Прогонване на врабчета

Прогонване на врабчета- да се ​​отървете от врабчета е трудна задача и е възможно да изисква комбинация от методи за намаляване на броя им. Врабчетата са агресивни и социални птици, които са конкурентни по природа спрямо други птици. Този вид птица предпочита местообитания, модифицирани от човека. Как да се отървете от домашните врабчета зависи от това колко лесно достъпни са храната, водата и подслонът във вашия двор. Те не мигрират и врабчетата няма да изминат повече от 8 километра от местата си за гнездене, за да ги намерят. Това означава, че ако имате ято врабчета  в задния ви двор, вероятно те възнамеряват да останат дългосрочни жители. Научете как да прогоните врабчетата и как да ги държите  далеч, преди да се настанят в дома ви.

прогонване на врабчетаВрабче- инвазивен вид

Домашното врабче произхожда от средиземноморския регион и се разпространява естествено в Европа и Източна Азия. Птиците са внесени в Северна Америка през 1850 г. по носталгични причини и за подпомагане на контрола на популациите от насекоми. По времето, когато се разбира, че домашните врабчета не ядат редовно насекоми извън сезона на гнездене, ареалът на птиците вече се е разпространил неконтролируемо. Видът е една от най-разпространените птици в света.

Нищо от това не би било проблем, с изключение на факта, че домашните врабчета също са инвазивни птици , които пречат на други видове птици в много райони.

Как звучи домашното врабче?

Домашното врабче чурулика. Вокализацията е особено разпространена от мъжките по време на размножителния период. Те издават зов многократно, но произволно на кратки интервали. Групи домашни врабчета ще вокализират в нещо, което образува монотонен, бърборещ фонов шум, лишен от всякаква мелодия.

Колко дълго живее домашното врабче?

Домашните врабчета обикновено живеят четири до пет години, като обикновено остават с едни и същи партньори цял живот.

борба с врабчетаКъде гнездят домашните врабчета?

Тези птици предпочитат да строят гнезда в хралупи, но също така и на открито в извивки на дървета или под стрехи на сгради. Те също ще поемат гнезда, построени от други птици. Мъжкият от този вид е строителят на гнездото.

Как изглеждат яйцата на домашното врабче?

Домашните врабчета обикновено снасят четири или пет яйца, които могат да бъдат бели до синкаво-зелени, със сиви или кафяви петна.

Какво привлича домашните врабчета?

Домашните врабчета са привлечени от човешкото обитаване и затова често са най-разпространени в райони с гъсто обитаване от хора. Те са привлечени от райони, където има много семена от растения или плевели за ядене. Считат се за земеделски вредител. В градските райони домашните врабчета се събират близо до култивирани градини или места, където пойните птици и други животни се хранят със семена и зърна. По този начин тези инвазивни птици рядко се посрещат добре от някого.

Борба с врабчета- отървете се от любимите храни на врабчетата

Елиминирането на предпочитаните източници на храна е един от най-лесните начини да спрете посещенията на домашните врабчета. Премахнете напуканата царевица , пшеница, овес, просо и остатъците от хляб от леснодостъпни за врабчетата места. Слънчогледовото семе също трябва да бъде ограничено или ограничено до малки хранилки, които се люлеят от вятъра, което може да изплаши домашните врабчета, но не винаги ще бъде ефективно.

Прогонване на врабчета- промяна на стиловете на хранилките за птици

Видовете използвани хранилки за птици също имат значение. Домашните врабчета предпочитат да се хранят на земята или на големи, стабилни хранилки с бункер или платформа; премахнете тези видове хранилки, за да разубедите домашните врабчета да ги посещават.

Как да прогоним врабчета- направете водата по-малко удобна за врабчета

Домашните врабчета лесно посещават вани за птици за пиене и къпане. За да обезсърчите врабчетата, премахнете ваните за птици. Използвайте смесители, капкообразуватели или малки висящи станции за пиене на птици вместо пълни вани за птици, за да осигурите вода на други птици , без да привличате домашни врабчета. Освен това, проучете чакълестите зони и откритата почва, за да премахнете сухите, прашни петна, които домашните врабчета използват за бани с прах.

Борба с врабчета- намалете възможностите за подслон

Домашните врабчета са много адаптивни и могат да се заселят на различни места. Дръжте вратите на гаражите и навесите затворени, за да предотвратите влизането на птици. Плашете домашните врабчета далеч вечер, така че те ще бъдат принудени да намерят по-малко защитени места, което ги правят по-податливи на нощни хищници. Инсталирането на мрежа под стрехите на дома също може да бъде ефективно за предпазване на домашните врабчета от нощуване в тези защитени зони.

как да прогоним врабчетаПрогонване на врабчета- премахнете местата за гнездене на врабчета

Домашните врабчета агресивно се конкурират с местните птици за места за гнездене, като често нараняват или убиват други птици в процеса. За да предотвратите това поведение, избягвайте да поставяте къщички за птици или кутии за гнезда до 1 април. Домашните врабчета обикновено започват да избират места за гнездене още в края на февруари или началото на март, когато други птици все още не са пристигнали в своите гнездови райони.

Как да прогоним врабчетата- инсталирайте шипове за птици на местата за нощуване

Колкото и елементарен да изглежда този метод, истината е, че използването на шипове срещу птици от всякакъв вид е добър начин да се отървете от домашните врабчета. Нещо повече, той работи дори за други видове, като гълъби. Единственият проблем с този метод е, че ще трябва да приложите иглените шипове върху повечето повърхности, където сте забелязали да се събират врабчета. Подобно на други птици, врабчетата могат да кацнат или гнездят навсякъде. Това означава, че ще трябва да поставите шиповете срещу птици на клоните на дърветата, отстрани на покрива, гаража или дори вътрешния двор.

Плашете врабчетата с отражение

Практикуването на добър контрол върху врабчетата е възможно и чрез използване на светлоотразително средство за възпиране на домашни врабчета. В наши дни има разнообразие от дизайни в тази категория, от страховити пръти и модели, активирани от вятъра, до отразяващи ленти. Тяхната ефективност зависи от местата, на които са инсталирани.

Инсталирайте противошокова лента за птици върху местата за нощуване

Ако сте забелязали навиците за гнездене на врабчетата или къде те са склонни да прекарват малко повече време от обикновено, вече знаете кое е най-доброто място за инсталиране на антишокова лента за птици. Монтират се на повечето повърхности и работят лесно и ефективно, тъй като прилагат малък шок към птиците, когато кацнат върху тях или се приближат. Да се ​​отървете от врабчетата може да бъде доста ефективно с този метод, особено след като повечето от видовете тиксо против птици са прозрачни, така че не привличат твърде много внимание към тях.

Прогонване на врабчета- обадете се на ДДД фирма

Ако сте опитали набор от методи за унищожаване на, но изглежда нищо не работи, обаждането на ДДД фирма е правилният начин да се справите с нещата. От една страна, това ще ви спести много време, усилия и дори пари, а те ще свършат работата ефективно и навреме. Освен това ще се отървете от цвърчащите врабчета от имота си, преди да се усетите.

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Xilix Gel препарат за дървояди – с какво е по- добър от останалите инсектицидни препарати?

Обработки с инсектициден гел против дървояди XILIX®   в сравнение с течен инсектициден препарат   От различните видове методи за третиране срещу вредители по дървесината, най-често

Виж още →

Невестулки

Невестулка Невестулки- те са дребни бозайници. Те са част от семейство Mustelidae. Семейство Mustelidae включва и други малки същества от дивата природа като порове и

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.