Сляпо куче- какво представлява? Борба със сляпо куче!!!

Цени

Двор

90
00
лв.
  • С включен ДДС
  • до 1 ДЕК
  • Време за реакция
  • до 48 часа
  • Сертификат за препарата
  • Инструктаж за превенция

Сляпо куче- обща информация

Сляпо кучеСляпo куче, (подсемейство Spalacinae), един от осемте вида ровещи се гризачи, живеещи в районите на източното Средиземноморие и Черно море. Сред тези гризачи, сляпото куче е сред най-подобните на къртици по форма, имащо окосмено, цилиндрично тяло, къси крайници и изпъкнали резци. Краката и ноктите са изненадващо малки за такъв високоспециализиран гребец. Слепите кучета изглеждат без очи и без уши, тъй като функциониращите остатъци от тези структури са покрити с козина и следователно не се виждат. Малките очички са скрити под кожата, а външните уши са намалени до леки гънки. Сетивните влакна, простиращи се назад от сплесания, подплатен нос към очите, придават на главата килообразна, клиновидна форма. Подобно на очите и ушите, малкото парченце на опашката на животното не се вижда външно.

Сляпо куче- как да го различа?

Слепите кучета са средни по размер, с тегло от 100 до 570 грама, с дължина на тялото около 13 до 35 см. Плътната, мека козина може да бъде бледа до червеникавокафява или кафяво сива в горната част; долните части са сивкави или кафяви. Предната част на главата обикновено е по-бледа от задната и може да показва бели или жълти ивици. Тези ивици могат да се простират по страните на главата или да се движат по средата от носа до челото.борба със сляпо куче

Сляпо куче- любопитна информация

Териториално и самотно, сляпото куче изкопава мрежа от дупки, като копае с резците си. Избутва разрохканата почва под корема си с предните си крака. След това рита купчината зад себе си със задните си крака. Когато се натрупа достатъчно пръст, то се обръща, за да притисне малко към стената на тунела с здравата си муцуна и използва главата си, за да изхвърли излишните отломки през тунела и върху повърхността. Получените могили показват тунели от 10 до 25 см под земята, в които гризачът търси храна. Тяхната диета се състои предимно от корени, грудки и луковици. Понякога животното излиза през нощта, за да се нахрани за семена и зелени растителни части. В рамките на тунелите вертикалните проходи свързват плитките дупки с по-дълбоки коридори, където са изградени отделни камери за гнездене, съхранение на храна(могат да съхраняват до 50-60 кг храна) и екскременти. През влажната есен и зима женските изграждат големи могили, съдържащи камери, където се чифтосват и малките се отглеждат. Бременността отнема около месец, а размерът на котилото е от едно до пет.

Местообитание

сляпо куче в двораСлепите кучета живеят в Югоизточна Европа, Турция, Близкия изток и източната част на Северна Африка близо до бреговете на Средиземно море. Някои видове също се простират на изток до Каспийско море. Срещат се на височини от равнини под морското равнище до високи планински сечища, тези гризачи предпочитат песъчливи или глинести почви от степи, хълмове, сухи храсти, гори, ливади, пасища, овощни градини и култивирани полета в райони, които получават най-малко 10 см годишно валежи. Те избягват пясъчни или твърди глинести пустини.

 

 

Борба със сляпо куче

Най- честите практики за премахване на сляпо куче са:

  1. Капани, които са поставят в тунелите им за придвижване
  2. Ултразвук-на пазара има най- разнообразни уреди за прогонване на сляпо куче чрез ултразвук.
  3. Препарати с етерични масла- недостатъкът на този метод е, че често трябва да се подновяват.
  4. Препарати за професионална употреба- когато имате казус със сляпо куче най- ефективният начин за борба със сляпо куче е да извикате ДДД фирма и да си гарантирате максимален ефект в борбата със сляпо куче. Чрез фумигация с професионални препарати ще премахнете вредителя окончателно.
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!

Обадете се сега 070014548

Обадете се тук

Борба със змии

ЦЕНИ Третиране на открити площи 0,90 лв./л.м. С включен ДДС Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за превенция ПОРЪЧАЙТЕ ТУК Борба

Виж още →