Ухапване от бълха/ бълхи

Цени

до 50 м2

55
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 100 м2

65
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 200 м2

80
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 300 м2

100
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

 

Ухапване от бълхи- какви са симптомите?

Ухапване от бълхаУхапванията от бълха имат няколко общи симптома. Те са много сърбящи и кожата около всяко ухапване може да стане възпалена или болезнена. Може да получите копривна треска или да развиете обрив близо до мястото на ухапване. В средата на ухапаното място има тъмно червена точица. Честото чесане може допълнително да увреди кожата и потенциално да причини бактериална инфекция в областта на ухапването. Избягвайте да докосвате ухапаното място, ако можете. Наблюдавайте ухапванията си за признаци на инфекция, включително бели мехури или обрив.

Ухапване от  бълхи може ли  да причини други проблеми?

При хората рискът от заразяване с друго заболяване от ухапване от бълха е много малък. Въпреки това бактериите могат да влязат в тялото ви чрез ухапване и да причинят инфекция, особено ако го надраскате. Мястото на ухапване от бълха ще стане червено, топло и може да отдели гной. Ухапване от бълхи също  така може да причини алергична реакция при хора, които са чувствителни към тях. Симптомите могат да варират от изпъкнали вдлъбнатини по кожата до затруднено дишане.Тъй като бълхите предпочитат домашните ни любимци, имайте предвид, че могат да причинят усложнения при домашни любимци, като алергични реакции и дори анемия от загуба на кръв. Ето защо е важно да заведете животните на ветеринар, ако имат бълхи.

Могат ли бълхите да хапят хора без домашни любимци у дома?

Да, бълхите хапят и хора без домашни любимци. Ако нямате домашен любимец, вашите бълхи може да идват от вашия двор или животно на друг човек. Бълхите предпочитат висока трева и храсти в близост до купчини дърва или сгради за съхранение.Точно както собствениците на домашни любимци трябва да третират домовете си, ако се заразят, така и да се отървете от заразяване с бълхи на открито може да се наложи да третирате двора си. Ако откриете, че имате бълхи в двора си, консултирайте се с ДДД фирма.

Ухапване от комари срещу ухапване от бълхи

БълхаПо-големите сърбящи подутини са знак, че сте били ухапани от комар, а не от бълхи. Може да видите едно ухапване или група от няколко ухапвания. Женските комари оставят тези подутини след себе си, когато се хранят с кръвта ви. Обикновено ухапванията от комари са безвредни, но при хора с отслабена имунна система те могат да причинят симптоми като треска или главоболие. За лечение на ухапване от комар измийте мястото с топла вода и сапун. Ако сърбежът ви притеснява, дръжте пакет с лед към ухапванията, вземете антихистамин или разтрийте лекарство против сърбеж без рецепта.

Ухапвания от дървеници срещу ухапване от бълха

Дървениците са други създания, които се хранят с човешка кръв. За разлика от бълхите, дървениците излизат само през нощта. Те се крият в матраци и килими и хапят хората, докато спят. За разлика от бълхите, които най-често се срещат около стъпалата и глезените, дървениците хапят горната част на тялото. Ще видите малки тъмночервени петна в области като лицето, шията, ръцете и дланите. Подобно на бълхите, тези петна често изскачат в група или линия. Ухапванията от дървеници трябва да изчезнат сами в рамките на седмица или две.

Как се третират ухапвания от бълхи?

Ухапванията от бълхи обикновено не се нуждаят от лечение. Кремове или мехлеми против сърбеж, продавани без рецепта, и антихистамини могат да облекчат сърбежа на кожата и дискомфорта. Въпреки това, посетете Вашия лекар ако след ухапване се появят по-тежки симптоми (алергична реакция, треска, главоболие или болки в тялото).

Ухапване от бълха- как да го спра?

БълхиЗа да спрете ухапванията от бълхи, трябва да се отървете от бълхите. По-вероятно е бълхите да ухапят вашия домашен любимец. Проверете вашия домашен любимец за бълхи около ушите, шията, гърба и корема. Разделете козината на вашия домашен любимец и огледайте кожата му. Ако откриете бълхи, ето някои опции за премахване:

 • Гребен срещу бълхи: Зъбците на гребен срещу бълхи са много близо един до друг. Когато миете козината на вашия домашен любимец, бълхите се забиват в зъбците. Ако видите бълхи в гребена, потопете гребена в купа със сапунена вода.
 • Шампоан срещу бълхи: Накиснете вашия домашен любимец в топла вода и нанесете старателно шампоан срещу бълхи. Избягвайте попадането на шампоан в очите и устата на вашия домашен любимец.
 • Лекарства: Давайте на вашия домашен любимец лекарства срещу бълхи без рецепта или рецепта. Някои лекарства са перорални (приемани през устата). Други лекарства са локални (поставят се върху кожата).
 • Измийте спалното бельо: Измийте спалното бельо на вашия домашен любимец в гореща вода на всеки няколко дни. Изсушете спалното бельо на най-висока температура.
 • Прахосмукачка: Почистете старателно вашите килими, килими и мебели от плат. Когато приключите, незабавно изпразнете съдържанието на прахосмукачката в торбичка, запечатайте го и го изхвърлете навън.

Ако търсите лицензирана ДДД фирма за ефективно решение на проблем с бълхи, свържете се с нас! Ще Ви помогнем!

“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!

Обадете се сега 070014548

Обадете се тук