Ухапване от дървеници? Как да се справим с дървениците?

Какво ще научим от статията : Ухапване от дървеници. Как да разберем, че сме нахапани от дървеници?

Как да разберем, дали имаме дървеници в къщи? Лекарство против дървеници? Опасни ли са дървениците за хората?

Как да се справим с дървениците. Препарат против дървеници.

Ухапване от дървеници:

Дървениците са кръвосмучещи насекоми, нападащи човека в неговите жилища. Дървениците са дребни насекоми, които често живеят в мебели, матраци,  дивани, зад картини, под тапети, в контакти.  Ухапванията им са болезнени и могат да причинят сериозни алергични реакции.  С кръв се хранят както възрастните, така и техните по-дребни по размер нимфи. Дървениците са активни предимно през нощта.  Ухапванията са  най-често на зони, изложени по време на сън, като лицето, шията и ръцете. Повечето ухапвания от дървеници в началото са безболезнени, но по-късно се превръщат в сърбящи зачервени подутини.

Ухапване от дървеници

Ухапване от дървеници сн. Интернет

 Хората, които не осъзнават, че имат нападение от дървеници, могат да отдадат сърбежа и появата на други причинители, като например комари.

Как да разберем дали имаме дървеници  в къщи?

Как да разбера имам ли дървеници в къщи?

За установяване наличие на дървеници е необходимо да се проведе пълна визуална инспекция. Ако не сте сигурни в определане и установяване на тези вредители, се обърнете за помощ към професионалисти по контрол на вредителите (ДДД фирми). За наличие на дървеници се съди от малки кафеникави петна по повърхностите – остатъци от преработката на кръвта на хората, снесени яйца, или останки от стари съблекла след пременаването на нимфите към по-горен стадий. Често пъти и при по – сериозен проблем,  наличието на вредители се установява и по специфична неприятна миризма.

Можем ли да се справим или трябва да извикаме фирма за борба с дървениците?

За да се справим с тези паразити е необходимо използването на ефективни химически препарати за унищожаване на вредни нассекоми (инсекти). По-голяма част от тези препарати са разрешени за използване само от професионални фирми за пест контрол.

Преди да се обърнете към такава фирма е необходимо да  направите подготовка за по-ефективно справяне с проблема:

Изперете спалното бельо, завесите и други материи, които са били в контакт с вредителите с гореща вода. По възможност третирайте други предмети, които не могат да се измият, в сушилня при висока температура за 30 минути. Използвайте твърда четка, за да изтъркате шевовете на матрака, за да отстраните дървениците и техните яйца, преди да почистите с прахосмукачка.

Препарат против дървеници

Инсектицидите са  основно средство за  борба с тези вредители. Използването им изисква спазване на мерки за безопасност, свързани със здравето на хората и домашните любимци. Препоръчваме да се обърнете към специалист по борба с вредителите, който да прилага подходящите инсектициди. Не се опитвайте да използвате  инсектициди, обозначени за борба с други насекоми.

Обадете се сега НАЦ. ТЕЛ: 0700 1 45 48

Обадете се тук