Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат

 

От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често използваният при обработките, които хората извършват сами на елементите от дърво в техните домове е третирането с течен инсектициден препарат срещу дървояди.

Инсектицидните препарати в течна форма се използват след като бъде приготвен работен разтвор и заразените места се третират чрез опръскване. Препаратът за дървояди прави контакт с опръсканите повърхности и при правилна дозировка и приготвяне на работния разтвор действа летално на вредителите в случай на контакт.

На пазара в страната има различни марки течни инсектицидни препарати против дървояди, като същите се предлагат с различно предназначение – за унищожаване на дървояди, за защита срещу появата на нови дървесни бръмбари, такива които се борят с плесен и мухъл по дървото, или комбинация от тези свойства. Течните инсектициди са достъпни различни видове разфасовки в зависимост от това дали се приготвя работен разтвор, или са готови за употреба.

 

 

Защо XILIX GEL® препарат срещу дървояди е по-ефективен в сравнение с течните инсектициди?

  1. Готов за употреба!

Неправилното приготвяне на работния разтвор води до намаляване на полезното действие на препарата. Често хората в желанието си да третират по-голяма площ с единица препарат правят по-рядък работен разтвор, което води до понижаване на концентрацията на активното действащо вещество, а от там и на неговата ефикасност. И обратно – в стремежа си да окажат по-силно въздействие върху скритите в дървесината вредители, понякога потребителите залагат на по-малко количество вода за разреждане. В този случай се променят абсорбиращите качества на препарата и е много възможно по вашият паркет, или друга дървена повърхност да останал следи наподобяващи петно от масло с цвят който се различава от цвета на останалата част от настилката.

С  XILIX GEL® нямате този проблем. Продуктът е готов за употреба и единственото което трябва да направите преди да започнете третиране е да разбъркате препарата добре.

  1. Можете да положите финишно покритие!

Една от слабите страни на течните инсектицидни препарати срещу дървояди е, че не можете да нанесете финишно покритие с лак на водна основа след третиране. Това е така, защото лакът ще промени качествата на инсектицида и ще намали неговата ефективност на действие спрямо вредители. Единственият възможен цвят е този, който ще остане върху дървото след обработката с инсектицид.

С XILIX GEL® препарат против дървояди можете да положите харесваното от вас финишно покритие след преминаване на 30 дни от третирането без да промените качествените показатели на препарата и да рискувате неговото действие. Любимата ви дървена настилка или облицовка ще бъде в желаният от вас цвят.

  1. Един препарат за дървояди– много действия.

Когато купувате течен инсектициден препарат срещу дървояди обикновено трябва да четете внимателно опаковката за да закупите този, който наистина ви трябва според проблема който имате – защита от гъби и плесен, третиране срещу ларви и възрастни дървоядни бръмбари, или такъв за защита от бъдещо нападение. Това води до големи разходи ако искате да извършите няколко операции върху една и съща повърхност, като например унищожаване и последваща защита на дървото.

С XILIX GEL® – FUNGI PLUS – имате всеки ефекти едновременно – можете да третирате с доза за защита, можете да обработите с доза за унищожаване на ларвите дори и в дълбочина, а едновременно с това гарантирано да ликвидирате гъбите и плесента в дървесината! С един продукт!

  1. Дълбочина на проникване!

Какъвто и течен инсектицид да използвате в борбата срещу дървоядите, той ще защитите дървесината в дълбочина до 2 мм. Дори впръскан под налягане, течният инсектицид не може да проникне по-дълбоко. Ето защо, ларвите на дървесните бръмбари, които се хранят на 5-6 или повече сантиметра в дървото, продължават да разрушават неговата цялост необезпокоявани.

С XILIX GEL® препарат за дървояди – нямате този проблем. Благодарение на формулата си за хигроскопичност, препаратът е създаден да абсорбира състава си в дървесината, като изпарява ненужното количество вода. По-този начин се осигурява многократно по-дълбоко проникване на гела в дървото – между 6 и 10 см. Активната съставка на препарата срещу дървояди прониква на местата, където ларвите живеят и се хранят и успешно води до тяхното унищожение.

XILIX GEL е революционен продукт в третирането срещу дървояди. Със своите характеристики да прониква в дълбочина, дълготраен ефект, и щадящо действие XILIX е препарат за дървояди без алтернатива в борбата с дървоядните бръмбари!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Невестулки

Невестулка Невестулки- те са дребни бозайници. Те са част от семейство Mustelidae. Семейство Mustelidae включва и други малки същества от дивата природа като порове и

Виж още →

Охлюви- борба с охлюви

Въпреки че повечето от нас разбират, че охлювите са част от естествения свят, това не означава, че искаме да споделяме пространството с тях. В крайна

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.