Ужилване от оса

Цени

1 гнездо

от 90
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция
 • Цената на обработката зависи от големината на гнездото, достъпността на мястото и броя на наличните гнезда/ осила.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Ако виждате голям брой оси около дома си или сте забелязали гнездо на оси, то значи имате проблем с оси. Първото нещо, което трябва да направите вместо да си зададете въпроса :“Как да премахнем гнездо на оси?“ , е да извикате професионална ДДД фирма. Ужилено от оса освен неприятно, може да бъде и рисковано. Това може да бъде много разстройващо и плашещо особено за малките деца. Също така може да бъде стресиращо и много болезнено дори за тези, които не са алергични към ужилвания от насекоми.

Защо осите жилят?

Проблем с осиОсновната причина, поради която осите жилят хората, е защото се чувстват застрашени. Ужилване от оса е защитен механизъм за насекомото, тъй като отровата му доставя достатъчно болка, за да убеди големите животни и хората да ги оставят на мира. В дивата природа осите жилят, за да хванат плячката си. Отровата им е достатъчно мощна, за да парализира плячката им, което улеснява транспортирането й обратно до гнездото. Има две основни причини да бъдете ужилени от оса. Защита – Подобно на повечето животни, ако женската оса почувства, че домът й е атакуван или застрашен, тя ще защити своето гнездо на оси с единствения защитен механизъм, който има – жилото си. Възбуда – осите много приличат на хората в някои отношения – те се дразнят. Това обаче обикновено е свързано с това, че се чувстват застрашени. Постоянното размахване на ръце, докато се опитвате да се отървете от оса може да я накара да се почувства по този начин.

Осите умират ли след като ви ужилят?

За разлика от пчелите, осите не умират, след като ужилят някого. Всъщност те могат да ужилят много хора, няколко пъти през живота си. Жилото на оса не е като жилото на пчела. То е проектирано да се използва отново и отново, и пробожда предвидената плячка или потенциална заплаха като малка игла. Жилото на пчела е бодливо в края, поради което пчелата ще ужили и след това ще умре. Когато пчелата излети, жилото остава в плътта на плячката и изкормва пчелата. Жилото на оса е гладко и не се забива в плътта на човека. Прибира се в тялото, може да се разтяга отново и отново. Осите ще атакуват многократно. Когато бъде открита заплаха, осите освобождават феромон, който призовава останалите оси войници. Те ще преследват потенциална заплаха на дълги разстояния и ще преследват заплахата, като през цялото време ужилват многократно.

Ужилване от оса симптоми- как изглежда ужиленото място?

Ужилването от оса е болезнено поради наличието на отрова. Различните хора имат различни реакции и наличието на един тип реакция не означава, че винаги ще имате една и съща реакция всеки път, когато сте ужилени. Ужилване от оса Макар и болезнено в началото, може да не видите много промени по кожата веднага. Може да има малка прободна рана и може би малка точица кръв, но това е всичко. Въпреки това, зоната може да стане червена и действителната зона на ужилване вероятно ще набъбне. След като видите повдигнатата рана, може да видите малка бяла петна близо до центъра. Това е мястото, където жилото е влязло в кожата ви. Отнема до няколко дни за спадане на оток от ужилване. Областите около раната ще бъдат много болезнени на допир и цялата област може да стане доста подута в зависимост от прага на човек за болка и ужилвания от насекоми. Алергичните реакции могат да причинят силно подуване и други симптоми, които могат да станат много опасни. Ако сте били ужилени и откриете, че имате проблеми с дишането или болката е много силна, потърсете медицинска помощ. Силното подуване също е потенциален знак за проблем и тогава също трябва да се потърси медицинска помощ.

Първа помощ при ужилване от оса? Ужилване от оса- лечение! Колко време боли ухапване от оса?

Леките и умерени реакции при ужилване от оса могат да бъдат лекувани у дома с няколко прости средства. Препоръчваме да се консултирате с медицински специалист за съвет заедно с тези съвети по-долу и винаги да следвате инструкциите на етикета на всяко лекарство. Почистете мястото – Измийте мястото със сапун и вода, за да премахнете възможно най-много отровата. Прилагането на медицински дезинфектант също може да помогне. Обледете зоната – за да намалите отока, поставете пакет с лед върху зоната. В зависимост от реакцията на ужилването, можете да поставяте пакет с лед върху него за 10 минути на всеки час. Ако имате тежка алергична реакция към ужилване от оса, обадете се на линейка или посетете местното спешно отделение. Колко дълго трае следата от ужилване от оса зависи от реакцията на човека към ужилването. Може да остане подута или болезнена в продължение на няколко дни при хора, които са чувствителни към ужилвания от насекоми. За други ужилването от оса може да изчезне само за три дни. Ако има силна болка или подуване в продължение на дни, възможно е да изпитате алергична реакция или може би някаква инфекция. Трябва да потърсите медицинска помощ, ако болката е интензивна за повече от няколко дни.

Ужилване от оса алергична реакция?

Когато хората казват, че са алергични към пчели, оси или стършели, това не е насекомото, към което са алергични, а по-скоро тяхната отрова. Ужилването  от оса може да бъде животозастрашаващо за хора, алергични към отровата в ужилването. Тази алергична реакция е известна като анафилаксия. Ако сте алергични към ужилвания от оса, уверете се, използвайте алергозан при  ужилване от оса и незабавно потърсете медицинска помощ. Ужилването от оси може да се случи многократно поради естеството на ужилването от оси и начина, по който осите атакуват. Добрата новина е, че този тип алергична реакция е рядка.

Ужилване от оса при дете

Докато ужилването от оса при дете често се разглежда като ритуал на преминаване през детството, това не го прави по-малко опасно и неудобно. Малките деца са особено уязвими, защото може да не са в състояние да изразят напълно, че са били ужилени от оса. Когато вашето малко дете играе навън, внимавайте за признаци на ужилване от оса и незабавно проучете източника на всякакви сълзи и оплаквания. В ранна възраст можете да научите децата си за начините, по които могат да предотвратят ужилване от оси. Например, можете да покажете на детето си как изглеждат осите и техните гнезда и как да ги избягвате. Други предпазни мерки за безопасност включват да не ходите боси навън и да избягвате да пиете сладки напитки, които могат да бъдат оставени на открито, тъй като те могат да привличат насекоми.

Ужилване от оса и стършели- полезно!!! Предотвратяване на ужилване от оса!

Ухапване от осаАко осите се чувстват застрашени или ако гнездото им е разтревожено, това ги прави много агресивни и ги провокира да ужилват. Не се приближавайте до гнездото на оси през деня, когато те са най-активни. Поддържайте безопасно разстояние, тъй като те ще защитават територията си на по-голямо разстояние за разлика от повечето пчели. Не се опитвайте да съборите или премахнете гнездо на оси – запазете това за нас, професионалистите. През пролетта осите ловуват листни въшки, зелени мухи и други насекоми, за да хранят личинки в гнездото. По това време осите ще станат агресивни само ако смятат, че гнездото им или малките им са застрашени. В края на лятото и началото на есента осите нямат малки за хранене, така че не получават захарни секрети от тях. Това е времето, в което осите търсят ферментиращи плодове и сладки неща и се превръщат във вредители. За щастие има някои лесни, практични неща, които можете да направите сами, за да избегнете ужилване.
 • Не се паникьосвайте – Ако установите, че наблизо има оси, запазете спокойствие и се отдалечете бавно.
 • Не крещете, не пляскайте с ръце и не ги удряйте – това просто ще ги възбуди и ще ги направи по-агресивни.
 • Избягвайте силни, сладки миризми – Не използвайте силно парфюмирани аромати, шампоани или спрейове за коса.
 • Избягвайте ярки цветове – Не носете ярки, смели флорални шарки върху дрехите и чантите. Модели като този могат да привлекат оси.
 • Избягвайте овощни градини – Меките овощни растения и дори непокритите кошчета с плодове привличат гладни оси.
 • Избягвайте отворени напитки – Ако кутиите за напитки или бутилките се оставят без надзор, това може да насърчи осите да пълзят вътре.
 • Покрийте храни и напитки – Винаги дръжте храната и напитките покрити, когато ядете на открито.
 • Бъдете чисти – Уверете се, че ръцете и лицата на децата са почистени след консумация на сладки храни/напитки.
Ако търсите ДДД фирма за  проблем с оси около дома или бизнеса си, не се опитвайте да се справите сами. Вместо това се свържете с нас за надеждна услуга в борба с оси.
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040 Осите- какво знаем за тях? Интересни факти за осите! Всички ние познаваме осите, но в тази статия сме подготвили няколко интересни факта за тях, които може и да не знаете! Повече може да прочетете тук. Как да се борим с осите? Ах, тези оси! В статията ще научите: Повече за осите. Какви са навиците на осите? Защо жилят осите? Ужилване от оси – какво представлява и как да реагираме? Как да се борим с осите? Любопитни факти за осите!

Научете повече

За да се справите сами с осите

При нападение от оси , добре е да имате спрей против оси, тъй като с негова помощ ще убиете осите от разстояние без да влизате в контакт с тях и по този начин ще избегнете ухапване от оси. Със спрей против оси можете да третирате и осилото, но задължително трябва да бъдете с предпазно облекло против ужилване. Препоръчваме ви все пак да използвате спрея при единични оси, а при по-сериозен проблем да се обърнете към нас!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Пръскане против оси

Цени 1 гнездо от 90 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция ПОРЪЧАЙТЕ ТУК Извозване

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.