Оси- интересни факти!!!

Цени

1 гнездо

от 90
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Цената на обработката зависи от големината на гнездото, достъпността на мястото и броя на наличните гнезда/ осила.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Оси- какво знаем за тях? Интересни факти за осите!

Всички ние познаваме осите, но в тази статия сме подготвили няколко интересни факта за тях, които може и да не знаете:

 1. Отровата на осите съдържа феромон, който кара другите оси да станат по-агресивни. В борбата с оси опитайте се да не удряте оса близо до гнездото й или други оси.
 2. Ужилването от оса трябва да изчезне в рамките на 24 часа, но за малка част от хората отровата в ужилването им причинява анафилактичен шок, който може да бъде фатален.
 3. Обикновено ужилване от оса може да се третира с дезодорант, съдържащ алуминий.
 4. Осите живеят в колонии, като образуват самостоятелни общности.
 5. Мъжката оса се нарича дрон. Работата на дрона е да се чифтосва с кралицата. След като изпълнят тази мисия, те умират малко след това.
 6. Осите не се роят.
 7. Осите хранят малките си (например с ларви на насекоми).
 8. Осите могат да бъдат намерени навсякъде по света, с изключение на Антарктида. Оси- интересни факти за осите!
 9. Осите могат да разпознаят друга оса, като идентифицират индивида по уникалните му черти на лицето.
 10. Има 30 000 идентифицирани вида оси.
 11. Осите могат да създават своя собствена хартия, с която строят гнездата си, като дъвчат и изплюват парчета кора.
 12. Социалните оси използват жилото си като защита, докато самотните оси използват жилото и отровата си за лов.
 13. Само женските оси имат жила, а жилото всъщност е модифициран орган за снасяне на яйца.
 14. Осите се срещат във всеки цвят, който можете да си представите, включително червено, оранжево, зелено, синьо и, разбира се, жълто и черно.
 15. Осите са доказали, че могат да използват логика. Те могат да използват две отделни части от информация, за да направят заключение. Смята се, че това е първото предположение, че безгръбначните могат да използват логическа дедукция.
 16. Осите са невероятни архитекти! Осите са наравно с пчелите по отношение на способността си да изграждат невероятни гнезда, които се различават според вида. Например, има оси, които създават невероятни структури с шестоъгълни клетки, (в известен смисъл, подобни на тези на медоносните пчели), но клетките са старателно направени от  малки парченца сдъвкано дърво. Тези клетки са затворени във форма на „топка“ и могат да бъдат окачени за клони на дървета или от сгради.
 17. Осите имат роля в естествения контрол на вредители- ядат листни въшки, скакалци и др.
 1. Най- малкото насекомо в света е оса! Обикновено наричана „приказна оса“, това всъщност е оса от семейство Mymaridae. В рамките на това семейство има редица видове, вариращи от около половин милиметър до един милиметър на дължина, но се смята, че най-малкият (Dicopomorpha echmepterygis) е с дължина по-малко от половин милиметър при 0,14 mm, което го прави най-малкото известно насекомо в свят.
 2. За разлика от медоносните пчели, осите са всеядни! Хранят се както и с растителна храна, така и с месо.
 3. Знайте, че осите са невероятно семейно ориентирани, което обяснява тяхната отбранителност и агресивност, особено в края на лятото и началото на есента, когато източниците на храна са оскъдни. Осите рядко стават агресивни, освен ако не са провокирани. Гнездо на оси
 4. Въпреки че обикновено избират да строят гнездата си в по-високи райони като върхове на дървета, под покриви, в кухи стволове на дървета и на тавани, осите също понякога избират да създават гнездата си под земята. Най-често срещаните подземни гнезда използват изоставени дупки за гризачи.

Ако сте в проучване на ДДД фирми за ефективно справяне с проблем с оси, свържете се с нас! Ще Ви помогнем!

“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040
Обадете се тук

Пръскане против оси

Цени 1 гнездо от 90 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция ПОРЪЧАЙТЕ ТУК Извозване

Виж още →

Ужилване от оса

Цени Оси 1 гнездо от 130 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция Цената на

Виж още →