лесно могат да дъвчат тези материали. Вместо това използвайте запечатани контейнери, за предпочитане от твърда пластмаса.
Съхранявайте съдовете за боклук запечатани и се уверете, че зоните около тях са чисти.
Направете почистването основен приоритет. Трудно почистващите се зони, като например под и зад уреди, са предпочитани от гризачи и трябва да се почистват редовно.
И накрая, следете за всякакви доказателства за гризачи във Вашия офис.

 мишки

Ако не се справите навременно в борба с мишки, това може да доведе до опасни условия на работното ви място и потенциални наранявания или заболявания на вашите служители и клиенти. Ако имате въпроси относно гризачите или искате да научите повече за това как Дезинсект може да ви помогне в борбата с гризачите, моля свържете се с нас.

 

 

 

 

 

Ако сте в проучване на ДДД фирми за ефективно справяне с проблем с гризачи, свържете се с нас! Ще Ви помогнем!

Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

 

Обадете се сега 070014548

Обадете се тук

Черен плъх

Черен плъх- обща информация Черен плъх- произлиза от гористите области на Азия. Топлолюбив е, живее в по- топла и суха среда. Катери се много добре.

Виж още →