Дървеници във Вашия бизнес?

За да защитите здравето и безопасността на вашия персонал, гости или пациенти, както и репутацията на вашия бизнес, дървениците трябва да се наблюдават последователно във вашата среда. Нашите Дезинсект специалисти препоръчват актуализиране на рутинната оценка на стаята и протокола за почистване на вашия персонал, за да включва проверка за дървеници и други вредители. Можете да намерите дървеници в старчески домове, хотели и болници, тъй като те могат да изминат дълги разстояния незабелязани върху чанти и дрехи. Прочетете, за да научите как да проверявате за дървеници във вашия бизнес, какво да правите с дървениците, ако ги намерите и как да се подготвите за третиране на дървеници  с нашите полезни съвети.

Къде да проверите за дървеници в хотели и здравни заведения?

Ето списък на най-честите горещи точки за проверка за дървеници в хотелските стаи, болничните стаи за пациенти:

 • Легло: Най-вероятно е дървениците да се намират в или около леглото. Когато сваляте чаршафите, възглавниците и одеялата, проверете матрака и пружинната кутия, за да проверите за признаци на дървеници, като черни или подобни на ръжда петна.
 • Таблата и рамката на леглото: Тъй като е най-близо до матрака, таблата и рамката на леглото са втората най-посещавана зона за дървеници. Те могат да бъдат открити в пукнатини, корпуси на винтове или ръбове.
 • Мебели: Бюра, маси, скринове, рафтове за багаж, дивани, столове и нощни шкафчета са всички места, където дървениците могат да се скрият. Когато почиствате боклука или бършете тези зони, внимавайте за дървеници или други вредители.
 •  Баня: Дървениците могат да пътуват из стаята незабелязани и да се скрият под мръсни кърпи или ъгли на банята.

Какво да правите с дървениците, ако ги намерите?

Ако видите дървеници или признаци на дървеници на работното ви място, следващите стъпки са от решаващо значение, за да помогнете за ограничаване на проблема и да избегнете заразяване на вашия имот или съоръжение:

 • Незабавно извадете стаята от експлоатация . Изолирайте стаята и не позволявайте на гости или пациенти да заемат стаята, докато не бъде извършена по-задълбочена проверка.
 • Направете по-подробна проверка на стаята . Това позволява на икономката или почистващия персонал да продължи при първия вид на дървеници и да не рискува да ги разпространи в друга стая или да прекъсне обслужването им. В допълнение към местоположенията на горещи точки по-горе, ръководителят може да поиска да направи по-задълбочена проверка на следните области:
 • Огледало или произведение на изкуството: Въпреки че завесите може да не са първото място, което бихте помислили да откриете дървеници, не забравяйте да проверите произведения на изкуството или огледала в стаята – особено всичко, което е в непосредствена близост до леглото.
 • Стенни контакти: Проверете всички електрически контакти около леглото за признаци на дървеници.
 • Гардероби: Дървениците често могат да бъдат намерени в предмети, оставени за съхранение, като чанти, куфари или дори дрехи. Не забравяйте да проверите ъглите и околните зони за признаци на дървеници.
 • Завеси: Проверете за кафяви петна или дървеници между гънките на завесите.
 • Незабавно се свържете с фирма за  борба с вредителите , ако се открият повече доказателства за наличие на дървеници или възможно заразяване.
 • Подгответе заразената стая за инспекция и третиране от професионална фирма за борба с дървеници . Използвайте контролния списък за предварително третиране по-долу, за да подготвите заразената стая.

Контролен списък преди третиране за търговски услуги за дървеници

Ако сте открили дървеници на работното си място ние ще извършим пълна проверка на всички стаи във вашата сграда, за да открием всички активни зарази. Преди да пристигнем, попълнете елементите от следния контролен списък, за да подготвите вашия имот или съоръжение:

 • Не изнасяйте нищо от стаята, докато предметите не бъдат третирани, за да не разпространявате заразата от дървеници. Това се отнася за всички предмети в стаята, от книги, телефони, произведения на изкуството и декоративни аксесоари до мебели, матраци и спално бельо.
 • Почистете бъркотията и приберете вещите, за да можем лесно да се движим из стаята(ите) по време на услугата.
 • Премахнете всички картини, стенни завеси и декорации на прозорци от стените и ги преместете в центъра на стаята.
 • Издърпайте всички табли и рамки на легла далеч от стените .
 • Премахнете възглавниците от диваните и шезлонгите и преместете всички мебели в центъра на стаята или поне на 20 см от стената.
 • Развийте и отстранете плочите на електрическия контакт от стената и ги поставете в центъра на стаята.
 • Оставете цялото спално бельо и меки предмети в центъра на стаята.
 • Вакуумирайте подове, пукнатини в стени, первази на стени, шевове/повърхност на матраци и пружини , дивани и възглавници за столове, както и всякакви разтегателни дивани. Отстранете торбичката на прахосмукачката и я изхвърлете незабавно извън сградата, така че дървениците да не се пренасят и разпространяват в други вътрешни пространства.

Заразяването с дървеници е едно от най-лошите неща, които могат да се случат в хотелиерския бизнес, и те са усложнение, което просто не искате в здравните среди . Разполагаме с разнообразие от търговски услуги за дървеници , които да отговарят на нуждите на вашия бизнес, включително текущи визуални инспекции и допълнителни защитни мерки, като обучение на персонала .

Разбираме колко важно е времето за реакция, когато подозирате, че имате проблем с дървеници, и сме тук, за да ви помогнем. Все още имате въпроси или притеснения как да проверите за дървеници на работното си място? Свържете се с нас!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.