Гризачи

Борба с гризачи - как да се отървем от гризачите завинаги?

Едно от най-неприятните усещания е да разберете, че имате мишки или плъхове в своето жилище. Гризачите могат да са навсякъде, минават през какви ли не места и имат навици, които са несъвместими с нашите. Разбира се, те са източник на редица зарази и приносител на различни видове насекоми, които могат да останат постоянни гости в нашите дом дори когато самите гризачи си тръгнат. Мишките и плъховете са неканени, но упорити гости. С намаляване на външните температури те търсят топли и уютни леговища в които да прекарат студените месеци. Ако забележите прегризани кабели, гипсокартон, опаковки, стърготини от хартия или ситни изпражнения, значи е време да се обадите на специалистите на „Дезинсект“ ООД.

1.Телефонно обаждане 3-10 минути

Вашето обаждане е ценен източник на информация за нашите специалисти. Колегите които ще обработят вашето запитване ще ви зададат различни въпроси с цел да установят колко сериозен е проблема и какъв подход за неговото решаване би бил най-удачен. Ще планираме обработването на вашият обект съобразно най-удобното за вас време на деня, така че да не се налага да съобразявате ежедневните си ангажименти с времето на третиране. След като приключим разговора ще получите sms  с потвърждение на точната дата, час и стойност на обработката, както и електронна служебна карта на служителят, който ще я извърши с негов телефон.  Нашата цел е да установим откъде са се появили гризачите във вашият дом, дали са мишки, плъхове или друг вид, както и каква е големината на полулацията.

2. Оглед 5 до 10 минути

При пристигане на място нашият екип ще извърши мониторинг на обекта за обработка. Този оглед включва проследяване на пътя на гризачите, възможните места през които те проникват, местата в които се крият когато не са активни, както и техните навици. Мониторингът е важен за нас, тъй като гризачите са интелигентни животни, които усещат заплахите и правилната борба с тях изисква познаването на техните навици.

3. Същинска Обработка
Първо Посещение- 20/30 минути

След извършването на оглед нашите специалисти ще пристъпят към извършване на обработката срещу гризачи. Важно е да знаете, че трябва да сте търпеливи за да имате успех в борбата с гризачите. Ние в „Дезинсект“ ООД използваме комбинация от различни видове мерки и индивидуален подход спрямо различните случаи. От значение е дали гризачите са във вашето жилище, таван или мазе, дали сте ги срещали извън него, колко често го срещате и др. По време на обработката ще преценим какъв тип капани да разположим в помещенията, които обрабтваме, както и какъв тип атрактант да използваме. Имайте предвид, че гризачите няма да дойдат веднага при поставените примамки. Те са активни през тъмната част на денонощието и при пълна тишина. В края на обработката, нашите специалисти ще се уговорят за втора дата на която да дойдат, за да установят състоянието на капаните, заловените в тях гризачи и последващите действия.

4. Карантинен период

Обрботките срещу гризачи нямат карантинен период. Но има няколко правила, които трябва да знаете и спазвате. При обработките срещу гризачи се използват както живоловни капани, така и примамки, които предизивкват смърт след като бъдат изядени. Нашите специалисти обезателно ще ви предупредят какъв тип примамка разполагат. В случай, че има опасност примамката да бъде достигната от домашен любимец или малко дете, ние никога няма да използваме отровни примамки. Ограничете достъпа до мястото на което са поставени капаните за гризачи или примамките по възможност за срока който нашият специалист ви е казал. Той може да бъде от 48 до 96 часа.

5. Второ посещение

Ако преди уречената дата за второ посещение установите заловен гризач в поставените капани – обадете ни се веднага. Ние ще приоритизираме вашето обаждане и ще изпратим специалист на „Дезинсект“ ООД, който  да ги прибере и транспортира до лицензирано място за тяхното унищожаване. „Дезинсект“ ООД , както и нашите служитлеи имат специализиран транспорт и необходимите разрешителни за извозване на живи животни, в т.ч. и гризачи. Ние не изхвърляме животните в кофи за боклук или на места различни от определените в наредбите по които нашата дейност работи.

Ако все пак не сте установили заловен гризач през периода между двете обработки, то нашите специалисти ще установят при второто посещение дали поставените капани и атрактанти действат, какво е изяденото количество от съответната примамка и някои други подробности, които ще ни дадат представа какво да предприемем. В някои случаи е неоходимо разместване на капаните, а в други може да се окаже, че гризачите вече са напуснали дома ви, тъй като са почивствали заплахата.

Дезинсект съветва! Гризачите са изкючително интелигентни същества и борбата с тях изисква упоритост, последователност и познаване на техните навици. Все пак много наши клиенти са опитвали да се преборят сами с гризачите, преди да се доверят на услугите на „Дезинсект“ ООД. Съветваме ви, когато купувате капани или различни видове примамки да следите за срока на годност и за какъв вид гризачи са предназначени. Винаги когато слагате различни примамки за гризачи се убеждавайте, че няма опасност те да бъдат достигнати от малки деца или домашни любимци!

Дезинсект дава 100% гаранция за качество! Сертифицирани сме по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на Дезинсект преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Обадете се тук

Не сме щастливи, докато Вие не сте доволни!

Сред факторите за многообразието на гризачите са малкият им размер, късия жизнен цикъл и способността да намират храна сред разнообразни източници. Това, което отличава гризачите от останалите бозайници, е наличието на силно развити зъби-резци. Домашната мишка се счита за втория най-разпространен вид бозайник на Планетата след човека. Плъховете са много упорити и неприятни вредители в редица области. Причината за разпространението е високата им устойчивост като биологичен вид и лесното приспособяване към съществуващата природна среда. Мишките и плъховете имат способността да се катерят по кабели, въжета, дървета и храсти за да стигнат до покрив. Могат да изкачат почти всяка вертикална повърхност, като тухли, метални листи, дърво или бетон и да бягат по хоризонтални тръби, съоръжения и канали. Плъховете, заедно с мишките, пренасят много опасни заразни и паразитни болести. Те обитават места, близки до ресурси на храна и вода, затова повечето от тях предпочитат живот около хората, които им осигуряват изобилни източници на препитание. „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД има богат опит, качествени препарати и професионални експерти в борбата с гризачите, като ще ви дадем 100% гаранция за решаване на този проблем.

Второ посещение от Супервайзор ако не сме се справили с проблема!

Връщане на парите, ако до 30 дни не решим проблема Ви!

Цени

до 100 м2

40
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 300 м2

60
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 500 м2

75
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 1000 м2

100
00
лв.
 • С включен ДДС
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

Всички препарати, които „ДЕЗИНСЕКТ“ ООД използва против вредители са одобрени от Министерство на Здравеопазването на Република България и са съобразени с изискванията на Европейския съюз.

 

„ДЕЗИНСЕКТ“ ООД подхожда към клиентите си с професионално отношение.
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

Обадете се тук