Невестулки

Невестулка

Невестулки- те са дребни бозайници. Те са част от семейство Mustelidae. Семейство Mustelidae включва и други малки същества от дивата природа като порове и язовци. Невестулките могат да бъдат забелязани през всеки сезон, тъй като тези бозайници не спят зимен сън през зимата. Изследванията показват, че невестулките са по-активни през лятото, за разлика от зимата. Но това не означава, че невестулката спи зимен сън.

Невестулките обикновено имат дълго, тънко тяло със светла козина на корема, къси крака и малки глави със заоблени уши. Те имат големи очи и мустаци и заострена муцуна.

Ако имате невестулка, която живее под вашия  навес или друга ниска зона на вашия имот, е напълно възможно да чуете различни звуци. Звуците на невестулката служат за различни цели, като високо скърцане, използвано в отговор на заплаха, и тихо подсвирване, което може да се използва като поздрав.

Видове невестулки

невестулка, невестулкиИдентификация на невестулката

Телата на невестулките не съхраняват мазнини, така че те виреят в среда с по-малки гризачи като  полевки ,  земеровки и  мишки , които могат да бъдат вкусна храна. Прекарвайки по-голямата част от деня си в търсене на храна, невестулките ще складират храна, ако имат излишък. Това позволява на създанието да яде, когато храната е оскъдна.

Дългоопашата невестулка

Дългоопашатата невестулка ( Mustela frenata ) е покрита предимно с кафява козина по гърба и краката. Невестулката има бяла или леко жълта коремна козина и черна опашка с връх.

Дългоопашатите невестулки живеят в различни местообитания, включително гори, гъсталаци и земеделски земи. Обичайно е дългоопашатата невестулка да живее в изоставени дупки, издълбани трупи или гнезда под каменни купчини.

Късоопашата невестулка

Късоопашатата невестулка ( Mustela erminea ) е вторият най-малък представител на семейството на невестулките.

Може да е трудно да се определи дали късоопашата невестулка живее във вашия имот, защото козината им променя цвета си. През летните месеци късоопашатите невестулки имат кафява козина, но козината става бяла през зимните месеци.

Въпреки че се носи слух, че промяната в цвета на козината се дължи на температурни промени, това не е така. Промяната в цвета се дължи на промяната в броя на дневните часове.

Местообитанието на невестулката варира от земеделски земи, открити гори и храстовидни райони до пасища. Докато животните предпочитат значително покритие и защита, те обикновено избягват гъсти гори.

Създаването на дом под навеси, може да се превърне в сериозен проблем за собствениците на жилища и фирми. Ровенето под тези зони може да доведе до структурни щети.

Невестулки в градината и дома

Невестулките се ровят близо до или под места като навеси, вътрешни дворове и основи на дома. Тези дупки могат да разрушат външния вид на моравата ви и могат да се превърнат в структурен проблем за дома или друга сграда.

Тези дупки могат да поканят и други неприятни диви животни, като  змии , да живеят във вашия двор.

Не е обичайно да видите невестулки в дома си. Но ако създанието е достатъчно смело или достатъчно гладно, то може да намери пътя си вътре, докато преследва плячката си. Може да сте в състояние да ги чуете да се движат в стените или да живеят в хамбари във вашия имот, ако търсят храна.

Опасни ли са невестулките за хората?

Въпреки малкия си размер, невестулките могат да бъдат доста агресивни. Но обикновено, невестулките се опитват да избегнат контакт с хора. Въпреки това, ако създанието се почувства застрашено, то ще защити себе си и своята територия.

Като повечето диви животни, невестулката ще хапе, ако се почувства застрашена или в капан. Острите им зъби със сигурност могат да нанесат удар и те ще ги използват срещу котки и кучета, ако бъдат застрашени.

Излизат ли невестулките през деня?

Докато невестулките се считат за нощни животни, не е необичайно да ги видите през деня. Тъй като по-голямата част от времето си прекарват в лов, те ще използват всяка възможност, за да намерят храна. В зависимост от сезона или климата, невестулките ще показват нощно или дневно поведение.

Невестулките убиват ли котки и кучета?

Въпреки че невестулките могат да бъдат агресивни, котките и кучетата не са жертва на невестулките, а точно обратното. Котките и кучетата ще преследват тези бозайници и могат да бъдат посрещнати с неприятно ухапване от невестулка. Но това не означава, че невестулка ще издебне вашата котка или куче. Известно е обаче, че невестулките убиват кокошки и  пилета. Хищникът ще обезглави птицата, като я ухапе по врата. Така че, най-добре е да оставите пилетата в кокошарника, освен ако не сте в състояние да ги държите под око.

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат   От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често

Виж още →

Охлюви- борба с охлюви

Въпреки че повечето от нас разбират, че охлювите са част от естествения свят, това не означава, че искаме да споделяме пространството с тях. В крайна

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.