Сляпо куче- какво представлява? Борба със сляпо куче!!!

Цени

Двор

90
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 1 ДЕК
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

Сляпо куче- обща информация

Сляпо кучеСляпo куче, (подсемейство Spalacinae), един от осемте вида ровещи се гризачи, живеещи в районите на източното Средиземноморие и Черно море. Сред тези гризачи, сляпото куче е сред най-подобните на къртици по форма, имащо окосмено, цилиндрично тяло, къси крайници и изпъкнали резци. Краката и ноктите са изненадващо малки за такъв високоспециализиран гребец. Слепите кучета изглеждат без очи и без уши, тъй като функциониращите остатъци от тези структури са покрити с козина и следователно не се виждат. Малките очички са скрити под кожата, а външните уши са намалени до леки гънки. Сетивните влакна, простиращи се назад от сплесания, подплатен нос към очите, придават на главата килообразна, клиновидна форма. Подобно на очите и ушите, малкото парченце на опашката на животното не се вижда външно.

Сляпо куче- как да го различа?

Слепите кучета са средни по размер, с тегло от 100 до 570 грама, с дължина на тялото около 13 до 35 см. Плътната, мека козина може да бъде бледа до червеникавокафява или кафяво сива в горната част; долните части са сивкави или кафяви. Предната част на главата обикновено е по-бледа от задната и може да показва бели или жълти ивици. Тези ивици могат да се простират по страните на главата или да се движат по средата от носа до челото.борба със сляпо куче

Сляпо куче- любопитна информация

Териториално и самотно, сляпото куче изкопава мрежа от дупки, като копае с резците си. Избутва разрохканата почва под корема си с предните си крака. След това рита купчината зад себе си със задните си крака. Когато се натрупа достатъчно пръст, то се обръща, за да притисне малко към стената на тунела с здравата си муцуна и използва главата си, за да изхвърли излишните отломки през тунела и върху повърхността. Получените могили показват тунели от 10 до 25 см под земята, в които гризачът търси храна. Тяхната диета се състои предимно от корени, грудки и луковици. Понякога животното излиза през нощта, за да се нахрани за семена и зелени растителни части. В рамките на тунелите вертикалните проходи свързват плитките дупки с по-дълбоки коридори, където са изградени отделни камери за гнездене, съхранение на храна(могат да съхраняват до 50-60 кг храна) и екскременти. През влажната есен и зима женските изграждат големи могили, съдържащи камери, където се чифтосват и малките се отглеждат. Бременността отнема около месец, а размерът на котилото е от едно до пет.

Местообитание

сляпо куче в двораСлепите кучета живеят в Югоизточна Европа, Турция, Близкия изток и източната част на Северна Африка близо до бреговете на Средиземно море. Някои видове също се простират на изток до Каспийско море. Срещат се на височини от равнини под морското равнище до високи планински сечища, тези гризачи предпочитат песъчливи или глинести почви от степи, хълмове, сухи храсти, гори, ливади, пасища, овощни градини и култивирани полета в райони, които получават най-малко 10 см годишно валежи. Те избягват пясъчни или твърди глинести пустини.

Борба със сляпо куче

Най- честите практики за премахване на сляпо куче са:
 1. Капани, които са поставят в тунелите им за придвижване
 2. Ултразвук-на пазара има най- разнообразни уреди за прогонване на сляпо куче чрез ултразвук.
 3. Препарати с етерични масла- недостатъкът на този метод е, че често трябва да се подновяват.
 4. Препарати за професионална употреба- когато имате казус със сляпо куче най- ефективният начин за борба със сляпо куче е да извикате ДДД фирма и да си гарантирате максимален ефект в борбата със сляпо куче. Чрез фумигация с професионални препарати ще премахнете вредителя окончателно.
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат   От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често

Виж още →

Невестулки

Невестулка Невестулки- те са дребни бозайници. Те са част от семейство Mustelidae. Семейство Mustelidae включва и други малки същества от дивата природа като порове и

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.