Как да се отървем от мравки в къщи?

Цени

до 50 м2

55
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 100 м2

65
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 150 м2

75
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 200 м2

85
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

 Най често задаваните въпроси за мравките и техните отговори:

Полезни съвети за борба с мравките

Как да намерим гнездо на мравките?

Какво да правя ако видя мравка?

Премахване на мравки

Как да се предпазим от мравките?

Как да се справим с мравките без препарати?

Как да прогоним мравките, без да ги убиваме?

Мравки в двора!

Ето няколко полезни съвета, как да се  отървем от мравки в къщи:

Борба с мравките

Важно е да разберем какъв вид мравки имаме в къщи?

В България се срещат 163 вида мравки. Те се разпознават лесно по своите прегънати антени и характерната възлеста структура на тялото. Можете да снимате мравките с камерата на телефона си  и да потърсите в интернет или на нашия сайт ….( видове мравки)…. Какъв вид мравки са Ви нападнали.

Red Ant on sugar

Според вида мравки, можете да изградите правилна стратегия за борба с мравките.

Ако искаме да се отървем от мравките в къщи, откриването на гнездото е от особена важност!

Най често мравките  гнездят в стените и в кухините. Те преминават без проблем по тръбите на канализацията и на парното. Перфектни места за тях са влажни кухини в подовете или таваните.

Как да намерим гнездото на мравките?

Когато видите мравка, първата ви реакция е да я настъпите.  Но недей.  Ще  я убиете, но зад всяка мравка, която видите, може да има още стотици скрити в къщата.  Тези, които виждате, са мравки разузнавачи, които търсят храна, която да върнат обратно в колонията.  Използвайте тези разузнавачи, за да унищожите цялата колония.  Предварително примамвайте мравки в области, които преди сте ги виждали.  Вкусовете на мравките се променят през годината.  Обикновено предпочитат протеините през пролетта и сладките или мазните / мазни храни през лятото.  Изложете захар или мед, пържена храна и фъстъчено масло, след това вижте коя храна привлича мравки.  Използвайте коя храна предпочитат за стръв и начин „направи си сам“, за да се отървете от мравките.  След като разберете какво харесват мравките, купете и поставете препарат против мравки, който е пригоден за техния вкус.

Какво да правя ако видя мравка?

Важно!

Спрете влизането на мравки отвън към къщата или апартамента Ви. Това можете да направите, като напръскате с препарат против мравки всички пукнатини по къщата, около прозорците и вратите. Много често мравките влизат от градината или двора.

Ако направим външен пояс около къщата ни, това ще ни помогне в борбата с мравките.

Премахване на мравки: Изтрийте пътеките на мравките!

Където виждате една мравка, вие непременно ще виждате и други.  Това е така, защото мравките оставят ароматна следа, която други мравки следват.  Почистването или почистването не е достатъчно, за да премахне аромата.  Вместо това, смесете 1 част оцет с 3 части вода в бутилка с пулверизатор за безопасен начин да се отървете от мравките в дома, след което напръскайте навсякъде, където сте виждали мравки в миналото.  Това ще спре мравките на открито за гнездене, които са влезли в къщата, за да си набавят храна (мравките, които влизат вътре, не се опитват непременно да създадат гнездо).  Оцетът и водата няма да спрат мравките, които вече гнездят на закрито.  Ще трябва да ги убиете с отрова.

Как да се предпазим от мравки?

Поддържайте дома си чист!

Чистата къща е първата ви защита срещу мравките.  Почистете трохите от храна, избършете разлива, изнесете боклука и не оставяйте мръсни съдове да седят в мивката .  Това отнема източника на храна на мравките и предпазва да нямаме мравки в кухнята. За безопасен начин да се отървете от мравките, напръскайте с оцет, смесен с вода, около купички с храна за домашни любимци, за да спрете мравките да ги нападнат.

Трикове за предпазване от мравки:

Как да се справим с мравките без препарати?

Отговора на този въпрос е лимон!

Лимонът отблъсква мравки, хлебарки и бълхи. Можете да намажете всички възможни входове за мравките с лимон. Това ще ги отблъсне надалеч от вашия дом. Можете да си направите и разтвор от няколко лимона, които изстисквате във вода. Измиването на пода с този разтвор Ви гарантира избягването на вашия дом не само от мравки, но и от хлебарки и бълхи.

Брашно и сол

Един от най старите методи е линията с брашно или сол . Ако поръсим с тънка линия от брашно или сол около къщата, е сигурен начин да накараме мравките да заобикалят дома ни.

Гореща вода против мравуняци

Ако откриете мравуняк в двора, можете да затоплите вода и да я изсипете във входа на мравуняка. Ако мравуняка е голям, ще е необходимо по голямо количество вода за да може да достигне до повечето тунели на мравуняка. За да подсилите ефекта, можете да добавите сапун във водата.

Мравките са много чувствителни към миризми и миризмата от сапуна ще подсили ефекта и ще прогони от мравуняка мравките, които не са били в мравуняка или водата не е достигнала до тях.

Канела

Канелата е силна подправка, а както казахме вече, мравките не обичат миризмите. Можете да поръсите с канела входовете на мравките ( врати, прозорци, пукнатини в стената и др. ) или мравуняка. Добра идея е да използваме и етерично масло от канела.

Мента

Ментата е със силна миризма. Както вече казахме, мравките не обичат миризмите. Ако в литър вода, капнете няколко капки екстракт от мента и с него измиете пода, това със сигурност няма да хареса на мравките и ще ги прогони. Можете да капнете капки мента по долната част на прозорците, под вратите или в пукнатини, където сте видели мравки. Можете да използвате и листа от мента. С този метод, освен да прогоните мравките, ще ароматизирате и дома си.

Хуманно решение

Как да прогоним мравките, без да ги убиваме?

Мравуняк в двора?

Преместване

Ако открием мравуняк в двора ни, но не искаме да убиваме мравките в него, изпитан метод е да ги преместим.  С помощта на лопата и кофа, можем да преместим мравките  от двора ни на безопасно разстояние.

Ако мравуняка не е дълбок, можете да го изкопаете и да го сложите в кофа, която не трябва да забравим да покрием! След това можем да отидем в полето или до някоя близка поляна и да заселим там мравките.

Засенчване

Ако мравуняка е дълбок, преместването няма да помогне! Все пак не искаме да имаме и кратери в двора. Какво да правим тогава? Отговора е много прост: сянка. Мравките изграждат мравуняците си на слънце, за да могат какавидите им да се затоплят и да свикват със светлината. Ако направите сянка над мравуняка, това няма да им хареса и те ще се наложи да се преместят. Този метод изисква време и търпение, но ще реши проблема по почти естествен начин.

Магданоз и мента

За да се предпазил дългосрочно от мравките, без да използваме препарати,

Можем да засадим Магданоз, мента или друг ароматни билки или подправки по оградата на двора ни. Мравките не обичат миризми! По този начин ще решите трайно проблема с мравките и ще имате пресни подправки.

Ако не можете да се справите с проблема, обадете се на нашите експерти!

Мравките се размножават изключително бързо и проблемът изисква навременна реакция.

Ако сте в проучване на ДДД фирми за ефективно борба срещу мравки, свържете се с нас! Ще Ви помогнем!

“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!

Girl in a jacket 0884103040

Препарати против мравки

Можем ли да се справим сами с мравките?

При по- малка популация на мравки можете да се справите и сами с най- добрите препарати срещу мравки- капан за мравки, спрейове против мравки, гел срещу мравки Разгледайте ги тук!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Мравка / Мравки

Цени Мравки до 50 м2 55 00 лв. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция ПОРЪЧАЙТЕ ТУК

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.