Дървеници – какво представляват и как да се борим с тях? Унищожаване на дървеници.

Цени

1 стая

50
00
лв.
  • до 25 м2

2 стаи

70
00
лв.
  • до 50 м2

3 стаи

90
00
лв.
  • до 80 м2

4 стаи

110
00
лв.
  • до 150 м2

*Посочените цени са с ДДС. Максимална ефективност се постига при 2 последователни обработки през 10-14 дни. Второто пръскане против дървеници има за цел да доубие новоизлюпеното поколение. При тежки случаи може да се наложи и трето пръскане срещу дървеници.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Дървеници – какво представляват и как да се борим с тях?

Дървеница- какво представлява?

Дървениците са много малки насекоми (4-6мм) с овална форма, имат кафява окраска , в редки случаи са светло бежови. Те не могат да летят. Пълзят много бързо заради дългите си и добре развити крака и се хранят с кръв, обикновено в тъмните часове на денонощието, тъй като са много страхливи. Предпочитат човешка кръв, но има и видове дървеници, които се хранят с кръв от птици, прилепи и други животни. Най- често разпространените видове са така наречените креватни дървеници. Те живеят с нас, хората. Когато не се хранят, креватните  дървеници могат да се крият на най- разнообразни места- в рамката на леглото, в подматрачната рамка, столове, канапета , в гънките на завеси и пердета, между възглавници, ключове за лампи, контакти, дървени рамки на врати, под тапети и много други места. Дървениците не обичат влагата, предпочитат топли места за скривалища.

Дървеница

Защита от дървеници                    

За да сте сигурни в наличието на дървеници можете да си вземете капани с феромонни препрати, които доказват наличието на дървеници във Вашия дом, но не ги отблъскват. Обикновено дървениците се пренасят с багаж или птици.

Борба с дървеници- как?

В борбата срещу дървениците е трудно, но не и невъзможно. Поради факта, че те са умни, страхливи, знаят къде да се крият, могат да издържат с месеци между две хранения , възпроизвеждат се бързо (здрава женска дървеница снася средно около 500 яйца за живота си) трябва да се въоръжите с търпение и да положите много усилия, за да увенчаете с успех в унищожаване на креватни дървеници. Необходимо е помещенията преди пръскане да се почистят, като се използва прахосмукачка. Най-ефективни резултати се получават при обработка с инсектициди с остатъчно действие. Методи, които не включват препарати срещу дървеници са крайни температури- под 0 °C и над 46°C. Ето и някои идеи:

  • Изперете дрехите си и спалното бельо в гореща вода за поне 30 минути. След това ги пуснете в сушилнята на възможно най- висока температура.
  • Върху местата, на които се крият дървеници използвайте парочистачка.
  • Замразете ги в торба във фризера за поне 4 дни.
  • Заразените преместяеми предмети сложете в черна торба и затворете торбата в затворена кола в горещ ден.

Борба с дървеници

Унищожаване на дървеници

Най- ефективният начин за унищожаване на дървеници е да се доверите на специализирана фирма за пръскане срещу дървеници. Важно е да знаете с точност от колко време съжителствате заедно с тези насекоми. Това има отношение  към  постигане на безкомпромисен резултат.

Ухапвания от дървеници

Ухапванията от дървеници са с различен ефект при различните хора. При някои хора е възможно да няма никакви симптоми. Някои хора не реагират на ухапвания от дървеница – много ухапвания от дървеници не оставят следи и остават незабелязани.

При други хора обаче има реакции- за разлика от тези на други насекоми, ухапванията от дървеница понякога могат да се появят в стегнати линии с много, малки, червени белези, където множество дървеници се хранят от открита зона. Ухапванията от дървеници могат да причинят сърбеж. Първоначално жертвата може да засече леко усещане за парене. След това зоната на изгаряне развива червени подутини, известни като папули или пъпки (обрив). В екстремни случаи ухапванията могат да набъбнат драстично или да се превърнат в мехурообразни кожни възпаления. Избягвайте драскането на засегнатите области. За щастие, не е известно те да пренасят заразни болести.

Фирма за борба с дървеници

Най- надеждният метод за унищожаване на дървеници е да се обърнете към фирма за борба с дървениците. Ако видите ухапване от дървеница по Вашето тяло или тялото на детето, обърнете се веднага към фирма за пръскане против дървеници и се обадете на Вашия личен лекар, за да Ви изпише лекарство против дървеници. Поставянето на отрова за дървеници, препарат против дървеници, спрей против дървеници или други препарати за дървеници може да помогне за убиване на дървеници вкъщи, но в повечето случаи няма да доведе до окончателното им премахване. Обърнете се за помощ към фирма за борба с дървеници.

Ние сме сертифицирани за работа по стандартите на ISO EN 45001: 2018; ISO EN 14001: 2015; ISO EN 9001: 2015 и международния CEPA сертификат!

Ефикасни препарати против дървеници

Пръскането срещу дървеници със спрейове и препарати от магазина, когато не е направено от професионалисти рядко спира развитието на популацията. За пълното унищожаване на вредителя е необходимо да се изполват професионални (пиретроидни) ефикасни препарати, с които пръскането се прави в конкретен цикъл спрямо жизнения цикъл на развитие на дървеницата – прави се с цел да се прекъсне размножаването и разпространението им, като повтаряемостта на пръскане за дървеници обезпаразитява помещенията и от новоизлюпени млади дървеници/ яйца. Най- ефективното  решение за унищожаване на дървеници е да извикате специализирана фирма за пръскане срещу тях.

Дървеници отрова

Нашите експерти изполват най- качествения препарат за дървеници на Европейския пазар. Те ще извършат пръскане против дървеници с препарат, който е сертифициран от Министерството на Здравеопазването, с няколко активни вещества , едно от които е инхибитор на растежа- не позволява на ларвите на дървениците да достигнат полова зрялост и елиминира размножаването.

Ако търсите лицензирана ДДД фирма за ефективно пръскане против дървеници, свържете се с нас! Ще Ви помогнем!

“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!

Обадете се сега 070014548

Обадете се тук