Хербицидна обработка

Хербицидна обработка

Хербицидна обработка на затревени площи

Хербицидна обработка на затревени площи

Какво представлява хербицидната обработка?

Третирането с тотален хербицид е обработка при която чрез опръскване на зелената листна маса на растенията се спира неговото изхранване. Наред с това хербицида унищожава и корена на растението слагайки край на неговото развитие.

Изсъхналите корени на третираните растения ограничават възможността за размножаване на плевелите и друга нежелана растителност в рамките на един сезон.

Защо се извършва хербицидна обработка?

Освен унищожаването на нежелана тревиста и друга плевелна растителност, хербицидни обработки се извършват с цел естетическа поддръжка на площи в градска и извънградска среда, различни видове плочници, бордюри, алеи и др.

Услугата е търсена и поради причина, че избуялата тревна растителност е удобно скривалище за кърлежи, а в комбинация с влага и за комари.

Как се извършва хербицидна обработка?

От голяма важност е избора на подходящи атмосферни условия за извършване на третиране с хербицид. Основно правило е времето да е било сухо поне няколко дни, за да може растенията да „поемат“ работния разтвор бързо и изцяло.

Специалистите на „Дезинсект“ ООД използват доказани тотални хербициди и съвременна техника за цялостното третиране на определеното пространство.

За какви площи е подходяща?

Хербицидни обработки се извършват на пешеходните площи в затворени жилищни комплекси, алеи, бордюри, открити площи в индустриални предприятия, бизнес паркове, открити обществени места – алеи и плочници в паркове и градини и много други.

Обработките са безвредни за околната среда и хората както по време, така и след тяхното извършване и не се налага карантина на обработените площи.

Допълнителни услуги.

Периода на въздействие на хербидица е до 7 дни за едногодишни и до 14 дни за многогодишни растения.

След изминаване на периода на въздействие на хербицида се извършват:

Машинно почистване;

Събиране на тревната растителност;

Цени на предлаганите услуги:

Вид обработка / Площ

До 1 дка

Над 1 дка

Хербицидна

50,00 лева

0,05 лв / м2

Машинно почистване

90,00 лева

0,09 лв / м2

Събиране на трева

50,00 лева

0,05 лв / м2

За нас

Даваме 100% ГАРАНЦИЯ

„ДЕЗИНСЕКТ“ ООД подхожда към клиентите си с професионално отношение.
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!