Борба с гълъби

Борба с гълъби- защо се налага?

Подобно на начина, по който хлебарките и дървениците зависят от хората за храна и подслон, може да се каже, че гълъбите споделят същата черта. Тези вредители разчитат на зърнените култури за оцеляване, поради което гълъбите са основна част от околната среда на селскостопански обекти, предприятия за преработка на фуражи, както и паркове, големи зони за отдих и ресторанти, разположени в градовете. Това може да не звучи тревожно, но гълъбите редовно изхвърлят отпадъци по тротоари и сгради. Тези отпадъци увреждат външния вид на конструкциите с течение на времето. Освен това хората могат да се подхлъзнат и да паднат, когато минават през отпадъците от гълъби, а дивите гълъби всъщност могат да пренасят редица болести. Имайки това предвид, обмислянето как да се отървете от гълъбите е основателен въпрос, който трябва да си зададете.

Гълъби на терасата или гълъби на покрива–  важно е да знаете, че въпреки че изглеждат безобидни, гълъбите представляват по-голям проблем, отколкото първоначално си мислите. Гълъбите могат да причинят прекомерен шум. Изпражненията на гълъбите са със сравнително висока киселинност и могат да разядат покривни материали и боя на автомобили, ако не бъдат отстранени. Изпражненията на гълъбите също могат да разпространят болести. Самите гълъби пренасят различни паразити, като кърлежи. Ако имате сериозен проблем с гълъбите, може би си струва да се свържете с ДДД фирма.  Тук сме, за да Ви помогнем- поискайте оферта.

Борба с гълъби- как?

Борба с гълъби: Почистете екстериора на дома си и обезопасете кофите за боклук.

борба с гълъбиПървата стъпка към успешното премахване на гълъбите е да се огледа външната страна на дома, за да се уверите, че няма леснодостъпни източници на храна. Осигурете кофи за боклук с капаци, кошчета за рециклиране или контейнери за компост, за да можете да се отървете от гълъбите, които пируват с вашите остатъци от храна. Почистването на тези зони има допълнителното предимство да държи настрана и други вредители или диви животни. След като тези познати източници на храна за птиците бъдат елиминирани, уверете се, че всички останали членове на домакинството разбират важността на поддържането на открити зони свободни от храна. Това ще попречи на гълъбите да смятат дома ви за източник на храна.

Прогонване на гълъби: Предпазете гълъбите от гнездене.

Гълъбите могат да гнездят на различни места в дома ви, от покриви до греди, балкони, гаражи, външни навеси, тавани и первази. За да попречите на гълъбите да се чувстват като у дома си, можете да поставите шипове за птици по повърхности или ръбове, където е вероятно да кацнат. Тези големи, тънки шипове стърчат нагоре и трябва да бъдат поставени близо един до друг, за да бъдат ефективни. Ако зъбците са твърде далеч един от друг, гълъбите все още могат да гнездят между тях. Тези шипове изглеждат опасни, но те са относително тъпи и гъвкави и имат за цел да направят повърхността неудобна за птицата, а не да я наранят.

Борба с гълъби:  Запечатайте всички потенциални входове към дома.

Гълъбите са интелигентни животни и когато трябва да потърсят убежище от потенциални хищници или екстремни метеорологични условия, те ще потърсят вход към вашия уютен дом. От съществено значение е да затворите всички зони, които могат да изглеждат привлекателни за гълъбите, за да им попречите да влязат вътре. Не забравяйте да инспектирате тавана си, за да идентифицирате потенциални зони, които могат да осигурят достъп на малките птици. Силиконовият уплътнител е просто решение за уплътняване на малки пространства, докато мрежата за птици може да блокира по-големи пространства.

Как да прогоним гълъби: Нанесете репеленти срещу птици и поставете възпиращи средства.

прогонване на гълъбиХимически и естествени репеленти ще направят неприятно кацането на гълъбите върху повърхността, върху която е поставен гелът. Те също така работят, като създават бариера между птиците и повърхността, което намалява броя на феромоните, които оставят след себе си – по-малко феромони означава, че няма да бъдат привлечени толкова много гълъби в района в бъдеще. Тези гелове също не са вредни за птиците.

Ако търсите как да изплашите гълъбите, отразяващата лента е опция, която може да раздразни или дезориентира птиците, за да ги държи настрана. Светлоотразителната лента е полезна за малки балкони или вътрешни дворове. Светлоотразителните дискове, висящи от дървета или навеси, осигуряват друго отклонение, като разсейват зрението на птиците и им затрудняват кацането.

Ястребите и совите са естествени хищници на гълъбите, така че възпиращи средства като реалистично изглеждащи фигури на ястреб или сова също могат да изплашат гълъбите. Този метод ще по-ефективен, ако препозиционирате фигурата два пъти на ден, за да създадете илюзията за движение.

Борба с гълъби: Поставете капани за всички гълъби, които са влезли в дома.

Ако гълъби влязат в дома ви, приоритетът ще трябва да се измести от предотвратяването на гълъби към премахването на гълъбите. В тази ситуация капанът за гълъби е най-добрият ви залог за извеждане на птицата или птиците от дома ви. Препоръчително е да поставите капани в местата, където птиците най-вероятно ще се съберат и да ги примамите близо с прясна храна и вода. Имайте предвид, че това може да не е незабавно решение и може да отнеме няколко дни, преди птиците да бъдат хванати в капан.

Прогонване на гълъби: Тук сме, за да Ви помогнем. Обадете ни се!

Независимо дали имате няколко упорити посетители или цяло ято, най- ефективният метод за борба с гълъби е да се свържете с нас. Ние ще използваме своя опит и познания, за да преценим ситуацията и да приложим подходящите мерки за прогонване на гълъбите. Ако сте опитали няколко тактики сами и все още имате редовни посещения от гълъби, проблемът може да е твърде голям, за да се справите. Ние ще Ви помогнем безопасно и успешно да отстранете гълъбите, как да държите гълъбите далеч и как да гълъбите да не се връщат в бъдеще.

Ако търсите най-добрия начин да се отървете от гълъбите, стъпките по-горе очертават няколко инструмента и техники, които са се доказали като успешни. Обаждането до нас обаче ще облекчи напрежението. Ако проблемът е станал твърде голям за вас, за да се справите или нямате време и енергия да приложите методи „Направи си сам“- обадете ни се!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат   От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често

Виж още →

Невестулки

Невестулка Невестулки- те са дребни бозайници. Те са част от семейство Mustelidae. Семейство Mustelidae включва и други малки същества от дивата природа като порове и

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.