Ухапване от комари- как да го избегнете?

КОМАРИ

Ухапване от комари обикновено не е болезнено, но сърбежът, който се появява след ухапване би могъл да причини дискомфорт.

Рискът за ухапване от комари е по- голям, когато сте навън и по тъмно, когато много хапещи насекоми са активни. За щастие, има начини да се предпазите, когато сте навън.

Избягвайте светлите цветове –  Не носете светли цветове, избягвайте и силни миризми от парфюми и дезодоранти, тъй като привличат насекомите.

Намалете голата плът – Носете дрехи с дълги ръкави, панталони, шапки, дълги чорапи.

Изполвайте репеленти срещу насекоми – На местата от кожата, които не са покрити с дрехи изполвайте спрейове или ако седите запалете свещи.

Избягвайте места с вода – Пазете се от бавно движеща се или неподвижна / застояла вода.

Пъхнете панталоните си в чорапите – Когато се разхождате през храсти или груба трева, избягвайте зони с много дълга трева.

Ухапване от комари- лечение

Реакцията на всеки човек е различна към ухапване от комари. Симптомите, които се развиват са само реакцията на имунната ни система към тяхната слюнка. Комарите всъщност не инжектират нищо в нас, когато хапят.

Почистете раната –  Това е най-важното лечение при ухапване от комари.

Премахнете жилото – ако в раната са останали остатъци от насекомото, отстранете ги внимателно с нокти или пинсети. След това почистете ухапването с помощта на сапунена вода или алкохолни кърпички.

Използвайте студен компрес – подуването може да се намали веднага след ухапване, като го покриете със студен компрес, като лед в кърпа (но никога не дръжте леда директно върху кожата). Може да отнеме повече от седмица, за да спадне и може да остане сърбящ в продължение на няколко дни.

Вземете антихистамини – сърбежът и подуването могат да се облекчат с антихистаминови кремове за ухапвания и ужилвания. Пероралният антихистамин също може да помогне, особено ако имате няколко ухапвания.

Не се драскайте – избягвайте драскането, тъй като това ще увеличи сърбежа и може да доведе до заразяване на ухапвания участък с бактерии.

Притеснявате ли се за реакцията Ви към ухапване от комари?

Консултирайте се с лекар, ако:

Подуването или болката са толкова силни, че ограничават движението Ви и пречат на съня Ви.

Подуването се влошава значително един ден след ухапването.

Ухапаният участък изглежда инфектиран.

 

Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Обадете се сега НАЦ. ТЕЛ: 0700 1 45 48

Обадете се тук