Xilix Gel или фумигация при борба с дървояди?

В течение на много години борба с вредители по дървесината човечеството е събрало доста начини да се отърве от разрушителните бичове. Във времето обаче много методи се оказват неефективни, непрактични или дори твърде опасни за хората.

Xilix гел

Xilix Gel обработкаXilix гел, хигроскопичен гел с дълбоко проникване в дървени материали, който гарантирано унищожава всички видове вредители по дървото и техните ларви. Има и вид гел, който съдържа добавки за унищожаване на плесени и предотвратяване на гниене на дървени продукти. Нанася се с четка или спрей. Ако спазвате предпазните мерки, можете да го използвате сами, без да прибягвате до помощта на специалисти в борбата с вредители.

Сравнение на Xilix Gel с други методи

Xilix гел има редица предимства пред другите методи за унищожаване на дървояди. Xilix Gel очевидно превъзхожда обичайните методи във всички отношения.

Фумигация срещу XILIX GEL

фумигация на къщаФумигацията с фосфин е изключително опасен метод, 1-ва степен на токсичност. Когато убивате дървояди по този метод, трябва да напуснете къщата за 7 до 12 дни в зависимост от околната температура. Методът на фумигация не дава реален дългосрочен ефект и е възможно повторно заразяване веднага след обеззаразяването. Друг голям недостатък на този метод е необходимостта от създаване на изцяло изолирана среда, което е изключително трудно и скъпо за осигуряване. Стаята е приведена в състояние на готовност. Вратите и прозорците са затворени. Възможните празнини за изтичане на газ се затварят плътно с газонепропускливи материали като полиетиленово фолио или други подобни. В къщата се поставят фосфинови таблетки, които, когато са изложени на кислород, започват да отделят газ, който атакува насекомите. Тъй като газът прониква перфектно във всяка, дори и най-малката пукнатина, фумигацията е много ефективна в борбата както с насекоми, така и с гризачи. Методът отдавна се използва широко не само за борба с дървояди в частни домове , но и в различни области на икономическата дейност.

Xilix Gel Xilix Gel не изисква запечатано помещение и  не е необходимо  да напуснете къщата. Гаранция от производителя на препарата срещу повторно заразяване 10 години. Xilix Gel е практически без мирис. Дълбочината на проникване в дървото е до 6 см, което гарантира унищожаването на ларвите. Xilix Gel третира дървото и го предпазва от всички видове бръмбари, личинки, мухъл и гниещи гъбички. Създава надеждна бариера и предотвратява повторното заразяване.

Обхват на приложение

Xilix Gel се използва там, където е необходимо да се защити дървото от насекоми. Това могат да бъдат частни къщи, бани, стопански постройки, кабини или отделни предмети, изработени от дърво и изискващи защита от въздействието на ларвите на кората. Гелът се използва широко и за защита на дървени архитектурни паметници и старинни дървени реликви. Голям брой сгради, които са част от Фонда за световно наследство, са третирани с Xilix гел. Това се дължи преди всичко на факта, че веднъж импрегниран с дървото Xilix gel остава дълго време в него, което предпазва домовете и предметите за дълго време.

Фумигацията се използва широко и успешно не само за защита на домовете, но и в други области на икономическата дейност. Например фумигацията с фосфин се използва за защита на зърнените култури от бръмбари. Фосфинът се използва и при обработката на дървен материал и превантивното унищожаване на бръмбари в дървени контейнери по време на транспортиране на стоки. Това се дължи на високата ефективност на фумигацията и относително ниската цена. Летливостта на газа също прави възможно преработката на растителни храни. Зеленчуци, плодове, зърнени храни. След обработка и дегазация, след унищожаване на всички насекоми, газът напълно изчезва.

Ефективност на методите

Както бе споменато по-горе, и двата метода са много ефективни и гарантирано унищожават дървояди и техните ларви. Разликите се състоят във възможността за приложение и продължителността на последващата защита срещу дървояди.

По този начин фумигацията може да се прилага само от вътрешността на къщата и само ако е изпълнено условието за пълна херметичност на помещението. Така ларвите на дървоядите, разположени от външната страна на сградата, могат да оцелеят.

Xilix Gel може да се използва както вътре, така и извън дома. От друга страна, поради газообразното си състояние, фосфинът прониква и в най-отдалечените и скрити места.

Гелът против дървояд действа в зоните на директно третиране. Понякога, ако заразяването е твърде тежко, може да е препоръчително да използвате двата метода заедно.

Необходими мерки и време за обработка

За разлика от третирането на дома с гел, фумигацията не може да се извърши самостоятелно. Фосфинът е изключително токсичен .Поради високия риск от отравяне, фумигацията може да се извършва само от сертифицирани специалисти. Третирането с гел може да се извърши независимо от собственика на дома, при спазване на основните правила за безопасност. Когато обработвате вътрешно с някой от методите, трябва да напуснете стаята. След третиране с фосфин е необходимо дегазиране и измерване на нивото на газовите остатъци. По отношение на времето за обработка, фумигацията отстъпва на Xilix gel. Дългосрочната подготовка на къщата за третиране, проверка за течове, срок на експозиция на фумиганта, правят фумигацията дълга процедура, която отнема няколко дни.

Обработката на цяла къща с Xilix Gel става за един ден.

Заключение за сравнение на фосфинова фумигация и Xilix Gel

Обобщавайки цялата информация, можем да заключим, че и двата метода заслужават внимание.

Фумигацията е оправдана в някои случаи. Особено когато е необходимо да се обработва дървен материал и (или) е лесно да се създаде малка запечатана камера за процедурата.

Но за използване в частен дом трябва да се даде предпочитание на Xilix gel. Предимно поради дългосрочна защита, до 10 години, от повторно заразяване. А също и поради простотата и скоростта на обработка. Xilix Gel е продукт, който е специално разработен за защита на дървени сгради от дървояди и техните ларви. Този продукт съчетава най-висока ефективност, дълготрайно действие и възможно най-висока безопасност за хората.

Гаранция за Xilix Gel и домашно третиране

Разработването на Xilix Gel е сериозно усилие, в което взеха участие учени и организации, занимаващи се с контрол на вредителите и защита на горите. Лабораторията на завода съдържа проби от дървета от цял ​​свят. Всички проби са тествани за попиваемост, запазване на оригиналните качества и ефективност на защита срещу насекоми. По този начин е разработена оптималната формула и е разработен метод за нанасяне на слоеве гел за различни видове, в зависимост от структурата на влакната и твърдостта на дървото. „Дезинсект“ ООД предоставя десет години гаранция срещу повторно заразяване, тъй като сме единствената сертифицирана фирма в България.

Сертификати и одобрения XILIX® Gel

Продуктите Xilix Gel са разработени и произведени в съответствие с международните стандарти за качество и безопасност. Използвайки технологията Xilix Gel , много обекти на културното наследство на ЮНЕСКО са излекувани и защитени от дървояди и разрушителните ефекти на мухъл и гниене. Качеството, безопасността и ефективността на препарата са толкова високи, че се доверяват за защита и третиране на архитектурни паметници. Спокойно можете да поверите и дома си на третиране с този ефективен препарат против дървояди.

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат   От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често

Виж още →

Невестулки

Невестулка Невестулки- те са дребни бозайници. Те са част от семейство Mustelidae. Семейство Mustelidae включва и други малки същества от дивата природа като порове и

Виж още →

Охлюви- борба с охлюви

Въпреки че повечето от нас разбират, че охлювите са част от естествения свят, това не означава, че искаме да споделяме пространството с тях. В крайна

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.