Пръскане против кърлежи

Цени

до 400 м2

55
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 1000 м2

90
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 2000 м2

150
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 3000 м2

230
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента, се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00 лв. на посещение.

Всички препарати, които „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД използва против кърлежи, са одобрени от Министерство на Здравеопазването на Република България и са съобразени с изискванията на Европейския съюз. Ако търсите професионална фирма за борба с кърлежи, обадете се!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

„ДЕЗИНСЕКТ“ ООД подхожда към клиентите си с професионално отношение.
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

Пръскане срещу кърлежипръскане против кърлежи

Обработките се извършват главно чрез опръскване. За обработка срещу кърлежи се използват препарати от групата на пиретроидните съединения, които по-бързо се разграждат и по-слабо замърсяват околната среда и имат бърз и краткотраен ефект. Преди обработките се установяват и картотекират биотопите на кърлежи, които подлежат на дезакаризация (по установена заселеност с кърлежи). При провеждане на дезакаризациите се проследяване ефективността им (отчитане числеността на кърлежите преди и след обработката). Основно изискване за ефективен химически контрол на кърлежите, е третиранията да бъдат извършени при ниско окосени тревни площи. Орбаботките се извършват минимум два пъти годишно- рано на пролет, в началото на активността на паразитите и ранна есен, с цел унищожаване на индивидите, които се подготвят за зимуване.

Кърлежи на двора?

кърлежите

Ако искате да разберете дали във вашия двор или градина вече има активни кърлежи можете да използвате следният прост но ефективен метод наречен „влачене на флаг“.

Вземете бяло парче плат с около 1 м2 и започнете бавно да го влачите по тревата, като минете по цялата дължина на градината / двора. В случай, че имате активни кърлежи те ще се закачат на плата. След извършване на обработката можете да повторите метода, за да проследите доколко ефективна е била обработката.

Борба с  кърлежи

Предпазване: Когато е възможно избягвайте районите на разпространение на кърлежи: тревисти и гористи местности, пасища и прерии. Ограничете движението на Вашето куче в тези райони.

Подходящо облекло: Когато посещавате райони, в които са разпространени кърлежи обличайте риза с дълги ръкави и дълги панталони с плътно пристегнати маншети.

Репеленти: Използвайте инсектицидни репеленти, съдържащи като активна съставка диетил-толуоламид ( ДЕЕТ). Нанасяйте го върху дрехите и местата с открита кожа, като ръце, китки, глезени и врат. Снабдете кучетата със специални нашийници срещу бълхи и кърлежи.

Проверка и отстраняване: Проверката за наличието на кърлежи и отстраняването им намалява риска от заразяване с Лаймска болест. След попадането върху потенциален гостоприемник, на кърлежа му е необходимо известно време за да се прикрепи и нахрани така, че Вие можете да го отстраните преди това да е станало. Освен това, рискът от заразяване  е свързан с  продължителността на хранене на кърлежа, затова той трябва да бъде отстранен незабавно. Кърлежите попадат най-често по главата, рамената, врата, краката. Отстранявайте прикрепените кърлежи с подходящи щипци, захващайки ги внимателно в точката на прикрепване и издърпвайки ги нагоре по бавен, но сигурен начин. Кърлежът трябва да се изважда внимателно от животни и хора за да е сигурно, че той е отстранен напълно от кожата (често главата остава вътре). След отстраняването измийте раничката със сапун и вода и я обработете със спирт или някакъв друг дезинфектант за да подпомогнете предпазването от инфекция.

Не сме щастливи, докато Вие не сте доволни!

Кърлеж-  обикновено смятан за насекомо, всъщност е паякообразно като скорпиони, паяци и акари. Всички паякообразни имат четири чифта крака като възрастни и нямат антени. Кърлежи- те са сред най-ефективните преносители на болести, защото се прикрепят здраво, когато смучат кръв, хранят се бавно и могат да останат незабелязани за значително време по време на хранене. На кърлежите са необходими няколко дни, за да завършат храненето.

 

Кърлежи- имат четири етапа на развитие: яйце, шесткрака ларва, осемкрака нимфа и възрастен. След като яйцето се излюпи, малката ларва (понякога наричана „семенен кърлеж“) се храни с подходящ гостоприемник. След това ларвата се развива (линира) в по-голямата нимфа. Нимфата се храни с гостоприемник и след това се превръща в още по-голям възрастен. И мъжките, и женските кърлежи намират и се хранят с гостоприемник, след което женските снасят яйца известно време след хранене.

Кърлежи- те чакат животните гостоприемници от върховете на тревите и храстите (не от дърветата). Когато се изчеткат от движещо се животно или човек, те бързо напускат растителността и се изкачват върху гостоприемника. Кърлежи- те могат само да пълзят; не могат да летят или да скачат. Кърлежите, открити по скалпа, обикновено са пълзяли там от долните части на тялото. Някои видове кърлежи ще пълзят на няколко метра към гостоприемника. Кърлежи- могат да бъдат активни през зимните дни, когато земните температури са около 7 градуса.

 

Има две основни групи кърлежи, понякога наричани “твърди” кърлежи и “меки” кърлежи. Твърдите кърлежи, като обикновения кучешки кърлеж, имат твърд щит точно зад устния апарат (понякога неправилно наричан „глава“); ненахранените твърди кърлежи са оформени като плоско семе. Меките кърлежи нямат твърдия щит и са оформени като голяма стафида. Меките кърлежи предпочитат да се хранят с птици или прилепи и рядко се срещат, освен ако тези животни не гнездят или нощуват в заета сграда.

Ухапване от кърлеж- какво да правим, за да избегнем ухапване от кърлеж?

Ухапване от кърлеж- за да не се заразите с някоя болест, пренасяна от кърлежи е добре да избягвате ухапване от кърлеж. Това включва избягване на зони, заразени с кърлежи. Въпреки това, ако живеете или посещавате гористи райони или райони с висока трева и плевели, следвайте тези предпазни мерки, за да предотвратите ухапване от кърлежи и да намалите риска от заболяване:

 • Носете защитно облекло като ризи с дълги ръкави, дълги панталони, ботуши или здрави обувки и покривало за глава. (Кърлежи-те се откриват по-лесно върху светли дрехи.) Завийте маншетите на панталоните в чорапите. Залепете мястото, където панталоните и чорапите се срещат, така че кърлежите да не могат да пълзят под дрехите.
 • Нанесете репелент против насекоми, съдържащ 10% до 30% DEET, предимно върху дрехите. Нанасяйте пестеливо върху откритата кожа. Не пръскайте директно върху лицето; напръскайте репелента върху ръцете и след това нанесете върху лицето. Избягвайте чувствителни зони като очите, устата и носните мембрани. Не забравяйте да измиете третираната кожа, след като влезете на закрито. Използвайте репеленти, съдържащи перметрин, за третиране на дрехи (особено панталони, чорапи и обувки), но не и на кожата. Винаги следвайте указанията на етикета; не злоупотребявайте с репеленти. Винаги наблюдавайте децата при употребата на репеленти.
 • Вървете в центъра на пътеките, така че плевелите да не ви докосват. В зоните за къмпинг хората, които седят на земята могат да срещнат кърлежи.
 • Проверявайте себе си, децата и другите членове на семейството на всеки два до три часа за кърлежи. Повечето кърлежи рядко се прикрепят бързо и рядко предават болестни организми, докато не бъдат прикрепени четири или повече часа. Ако вашите домашни любимци прекарват време на открито, проверете и тях за кърлежи.
 • Ако кърлежите пълзят по външната страна на дрехите, те могат да бъдат премахнати с тиксо или целофан. Около ръката може да се направи пръстен от лента, като се остави лепкавата страна навън и се прикрепят двата края. Кърлежите ще се залепят за лентата, която след това може да бъде сгъната и след това поставена в кошчето.

Повече за ухапване от кърлеж може да прочетете тук.

 

Кърлежи в къщи

Уверете се, че имотът около дома ви е непривлекателен за кърлежи. Тъй като кърлежите са чувствителни към сухи условия и не виреят в къса растителност, те рядко са проблем в добре поддържаните тревни площи. Поддържайте тревата си косена. Почистете предмети, които привличат гризачи, които могат да пренасят кърлежи, като разлято птиче семе и скривалища като стари купчини дърва. Ако в растителността по ръба на имота има кърлежи, върху малки площи с високи плевели, които не могат да се косят, могат да се прилагат инсектициди, етикетирани за борба с кърлежите. Често едно или две приложения на сезон са достатъчни за борба с кърлежите в тези зони.

Свободно скитащите кучета и котки са много по-склонни да срещнат кърлежи, отколкото тези, които са затворени в дома или двора. Ако се открият кърлежи по домашни любимци, свържете се с вашия ветеринарен лекар за информация относно подходящо лечение с кърлежи. Отстранете случайните кърлежи, които се намират на закрито, като почистите с прахосмукачка, запечатайте вакуумната торбичка и я поставете в кошчето.

Болести пренасяни от кърлежи

Лаймска болест

Лаймската болест е най-често срещаното заболяване, пренасяно от кърлежи в световен мащаб. Докато лаймската болест може да се лекува, ако е хваната рано, тя може да има доживотни последици, ако не се лекува навреме.

Симптоми

Симптомите на лаймска болест се проявяват от три до 30 дни след ухапване на човек от кърлеж. Тези кърлежи, които са с размерите на сусамово семе, могат да бъдат много трудни за забелязване. Ранните симптоми на лаймска болест включват:

 • Обрив – известен като erythema migrans – с червен кръг около ухапването от кърлеж
 • Грипоподобни симптоми, включително треска, болки и студени тръпки
 • Умора или болки в ставите

Ако не се лекуват, симптомите на лаймската болест могат да прогресират до:

 • Хронично ставно възпаление или болка
 • Хепатит
 • Сърдечно заболяване
 • Проблеми с очите

Диагноза

Ако имате обрив ще бъде лесно да свържете симптомите си с лаймска болест. Въпреки това, около една четвърт от хората не получават този обрив и много от тях не забелязват, че са били ухапани от кърлеж.

Това може да затрудни диагностицирането на лаймската болест, особено след като бактериите, които причиняват заболяването, са трудни за откриване при лабораторни тестове. В повечето случаи поставянето на диагноза се свежда до разговор с Вашия лекар.

Лечение

Лаймската болест се причинява от бактерии, пренасяни от заразения кърлеж. Поради това може да се лекува с антибиотици. Лечението на лаймската болест ще зависи от това колко дълго сте имали симптоми:

Ако се хване рано, курсът на перорални антибиотици ще бъде достатъчен.

В някои случаи вашият лекар е възможно и  да предложи използването на нестероидни противовъзпалителни средства за контролиране на болката.

Анаплазмоза

Анаплазмозата се предава от същите кърлежи, които пренасят лаймска болест. Въпреки това, анаплазмозата се причинява от различна бактерия от тази, която причинява лаймска болест, така че хората с анаплазмоза имат различни симптоми.

Симптоми

Симптомите на анаплазмоза започват да се появяват пет до 14 дни след ухапване от кърлеж. Симптомите включват

 • Треска
 • Силно главоболие
 • Стомашно-чревни проблеми, включително повръщане и диария

Ако не се лекува, анаплазмозата може да доведе до нисък брой тромбоцити, увреждане на черния дроб и анемия.

Диагноза

Вашият лекар ще назначи определени кръвни изследвания, за да търси доказателства за анаплазмоза или други заболявания, които причиняват подобни симптоми.

Лечение

Анаплазмозата се лекува с антибиотик доксициклин. Обикновено лечението продължава около седмица или до три дни след отшумяване на симптомите.

Свързани условия

Ерлихиозата е заболяване, пренасяно от кърлежи, тясно свързано с анаплазмозата. Заедно тези заболявания се диагностицират при около най-малко 6000 души годишно. Ерлихиозата може да бъде диагностицирана с помощта на кръвна проба.

Бабезиоза

Бабезиозата е заболяване, пренасяно от кърлежи, което е подобно на маларията, тъй като се причинява от паразит, който засяга червените кръвни клетки.

Симптоми

Симптомите на бабезиоза могат да се появят в рамките на една седмица след ухапване от кърлеж, но може да отнеме и до девет седмици или повече, за да започнат. Често първите симптоми на бабезиоза включват висока температура и втрисане.

Други симптоми включват:

 • умора
 • Главоболие и общи болки
 • Разстроен стомах и гадене
 • Тъмна урина

Диагноза

Времето, което минава между инфекцията с бабезиоза и появата на симптоми, може да затрудни диагностицирането.

Симптомите на бабезиозата също могат да бъдат подобни на лаймската болест, а 6% до 23% от хората с бабезиоза също имат лаймска болест, което прави диагнозата още по-сложна. Паразитът, който причинява бабезиоза, може да бъде открит в кръвни проби за окончателна диагноза.

Лечение

В случаите без симптоми, бабезиозата може да премине от само себе си, но в други случаи със симптоми е необходимо лечение. Пациентите с бабезиоза се лекуват с комбинация от антипаразитни и антибиотични лекарства.

Туларемия

Туларемията е много рядко заболяване, пренасяно от кърлежи. Може да се появи във всяка държава, но се диагностицира при по-малко от 300 души всяка година.1

Хората с туларемия могат да изпитат редица симптоми, които не се наблюдават при други заболявания, пренасяни от кърлежи, включително възпалено гърло и рана или порязване на мястото на ухапване.

Симптоми

Симптомите на туларемия най-често се появяват три до пет дни след ухапване от кърлеж, но могат да се появят до три седмици след това. Те могат да включват:

 • Треска
 • кашлица
 • Стомашно-чревни симптоми, включително повръщане
 • Възпалено гърло
 • Болка или болезненост на мястото на ухапване

Диагноза

Туларемията може да бъде диагностицирана с помощта на лабораторни тестове, които търсят антитела, направени в отговор на бактериите, които причиняват туларемия.

Лечение

Хората с туларемия се лекуват с антибиотици най-малко 10 дни.

Препарати против кърлежи

Можем ли да се справим сами с кърлежите?

Кои са най- добрите продукти срещу кърлежи? Какви препарати за кърлежи да изберете, за да отстраните кърлежите от дома си завинаги? Разгледайте ги тук!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Научете повече

Какво да правим при ухапване от кърлеж?

Ухапване от кърлеж - често е безвредно и не причинява никакви симптоми. Въпреки това, кърлежите могат да причинят алергични реакции, а някои кърлежи могат да предадат болести върху хора и домашни любимци, когато ухапят. Те могат да бъдат опасни или дори смъртоносни.

Партньори

Започна обработката на публичните площи в Плевен срещу кърлежи и комари

Toва информират от пресцентъра на местната управа Обработката на публичните площи в Плевен срещу кърлежи започна. Дейностите се извършват от фирма „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД, която е

Прочетете повече...

Партньори

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Бабезиоза

Симптоми

Симптомите на бабезиоза могат да се появят в рамките на една седмица след ухапване от кърлеж, но може да отнеме и до девет седмици или повече, за да започнат. Често първите симптоми на бабезиоза включват висока температура и втрисане.

Други симптоми включват:

умора Главоболие и общи болки Разстроен стомах и гадене Тъмна урина

Диагноза

Времето, което минава между инфекцията с бабезиоза и появата на симптоми, може да затрудни диагностицирането.

Симптомите на бабезиозата също могат да бъдат подобни на лаймската болест, а 6% до 23% от хората с бабезиоза също имат лаймска болест, което прави диагнозата още по-сложна. Паразитът, който причинява бабезиоза, може да бъде открит в кръвни проби за окончателна диагноза.

Лечение

В случаите без симптоми, бабезиозата може да премине от само себе си, но в други случаи със симптоми е необходимо лечение. Пациентите с бабезиоза се лекуват с комбинация от антипаразитни и антибиотични лекарства.

Научете повече

Туларемия

Симптоми

Симптомите на туларемия най-често се появяват три до пет дни след ухапване от кърлеж, но могат да се появят до три седмици след това. Те могат да включват:

Треска кашлица Стомашно-чревни симптоми, включително повръщане Възпалено гърло Болка или болезненост на мястото на ухапване

Диагноза

Туларемията може да бъде диагностицирана с помощта на лабораторни тестове, които търсят антитела, направени в отговор на бактериите, които причиняват туларемия.

Лечение

Хората с туларемия се лекуват с антибиотици най-малко 10 дни.

Научете повече

Анаплазмоза

Симптоми

Симптомите на анаплазмоза започват да се появяват пет до 14 дни след ухапване от кърлеж. Симптомите включват

Треска Силно главоболие Стомашно-чревни проблеми, включително повръщане и диария Ако не се лекува, анаплазмозата може да доведе до нисък брой тромбоцити, увреждане на черния дроб и анемия.

Диагноза

Вашият лекар ще назначи определени кръвни изследвания, за да търси доказателства за анаплазмоза или други заболявания, които причиняват подобни симптоми.

Лечение

Анаплазмозата се лекува с антибиотик доксициклин. Обикновено лечението продължава около седмица или до три дни след отшумяване на симптомите.

Свързани условия

Ерлихиозата е заболяване, пренасяно от кърлежи, тясно свързано с анаплазмозата. Заедно тези заболявания се диагностицират при около най-малко 6000 души годишно. Ерлихиозата може да бъде диагностицирана с помощта на кръвна проба.

Научете повече

Лаймска болест

Симптоми Симптомите на лаймска болест се проявяват от три до 30 дни след ухапване на човек от кърлеж. Тези кърлежи, които са с размерите на сусамово семе, могат да бъдат много трудни за забелязване. Ранните симптоми на лаймска болест включват:

Обрив – известен като erythema migrans – с червен кръг около ухапването от кърлеж Грипоподобни симптоми, включително треска, болки и студени тръпки Умора или болки в ставите
Ако не се лекуват, симптомите на лаймската болест могат да прогресират до: Хронично ставно възпаление или болка Хепатит Сърдечно заболяване Проблеми с очите

Диагноза

Ако имате обрив ще бъде лесно да свържете симптомите си с лаймска болест. Въпреки това, около една четвърт от хората не получават този обрив и много от тях не забелязват, че са били ухапани от кърлеж.

Това може да затрудни диагностицирането на лаймската болест, особено след като бактериите, които причиняват заболяването, са трудни за откриване при лабораторни тестове. В повечето случаи поставянето на диагноза се свежда до разговор с Вашия лекар.

Лечение

Лаймската болест се причинява от бактерии, пренасяни от заразения кърлеж. Поради това може да се лекува с антибиотици. Лечението на лаймската болест ще зависи от това колко дълго сте имали симптоми:

Ако се хване рано, курсът на перорални антибиотици ще бъде достатъчен.

В някои случаи вашият лекар е възможно и да предложи използването на нестероидни противовъзпалителни средства за контролиране на болката.

Научете повече

Как да избегнете кърлежи вкъщи?

Свободно скитащите кучета и котки са много по-склонни да срещнат кърлежи, отколкото тези, които са затворени в дома или двора.

Ако се открият кърлежи по домашни любимци, свържете се с вашия ветеринарен лекар за информация относно подходящо лечение с кърлежи.

Отстранете случайните кърлежи, които се намират на закрито, като почистите с прахосмукачка, запечатайте вакуумната торбичка и я поставете в кошчето.

Научете повече

Етапи на развитие

Кърлежите чакат животните гостоприемници от върховете на тревите и храстите (не от дърветата). Когато се изчеткат от движещо се животно или човек, те бързо напускат растителността и се изкачват върху гостоприемника. Кърлежите могат само да пълзят; не могат да летят или да скачат.

Кърлежите, открити по скалпа, обикновено са пълзяли там от долните части на тялото. Някои видове кърлежи ще пълзят на няколко метра към гостоприемника. Кърлежи- могат да бъдат активни през зимните дни, когато земните температури са около 7 градуса.

Има две основни групи кърлежи, понякога наричани “твърди” кърлежи и “меки” кърлежи. Твърдите кърлежи, като обикновения кучешки кърлеж, имат твърд щит точно зад устния апарат (понякога неправилно наричан „глава“); ненахранените твърди кърлежи са оформени като плоско семе.

Меките кърлежи нямат твърдия щит и са оформени като голяма стафида. Меките кърлежи предпочитат да се хранят с птици или прилепи и рядко се срещат, освен ако тези животни не гнездят или нощуват в заета сграда.

Научете повече

Борба с кърлежи - как да се предпазим?

Проверка и отстраняване: Проверката за наличието на кърлежи и отстраняването им намалява риска от заразяване с Лаймска болест. След попадането върху потенциален гостоприемник, на кърлежа му е необходимо известно време за да се прикрепи и нахрани така, че Вие можете да го отстраните преди това да е станало.

Освен това, рискът от заразяване е свързан с продължителността на хранене на кърлежа, затова той трябва да бъде отстранен незабавно. Кърлежите попадат най-често по главата, рамената, врата, краката.

Отстранявайте прикрепените кърлежи с подходящи щипци, захващайки ги внимателно в точката на прикрепване и издърпвайки ги нагоре по бавен, но сигурен начин. Кърлежът трябва да се изважда внимателно от животни и хора за да е сигурно, че той е отстранен напълно от кожата (често главата остава вътре).

След отстраняването измийте раничката със сапун и вода и я обработете със спирт или някакъв друг дезинфектант за да подпомогнете предпазването от инфекция.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.