Къртиците и борбата с тях!

Цени

Двор

90
00
лв.
  • С включен ДДС
  • до 1 ДЕК
  • Време за реакция
  • до 48 часа
  • Сертификат за препарата
  • Инструктаж за превенция

Къртици- обща информация

Европейските (градински) къртици могат да причинят значителни щети на тревни площи, зелени и спортни площадки с постоянното си копаене чрез предните си крайници. Могат бързо да се установят на място поради способността си да тунелират до 6 метра на час (до 160 м на денонощие), създавайки сложни системи от тунели. Винаги следват ландшафтната архитектура. Зрението на къртиците като цяло е лошо- те са полуслепи, както и обонянието им. Намират храна чрез острото си усещане за допир и вибрации. Предпочитат земя, богата на насекоми и червеи, тъй като това е предпочитаната от тях храна. Именно заради начина им на хранене и при малка популация къртиците дори са полезни за почвата, тъй като премахват вредните насекоми и аерират почвата.

Борба с къртици Дупки, направени от къртици

Къртичните дупки развалят тревни площи и цветни лехи. Тунелирането им уврежда корените на младите растения и разкрива камъни и отломки, които могат да повредят градински машини и оборудване. Поради тези причини , а и естетични такива, къртиците не са желани в дворовете ни.

Постоянните тунели, използвани за придвижване до зони за хранене, са дълбоко под повърхността.

Малко може да се направи, за да се предотврати навлизането на къртиците в двора ви. Те често се местят от съседни гори и брегове. Къртиците са добри плувци и потоците не представляват бариера за тяхното движение. Веднъж заселени на дадено място много бързо се размножават. Къртиците са трудни за елиминиране.

Борба с къртици

СЪВЕТ, НА КОЙТО МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОВЕРИТЕ: Намалете основния източник на храна на къртиците, като премахнете мъха и плевелите, които земните червеи обичат.

Най- честите методи, които ние от “Дезинсект” ООД използваме за премахвне на къртици са:

къртица борба

  1. Капани, които са поставят в тунелите им за придвижване. За съжаление тези капани не са особено ефективни, тъй като къртиците имат силно развит инстинкт за самосъхранение.
  2. Ултразвук-на пазара има най- разнообразни уреди за прогонване на къртици чрез ултразвук.
  3. Препарати с етерични масла- недостатъкът на този метод е, че често трябва да се подновяват.
  4. Препарати за професионална употреба- когато имате казус с къртици най- ефективният начин за борба с къртици е да извикате ДДД фирма и да си гарантирате максимален ефект в борбата с къртици. Чрез фумигация с професионални препарати ще премахнете къртиците окончателно.
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!

Обадете се сега 070014548

Обадете се тук