Оси- интересни факти!!!

Цени

1 гнездо

от 90
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Цената на обработката зависи от големината на гнездото, достъпността на мястото и броя на наличните гнезда/ осила.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Оси- какво знаем за тях? Интересни факти за осите!

Всички ние познаваме осите, но в тази статия сме подготвили няколко интересни факта за тях, които може и да не знаете:

 1. Отровата на осите съдържа феромон, който кара другите оси да станат по-агресивни. В борбата с оси опитайте се да не удряте оса близо до гнездото й или други оси.
 2. Ужилването от оса трябва да изчезне в рамките на 24 часа, но за малка част от хората отровата в ужилването им причинява анафилактичен шок, който може да бъде фатален.
 3. Обикновено ужилване от оса може да се третира с дезодорант, съдържащ алуминий.
 4. Осите живеят в колонии, като образуват самостоятелни общности.
 5. Мъжката оса се нарича дрон. Работата на дрона е да се чифтосва с кралицата. След като изпълнят тази мисия, те умират малко след това.
 6. Осите не се роят.
 7. Осите хранят малките си (например с ларви на насекоми).
 8. Осите могат да бъдат намерени навсякъде по света, с изключение на Антарктида. Оси- интересни факти за осите!
 9. Осите могат да разпознаят друга оса, като идентифицират индивида по уникалните му черти на лицето.
 10. Има 30 000 идентифицирани вида оси.
 11. Осите могат да създават своя собствена хартия, с която строят гнездата си, като дъвчат и изплюват парчета кора.
 12. Социалните оси използват жилото си като защита, докато самотните оси използват жилото и отровата си за лов.
 13. Само женските оси имат жила, а жилото всъщност е модифициран орган за снасяне на яйца.
 14. Осите се срещат във всеки цвят, който можете да си представите, включително червено, оранжево, зелено, синьо и, разбира се, жълто и черно.
 15. Осите са доказали, че могат да използват логика. Те могат да използват две отделни части от информация, за да направят заключение. Смята се, че това е първото предположение, че безгръбначните могат да използват логическа дедукция.
 16. Осите са невероятни архитекти! Осите са наравно с пчелите по отношение на способността си да изграждат невероятни гнезда, които се различават според вида. Например, има оси, които създават невероятни структури с шестоъгълни клетки, (в известен смисъл, подобни на тези на медоносните пчели), но клетките са старателно направени от  малки парченца сдъвкано дърво. Тези клетки са затворени във форма на „топка“ и могат да бъдат окачени за клони на дървета или от сгради.
 17. Осите имат роля в естествения контрол на вредители- ядат листни въшки, скакалци и др.
 1. Най- малкото насекомо в света е оса! Обикновено наричана „приказна оса“, това всъщност е оса от семейство Mymaridae. В рамките на това семейство има редица видове, вариращи от около половин милиметър до един милиметър на дължина, но се смята, че най-малкият (Dicopomorpha echmepterygis) е с дължина по-малко от половин милиметър при 0,14 mm, което го прави най-малкото известно насекомо в свят.
 2. За разлика от медоносните пчели, осите са всеядни! Хранят се както и с растителна храна, така и с месо.
 3. Знайте, че осите са невероятно семейно ориентирани, което обяснява тяхната отбранителност и агресивност, особено в края на лятото и началото на есента, когато източниците на храна са оскъдни. Осите рядко стават агресивни, освен ако не са провокирани. Гнездо на оси
 4. Въпреки че обикновено избират да строят гнездата си в по-високи райони като върхове на дървета, под покриви, в кухи стволове на дървета и на тавани, осите също понякога избират да създават гнездата си под земята. Най-често срещаните подземни гнезда използват изоставени дупки за гризачи.

Ако сте в проучване на ДДД фирми за ефективно справяне с проблем с оси, свържете се с нас! Ще Ви помогнем!

“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040

Научете повече

За да се справите сами с осите

При нападение от оси , добре е да имате спрей против оси, тъй като с негова помощ ще убиете осите от разстояние без да влизате в контакт с тях и по този начин ще избегнете ухапване от оси. Със спрей против оси можете да третирате и осилото, но задължително трябва да бъдете с предпазно облекло против ужилване. Препоръчваме ви все пак да използвате спрея при единични оси, а при по-сериозен проблем да се обърнете към нас!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Пръскане против оси

Цени 1 гнездо от 90 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция ПОРЪЧАЙТЕ ТУК Извозване

Виж още →

Ужилване от оса

Цени Оси 1 гнездо от 90 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция Цената на

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.