Кърлежите! Пръскане срещу кърлежи!

Борба с кърлежи

Цени

до 400 м2

55
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 1000 м2

90
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 2000 м2

150
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 3000 м2

230
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента, се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00 лв. на посещение.

Всички препарати, които „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД използва против кърлежи, са одобрени от Министерство на Здравеопазването на Република България и са съобразени с изискванията на Европейския съюз. Ако търсите професионална фирма за борба с кърлежи, обадете се!

Кърлежите…

Кърлежите са тип членестоноги, които спадат към тип Arthropoda, клас Arachnida. Най-важни в епидемиологично отношение  са иксодовите (пасищни) кърлежи. През всички стадии от своето развитие кърлежите се хранят с  кръв. Не са тясно свързани с един гостоприемник и нападат домашни любимци, хора, диви животни. Това създава възможност за разпространяване на различни заболявания, някои от които много опасни- марсилска треска, кърлежов петнист тиф, лаймска болест, ку-треска, кримска хеморагична треска, кърлежови енцефалити предизвикващи парализа особено при децата и много др. Kърлежите са  временни паразити със сложен цикъл на развитие. Тялото им е разделено на два отдела без сегментация.  Кърлежите са биологически обусловени да водят свободно и паразитно съществуване, като прекарват само малка част от живота си върху гостоприемника. През останалото време са на земята, скрити под листа в храсти, върху треви и др., където усвояват приетата храна, линеят и изчакват намирането на нов гостоприемник, за да се нахранят отново. Възрастните индивиди на пасищните кърлежи в градски условия  паразитират върху човека и  едри бозайници –  крави, кози, коне, кучета и др. Ларвите и нимфите паразитират по дребни бозайници, най-вече мишевидни гризачи. Към пасищните кърлежи принадлежат няколко рода със сериозно епидемиологично значение в населените места:
Ixodes ricinus L.
Пръскане срещу кърлежиОще известен като обикновен кърлеж е разпространен е в цяла Европа и е един от доминиращите пасищни видове в България. Обитава места с по-високо съдържание на влага – покрайнини на гори, храсти, висока тревна растителност и др. Това обуславя по-широкото му разпространение в предпланинските и планински райони на страната, но е един от най-често срещания  в населени места – градини, паркове, зелени площи около жилищни и други постройки, вилни зони, къмпинги и др. Преносител е на вируса на кърлежовия менингоенцефалит, на причинителя на Лаймската борелиоза и др.
Dermacentor marginatus Sulz
Кучешки кърлеж- това е най-често срещаният вид от този род кърлежи в България. Има едногодишен цикъл на развитие. Възрастните паразитират по домашни животни, зайци, таралежи, а предимагиналните стадии – по дребни насекомоядни, гризачи и дребни хищници. Те имат и голямо медицинско значение като преносители на кърлежови рикетсиози, чума, туларемия, кърлежов менингоенцефалит. Могат да съхраняват чумните бактерии, да пренасят туларемия, бруцелоза, тейлериоза.
Rhipicephalus sanguineus Latr
Kафяв кучешки кърлеж – Паразитира главно по кучета и по-рядко по котки, зайци и копитни животни. Този вид се среща близо до човека – в дворовете и най-вече около местата, където пребивават кучета. Напада и човека. Може да имат и по две поколения годишно. Презимуват във всички стадии от развитието си. Срещат се в равнинните райони и по Черноморското крайбрежие.  Главен преносител на причинителя на Марсилската треска, на Ehrlichia canis и на пироплазмоза по кучетата. С увеличаване на кучешките популации в населените места се увеличава и опасността от заразяване с Марсилска треска.

Пръскане срещу кърлежипръскане против кърлежи

Обработките се извършват главно чрез опръскване. За пръскане срещу кърлежи “Дезинсект” ООД използва препарати от групата на пиретроидните съединения, които по-бързо се разграждат и по-слабо замърсяват околната среда и имат бърз и краткотраен ефект. Преди обработките се установяват и картотекират биотопите на кърлежи, които подлежат на дезакаризация (по установена заселеност с кърлежи). При провеждане на дезакаризациите се проследяване ефективността им (отчитане числеността на кърлежите преди и след обработката). Основно изискване за ефективен химически контрол на кърлежите, е третиранията да бъдат извършени при ниско окосени тревни площи. Орбаботките се извършват минимум два пъти годишно- рано на пролет, в началото на активността на паразитите и ранна есен, с цел унищожаване на индивидите, които се подготвят за зимуване.

Кърлежи на двора?

кърлежите Ако искате да разберете дали във вашия двор или градина вече има активни кърлежи можете да използвате следният прост но ефективен метод наречен „влачене на флаг“. Вземете бяло парче плат с около 1 м2 и започнете бавно да го влачите по тревата, като минете по цялата дължина на градината / двора. В случай, че имате активни кърлежи те ще се закачат на плата. След извършване на обработката можете да повторите метода, за да проследите доколко ефективна е била обработката.

Борба с  кърлежи

Предпазване: Когато е възможно избягвайте районите на разпространение на кърлежи: тревисти и гористи местности, пасища и прерии. Ограничете движението на Вашето куче в тези райони. Подходящо облекло: Когато посещавате райони, в които са разпространени кърлежи обличайте риза с дълги ръкави и дълги панталони с плътно пристегнати маншети. Репеленти: Използвайте инсектицидни репеленти, съдържащи като активна съставка диетил-толуоламид ( ДЕЕТ). Нанасяйте го върху дрехите и местата с открита кожа, като ръце, китки, глезени и врат. Снабдете кучетата със специални нашийници срещу бълхи и кърлежи. Проверка и отстраняване: Проверката за наличието на кърлежи и отстраняването им намалява риска от заразяване с Лаймска болест. След попадането върху потенциален гостоприемник, на кърлежа му е необходимо известно време за да се прикрепи и нахрани така, че Вие можете да го отстраните преди това да е станало. Освен това, рискът от заразяване  е свързан с  продължителността на хранене на кърлежа, затова той трябва да бъде отстранен незабавно. Кърлежите попадат най-често по главата, рамената, врата, краката. Отстранявайте прикрепените кърлежи с подходящи щипци, захващайки ги внимателно в точката на прикрепване и издърпвайки ги нагоре по бавен, но сигурен начин. Кърлежът трябва да се изважда внимателно от животни и хора за да е сигурно, че той е отстранен напълно от кожата (често главата остава вътре). След отстраняването измийте раничката със сапун и вода и я обработете със спирт или някакъв друг дезинфектант за да подпомогнете предпазването от инфекция. А за ухапване от кърлежи можете да прочетете тук.
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040

Препарати против кърлежи

Можем ли да се справим сами с кърлежите?

Кои са най- добрите продукти срещу кърлежи? Какви препарати за кърлежи да изберете, за да отстраните кърлежите от дома си завинаги? Разгледайте ги тук!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат   От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често

Виж още →

Невестулки

Невестулка Невестулки- те са дребни бозайници. Те са част от семейство Mustelidae. Семейство Mustelidae включва и други малки същества от дивата природа като порове и

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.