Пръскане против дървояди

ЦЕНИ

Цялостна обработка на помещение

до 30 м2

120
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 60 м2

190
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 100 м2

270
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 150 м2

390
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
Цените за обработка срещу дървояди са за третиране чрез намазване. За обработки посредством използване на газ токсин цените се договарят индивидуално след извършен оглед

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Пръскане против дървояди от фирма за борба с дървояди- в общия случай прибягваме до пръскане срещу дървояди , когато вече е късно и виждаме увреждания по дървения ни под, мебели и други неща, изработени от дървен материал. Тези увреждания са под формата на много малки дупки, които представляват изхода на дървоядите. Ние, “Дезинсект” ООД задължително първо  правим оглед, за да се преценим именно степента на заразяване и най- удачния метод за пръскане против дървояди. 

 

При газовите обработки има предварителна обработка- запечатват се с тиксо врати и прозорци, за да няма циркулация на въздуха. При силна зараза винаги има нужда от вторична обработка. Много често, едва когато хората забележат купчинки стърготини до изходните отвори на каналчетата направени от дървоядите, решават, че е настъпил момента да се вземат мерки за борба с дървояди. Има обаче и други признаци за тяхното съществуване в обитаваните от нас помещения – като например издавания от тях специфичен скърцащ звук на равни интервали, които се чува в процеса на хранене в дървото.

Най- общо казано в  “Дезинсект ” ООД  използваме 4 типа пръскане срещу дървояди:

Инсектициден препарат:

 

Няма нужда от предварителна подготовка. Обработката отнема между 30 и 120 минути , като зависи от третираната площ и степента на заразяване. Няма карантинен период. Заразените повърхности се третират с импрегнант- дълбокопроникващ препарат на водна основа. Ако има риск от увреждане цвета или структурата на дървото този метод не е препоръчителен заради водната основа. При съществуващ подобен риск се използва втория метод за пръскане против дървояди. Задължително спазвайте указанията за приготвяне на работен разтвор посочени на опаковката на съответния препарат. На пазара има различни препарати срещу инсектициди. Съветваме ви, когато избирате препарат срещу дървояди да търсите такъв, който е насочен точно към борбата с дървояди.

Препарати на основата на газ:

При риск от увреждане на ценно дърво- рамка на картина и др.  се използва този метод. Обработката трае минимум 30 минути и има карантинен период около от 3 до 7 дни. Карантинния период зависи от температурата в помещението, която е пряко свързана с времето на експозиция на препарата. Ето защо обикновено такъв вид обработки се извършват през пролетта и лятото, както и през ранна есен, докато външните температури са по-високи. Ценните предмети могат да бъдат взети и обработени извън жилището Ви и след изтичане на карантинния период да се върнат.

Студена димка за пръскане срещу дървояди:

димка за пръскане срещу дървоядиТози метод  е вид газова обработка и се използва често за галерии, музеи и други подобни. При използването на студени димки не се отделя топлина. Обработката отнема между 30 и 120 минути , като зависи от третираната площ и степента на заразяване.

При предходните два метода на обработка е от изключително важно значение да се доверите на специализирана фирма за борба с вредителите с опит при обработките срещу дървояди, тъй като извършването и от хора без предварителна подготовка може да бъде опасно. Също така е важно да се изчисли правилно обработваемата площ, като се съобрази количеството препарат в правилната дозировка.

Много важна е и предварителната подготовка, която специалистите ни, като фирма за борба срещу вредители ще направят, за да има тя очакваният ефект. Тази подготовка освен изолирането на всички отвори, включва и преценката на специалистите какво количество от използвания фумигант да бъде вложено и къде точно да бъде разположено.

Директно впръскване на инсектициден препарат:

Този метод се използва при слабо заразени площи. Обработката отнема между 30 и 120 минути , като зависи от третираната площ и степента на заразяване. Директното впръскване трябва да се извърши с подходящ инструмент (спринцовка с игла или друго).

Всички обработки имат за цел да унищожат ларвите на дървоядите, които са основната причина за появата на каналчета или тунели в дървото и в крайна сметка за нарушаване на неговата структура и цялост. След като напуснат дървото възрастните дървояди имат изключително кратък цикъл на живот – от 4 дни при мъжките до 14 дни при женските.

Обработване на цели къщи:

Много често специалисти в борба срещу дървояди са викани когато заразата е в напреднала степен, или е обхванала голяма част от помещенията. Ние в “Дезинсект” ООД извършваме обработки и на цели къщи, градински постройки, барбекюта и други, като освен една от посочените по-горе обработки на вътрешните части извършваме и влажна дезинсекция в случай, че къщата е с дървена облицовка. Влажната дезинсекция се извършва с дълбоко проникващ инсектицид с продължително действие, който усилва ефекта на вътрешната обработка, без значение от използвания метод.

Защо да извикате фирма за пръскане срещу дървояди?

При пръскане срещу дървояди има сериозна специфика на обработките и постигането на търсения ефект, а именно- успех в борба с дървояди. За да си гарантирате успех в борбата  с дървояди, свържете се с нас!

“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!

Обадете се сега 070014548Т

Обадете се тук

Ужилване от стършел

Цени Стършели 1 гнездо 65 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция ПОРЪЧАЙТЕ ТУК Извозване

Виж още →