Пръскане против дървояди

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

Пръскане против дървояди от фирма за борба с дървояди- в общия случай прибягваме до пръскане срещу дървояди , когато вече е късно и виждаме увреждания по дървения ни под, мебели и други неща, изработени от дървен материал. Тези увреждания са под формата на много малки дупки, които представляват изхода на дървоядите. Ние, “Дезинсект” ООД задължително първо  правим оглед, за да се преценим именно степента на заразяване и най- удачния метод за пръскане против дървояди.

При газовите обработки има предварителна обработка- запечатват се с тиксо врати и прозорци, за да няма циркулация на въздуха. При силна зараза винаги има нужда от вторична обработка. Много често, едва когато хората забележат купчинки стърготини до изходните отвори на каналчетата направени от дървоядите, решават, че е настъпил момента да се вземат мерки за борба с дървояди. Има обаче и други признаци за тяхното съществуване в обитаваните от нас помещения – като например издавания от тях специфичен скърцащ звук на равни интервали, които се чува в процеса на хранене в дървото.

Ние от „Дезинсект“ ООД  сме професионалисти в това, което правим. Ето защо в зависимост от типа на избраната обработка Вие ще получите гаранция за третираните елементи на дървото. Гаранцията може да бъде с период от 1 до 10 години, като вие ще знаете каква гаранция предоставяме за третирането срещу дървояди във вашият обект, още с получаването на офертата. Важно е да знаете, че гаранцията обхваща само третираните дървени части и не включва новоположени или допълнително вградени елементи в дървената конструкция на вашият дом / къща. За получената гаранция за обработка и нейната валидност ще ви издадем сертификат, които е уникален и включва конкретни данни за вашият обект.

Най- общо казано в  “Дезинсект ” ООД  използваме 4 типа пръскане срещу дървояди:

Инсектициден препарат:

Няма нужда от предварителна подготовка. Обработката отнема между 30 и 120 минути , като зависи от третираната площ и степента на заразяване. Няма карантинен период. Заразените повърхности се третират с импрегнант- дълбокопроникващ препарат на водна основа. Ако има риск от увреждане цвета или структурата на дървото този метод не е препоръчителен заради водната основа. При съществуващ подобен риск се използва втория метод за пръскане против дървояди. Задължително спазвайте указанията за приготвяне на работен разтвор посочени на опаковката на съответния препарат. На пазара има различни препарати срещу инсектициди. Съветваме ви, когато избирате препарат срещу дървояди да търсите такъв, който е насочен точно към борбата с дървояди.

Препарати на основата на газ:

При риск от увреждане на ценно дърво- рамка на картина и др.  се използва този метод. Обработката трае минимум 30 минути и има карантинен период около от 3 до 7 дни. Карантинния период зависи от температурата в помещението, която е пряко свързана с времето на експозиция на препарата. Ето защо обикновено такъв вид обработки се извършват през пролетта и лятото, както и през ранна есен, докато външните температури са по-високи. Ценните предмети могат да бъдат взети и обработени извън жилището Ви и след изтичане на карантинния период да се върнат.

Студена димка за пръскане срещу дървояди:

димка за пръскане срещу дървоядиТози метод  е вид газова обработка и се използва често за галерии, музеи и други подобни. При използването на студени димки не се отделя топлина. Обработката отнема между 30 и 120 минути , като зависи от третираната площ и степента на заразяване.

При предходните два метода на обработка е от изключително важно значение да се доверите на специализирана фирма за борба с вредителите с опит при обработките срещу дървояди, тъй като извършването и от хора без предварителна подготовка може да бъде опасно. Също така е важно да се изчисли правилно обработваемата площ, като се съобрази количеството препарат в правилната дозировка.

Много важна е и предварителната подготовка, която специалистите ни, като фирма за борба срещу вредители ще направят, за да има тя очакваният ефект. Тази подготовка освен изолирането на всички отвори, включва и преценката на специалистите какво количество от използвания фумигант да бъде вложено и къде точно да бъде разположено.

Директно впръскване на инсектициден препарат:

Този метод се използва при слабо заразени площи. Обработката отнема между 30 и 120 минути , като зависи от третираната площ и степента на заразяване. Директното впръскване трябва да се извърши с подходящ инструмент (спринцовка с игла или друго).

Всички обработки имат за цел да унищожат ларвите на дървоядите, които са основната причина за появата на каналчета или тунели в дървото и в крайна сметка за нарушаване на неговата структура и цялост. След като напуснат дървото възрастните дървояди имат изключително кратък цикъл на живот – от 4 дни при мъжките до 14 дни при женските.

Обработване на цели къщи:

Много често специалисти в борба срещу дървояди са викани когато заразата е в напреднала степен, или е обхванала голяма част от помещенията. Ние в “Дезинсект” ООД извършваме обработки и на цели къщи, градински постройки, барбекюта и други, като освен една от посочените по-горе обработки на вътрешните части извършваме и влажна дезинсекция в случай, че къщата е с дървена облицовка. Влажната дезинсекция се извършва с дълбоко проникващ инсектицид с продължително действие, който усилва ефекта на вътрешната обработка, без значение от използвания метод.

 

 

Защо да извикате фирма за пръскане срещу дървояди?

При пръскане срещу дървояди има сериозна специфика на обработките и постигането на търсения ефект, а именно- успех в борба с дървояди. За да си гарантирате успех в борбата  с дървояди, свържете се с нас! “Дезинсект” ООД е единствената в България лицензирана фирма за ДДД услуги от Adkalis, Франция за работа с Xilix Gel.

 

 

Girl in a jacket 0884103040

Отървете се от Дървоядите

При борба с дървояди в дома си, важно е да наемете професионална фирма за контрол на вредителите, която да се справи със ситуацията. Ние от "Дезинсект" ООД разполагаме с експертизата и оборудването, необходими за ефективно третиране на заразата и предотвратяване на по-нататъшни щети. Предоставяме гаранция за своите услуги в борба с дървояди.

За какви обекти е подходяща фумигацията против дървояди? - Дезинсект ООД

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Обработки с инсектициден гел XILIX® против дървояди  в сравнение използваните „домашни методи“ за обработка срещу дървояди

Домашни методи против дървояди – много често при проблем с дървоядни бръмбари в дървените конструкции хората се опитват първо да разрешат проблема сами. И също

Виж още →

Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат   От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.