Дървеница вкъщи- как да разбера дали имам дървеници у дома?

Цени

1 стая

55
00
лв.
 • до 25 м2

2 стаи

75
00
лв.
 • до 50 м2

3 стаи

95
00
лв.
 • до 80 м2

4 стаи

110
00
лв.
 • до 150 м2

*Посочените цени са с ДДС. Максимална ефективност се постига при 2 последователни обработки през 10-14 дни. Второто пръскане против дървеници има за цел да доубие новоизлюпеното поколение. При тежки случаи може да се наложи и трето пръскане срещу дървеници.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Дървеница– при заразяване на жилището  най-добре е да го откриете рано, преди заразата да се установи или да се разпространи. Третирането на незначително заразяване със дървеници, макар и неудобство, е далеч по-евтино и по-лесно от третирането на същото заразяване, след като стане по-широко разпространено. Ако погрешно идентифицирате заразяване с дървеници, това дава на дървениците повече време да се разпространят в други части на дома ви. Научете за идентифицирането на дървеници.

Дървеница вкъщи- знаци, че вече съжителствате заедно:

ухапвания от дървенициУхапвания от дървеници са индикатор за заразяване с дървеници. Ухапванията от дървеници могат да изглеждат като ухапвания от други насекоми (като комари), обриви (като екзема или гъбични инфекции) или дори копривна треска. Някои хора изобщо не реагират на ухапвания от дървеници. По-точен начин за идентифициране на възможно заразяване е да се търсят физически признаци на дървеници. Когато почиствате, сменяте спалното бельо или стоите далеч от дома, потърсете:
 • Ръждиви или червеникави петна по чаршафи или матраци, причинени от смачкани дървеници.
 • Тъмни петна (около този размер: •), които са екскременти на дървеници и могат да кървят по тъканта.
 • Яйца и яйчени черупки, които са малки (около 1 мм) и бледожълти кожи, които нимфите хвърлят, когато пораснат.
 • Живи дървеници.

Дървеница- тя обича да се крие:

Дървеница- крие се на различни места, когато не се храни. Около леглото те могат да бъдат намерени в близост до тръбите, шевовете и етикетите на матрака и пружината, както и в пукнатини по рамката на леглото и таблата. Ако стаята е силно заразена, може да откриете дървеници:
 • В шевовете на столове и дивани, между възглавниците, в гънките на завесите.
 • В ставите на чекмеджетата.
 • В електрически съдове и уреди.
 • Под хлабав тапет и стенни завеси.
 • В ъглите на стаята.
 • Дори в главата на винт.
Дървеница-  ширината й е колкото на дебитна карта, може да се скрие в наистина малки скривалища.Дървеница

Дървеница- поведение и навици

Разбирането на поведението на дървениците (как се хранят, живеят и размножават) ще ви помогне да откриете зараза, преди да е станало късно. Както и да наблюдавате наличието на дървеници, след като вашият дом е бил обработен.

Хранене:

Изглежда предпочита да се храни с хора, но ще се храни и с други бозайници и птици. Ще пътува лесно от установени скривалища, за да се храни с гостоприемник. Въпреки че са активни предимно през нощта, ако са гладни, те ще търсят домакини и през деня. Храненето може да отнеме 3-12 минути. Ръждивите или катранени петна, открити по чаршафите или в местата за скривалище на насекоми, се дължат на това, че в 20% от времето възрастните и големите нимфи ​​изхвърлят остатъци от по-ранни кръвни хранения, докато все още се хранят.

Етапи на живот/ чифтосване:

Дървениците се нуждаят от поне едно кръвно хранене, преди отделната дървеница да може да се развие до следващия от шестте етапа на живот. Те могат да се хранят повече от веднъж. Всеки етап също изисква линеене на кожата. За да продължат да се чифтосват и произвеждат яйца, мъжките и женските трябва да се хранят поне веднъж на всеки 14 дни. Всяка женска може да снася от 1 до 3 яйца на ден и 200-500 яйца през живота си (6-12 месеца, но може да бъде и по-дълго).

Дървеница- условия на живот:

Дървеница- ще оцелее и  остане активна при температури до 7°C, но умира, когато телесната й температура достигне 45°C. За да убиете дървениците с топлина, стаята трябва да е още по-гореща, за да се гарантира, че устойчивата топлина достига дървениците, независимо къде се крият. Обикновените дървеници се срещат почти навсякъде, където домакинът им може да живее. Ето как ние можем да Ви помогнем:
Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!
Girl in a jacket 0884103040

Препарати против дървеници

Можем ли да се справим сами с дървениците?

При по- малка популация на дървеници можете да се справите и сами с най- добрите препарати срещу дървеници - капан за дървеници, спрейове против дървеници, димки против дървеници. Разгледайте ги тук!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

 • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
 • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
 • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
 • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
 • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Дървеници във Вашия бизнес?

За да защитите здравето и безопасността на вашия персонал, гости или пациенти, както и репутацията на вашия бизнес, дървениците трябва да се наблюдават последователно във

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.