Дървеници в къщи- често задавани въпроси!

Цени

1 стая

50
00
лв.
  • до 25 м2

2 стаи

70
00
лв.
  • до 50 м2

3 стаи

90
00
лв.
  • до 80 м2

4 стаи

110
00
лв.
  • до 150 м2

*Посочените цени са с ДДС. Максимална ефективност се постига при 2 последователни обработки през 10-14 дни. Второто пръскане против дървеници има за цел да доубие новоизлюпеното поколение. При тежки случаи може да се наложи и трето пръскане срещу дървеници.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Креватни Дървеници– обща информация

Дървеници (Cimex lectularius)-  малки, плоски паразитни насекоми, които се хранят единствено с кръвта на хора и животни, докато спят. Дървениците са червеникаво-кафяви на цвят, безкрили, варират от 1 мм до 7 мм. Дървениците могат да живеят няколко месеца без храна.Яйца на дървеници

Дървеници- къде живеят?

Дървениците се срещат по целия свят от Северна и Южна Америка до Африка, Азия и Европа. Въпреки че наличието на дървеници традиционно се разглежда като проблем в развиващите се страни, то напоследък се разпространява бързо в части от Съединените щати, Канада, Обединеното кралство и други части на Европа. Дървеници са открити в петзвездни хотели и курорти и тяхното присъствие не се определя от чистотата на условията на живот, където са открити.

Дървеници в къщи

Инвазията на дървеници обикновено се случва около или близо до зоните, където хората спят. Тези зони включват апартаменти, приюти, квартири, хотели, круизни кораби, автобуси, влакове и общежития. Те се крият през деня на места като шевове на матраци, пружини, рамки за легла, табла, маси за скрин, вътрешни пукнатини, зад тапети или предмети около леглото. Доказано е, че дървениците могат да пътуват над 3км за една нощ, но са склонни да живеят на не повече от 2,5м от мястото, където хората спят.

Дървениците разпространяват ли болести?

Не е известно, дървениците да разпространяват болести. Дървениците могат да бъдат досадни, защото тяхното присъствие може да причини сърбеж и загуба на сън. Понякога сърбежът може да доведе до прекомерно надраскване, което може да увеличи вероятността от вторична кожна инфекция.

Какви рискове за здравето крият дървениците?

Ухапване от дървеници засяга всеки човек по различен начин. Реакциите на ухапване могат да варират от липса на каквито и да било физически признаци на ухапване, до малка следа от ухапване, до сериозна алергична реакция. Дървениците не се считат за опасни. При алергична реакция, обаче, незабавно се свържете с лекар.

Заразяване с дървеници- признаци?

Един от най-лесните начини за идентифициране на заразяване с дървеници е чрез сигнални следи от ухапване по лицето, шията, ръцете, ръцете или други части на тялото, докато спите. Други методи за откриване на дървеници са екзоскелети на дървениците след линеене, ръждиви кафяви петна, сладка миризма на плесен или самите дървеници, но те са много малки и в редки случаи хората могат да ги видят.

Защо имам дървеници в къщи?

Креватни дървенициДървениците са експерти в укриването. Техните тънки плоски тела им позволяват да се поберат в най-малкото пространство и да останат там за дълги периоди от време, дори без кръвно хранене. Дървениците обикновено се транспортират от място на място, докато хората пътуват. Дървениците пътуват по шевовете и гънките на багажа, чантите за нощувка, сгънатите дрехи, спалното бельо, мебелите и навсякъде другаде, където могат да се скрият. Повечето хора не осъзнават, че пренасят дървеници докато пътуват.

Дървеници- всеки ли може да се зарази?

Всеки е изложен на риск от дървеници, когато посещава заразена зона. Въпреки това, всеки, който пътува често и споделя жилищни и спални помещения, където други хора преди това са спали, има по-висок риск да бъде ухапан и/или да разпространи заразата с дървеници.

Борба с дървеници?

Ухапванията от дървеници обикновено не представляват сериозна медицинска заплаха. Най-добрият начин за лечение на ухапване е да избегнете надраскване на зоната и да нанесете антисептични кремове или лосиони и да вземете антихистамин. Инвазията на дървеници обикновено се третира чрез пръскане с инсектициди.

Ако подозирате, че имате зараза, свържете се с ДДД фирма “Дезинсект” ООД, за да ви помогнем в борбата с дървеници. Най-добрият начин за предотвратяване на дървеници е редовната проверка за признаци на заразяване.

“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!

Обадете се сега 070014548

Обадете се тук