Борба със змии

ЦЕНИ

Третиране на открити площи

0,90
лв./л.м.

  • С включен ДДС
  • Време за реакция
  • до 48 часа
  • Сертификат за препарата
  • Инструктаж за превенция

ПОРЪЧАЙТЕ ТУК

Борба със змии

Змиите в България, макар и малко като видове- около 17, са масово защитен вид. Видовото разнообразие на змиите в България е сред високите за Европа.  Два вида отровни змии в България- усойницата и пепелянката- могат да са опасни за хората. Змиите се хранят с вредители- мишки, гризачи, гущери, птици и др.
борба със змииЗмиите обичат да се припичат на слънце, но не понасят горещините. Като студенокръвни организми акумулират поетата топлина. По време на горещини търсят място с прохлада- идеални са храсти или стаи/ помещения, в които биха могли да влязат. Запомнете, че змиите не нападат освен ако не са предизвикани. Ако срещнете змия на двора си опитайте се да не й препречвате пътя- те бягат много бързо.

Трудно ли е да се отървете от змиите?

Повечето видове змии избягват домове и райони с много хора, които възприемат като заплаха. Вместо това те предпочитат по-селски условия, особено треви, гори, блата и пустини. И все пак някои среди, в които живеят змиите, се припокриват с нашите дворове. Тъй като строителството продължава да заселва нови райони, това припокриване продължава да расте, което прави още по-вероятно да намерите змии във вашия двор.

Змиите, които влизат в дома, правят това или случайно, за да преследват плячка или да избягат от студено време. Като влечуги, змиите са студенокръвни, което означава, че не регулират собствената си телесна температура. Вместо това те се нуждаят от слънчева светлина и температурата на околната среда, за да ги поддържат топли. С наближаването на зимното време някои змии ще се преместят на закрито, за да изчакат студа.

Вътре в дома змиите най-често се срещат в гаражи, мазета и места за пълзене поради топлината, лесния достъп и наличието на мишки/плъхове. Въпреки това, както повечето домашни любимци, те могат случайно да намерят пътя във вашия дом по всяко време.

Тъй като змиите рядко гнездят, да се отървете от една в двора или дома си може да бъде просто- просто да я изчакате. След като времето се промени или змията се нуждае от храна, тя обикновено си тръгва сама. Оставете змията на мира и в крайна сметка тя може да продължи напред.

Но тази опция не винаги е възможна.
За успешна борба със змии най- ключовото е превенцията.

Репеленти:

Повечето естествени репеленти за змии разчитат на аромати, които се смята, че змиите не харесват. Змиите имат силно обоняние, улавят миризми през езика си, за да им помогнат да се ориентират в околната среда и да търсят плячка. Като накарате имота ви да мирише достатъчно неприятно, змиите теоретично ще избягват да влизат.

При забелязана змия на двора най- честата практика е употребата на репелент срещу змии и гущери. Прави се външен периметър, за да не влизат в двора ви. Обикновено действието на репелента е между 10 и 30 дни. Най-честите домашни репеленти са:

Нафталин – Нафталинът е съставка, която се намира в много търговски репеленти за змии. Предполага се, че миризмата е дразнеща за змиите. Поставянето на нафталин в дупки и пукнатини, където могат да влязат змии, може да помогне за възпирането им. Внимавайте с нафталин, ако имате деца или домашни любимци, тъй като е токсичен при поглъщане и се смята за канцерогенен.

Амоняк – Възможно е змиите да не харесват миризмата на амоняк. Някои хора препоръчват да накиснете парцали в амоняк, да поставите парцалите в найлонови торбички и да поставите торбите около двора си.

Дим – Димът може да отблъсне змиите. Можете да построите огнище близо до района, където са активни змии, и да го оставите да гори за няколко дни. Мъхът и листата ще генерират най-много дим без пламъци. Практикувайте пожарна безопасност, не оставяйте огъня без надзор и се придържайте към всички ограничения за изгаряне във вашия район.

Сяра – Сярата на прах може да раздразни кожата на змия, когато влезе в контакт с нея. Можете да закупите прахообразна сяра и да я поръсите около двора си. Тъй като миризмата е силна, препоръчваме да носите маска, докато я прилагате.

Лук и чесън – Тези зеленчуци съдържат сулфонова киселина, която може да отблъсне змиите. Някои хора препоръчват да ги накълцате, да ги смесите с пътна сол и да поръсите сместа по краищата на вашия двор.

Лайм и мента – Смес от лайм и мента отблъсква змиите с аромат и дразни кожата им. Можете да приложите тази смес около вашия имот като репелент.

Оцет – Дестилиран бял оцет се препоръчва за отблъскване на змии около вода, като плувни басейни и езера. Нанесете оцета по периметъра на водата, за да предпазите змиите.

Почистване на висока растителност:

Тъй като змиите ползват високата растителност за скривалища от жегите е важно тя да бъде поддържана и почистена.

Дератизационни мероприятия:

При третиране на по- големи площи срещу гризачи се наблюдава и изчезване на змиите, тъй като основната им храна (мишки, гризачи) вече я няма. В такива ситуации змиите започват да търсят нови територии, на които има храна.
А ето тук можете на научите допълнителна информация за тези влечуги.

Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Обадете се сега 070014548

Обадете се тук