Дървениците- какво най- често ни питате за дървениците?

Цени

1 стая

55
00
лв.
  • до 25 м2

2 стаи

75
00
лв.
  • до 50 м2

3 стаи

95
00
лв.
  • до 80 м2

4 стаи

110
00
лв.
  • до 150 м2

*Посочените цени са с ДДС. Максимална ефективност се постига при 2 последователни обработки през 10-14 дни. Второто пръскане против дървеници има за цел да доубие новоизлюпеното поколение. При тежки случаи може да се наложи и трето пръскане срещу дървеници.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Креватна дървеница, Как се заразяваме с дървеници?

Дървениците- как се заразяваме с дървеници?

ДървеницитеДървениците се разпространяват толкова лесно и толкова бързо. Те нямат крила, но се разпространяват бързо- пъргави са и бързо движещи се, след като са в дома ви. Обикновено хващате един или повече екземпляр, когато посещавате дом или хотел, в който вече има заразяване с дървеници. Дървениците се крият във вашите дрехи, багаж, мебели и други предмети. Вие по невнимание ги въвеждате в собствената си къща, когато се приберете.

Креватна дървеница- колко далеч може да стигне?

Леглото обикновено се намира само на около 2м и половина от мястото за почивка на човек. По-притеснителното обаче е разстоянието, с което дървениците се разпространяват от едно място на заразяване до друго. Това разстояние е почти неограничено поради способността на дървениците да оцелеят без храна за продължителни периоди от време. Изследванията показват, че възрастните дървеници могат да оцелеят повече от година без храна. Това означава, че вредителите могат да се скрият върху мебели, използвани предмети, дрехи, обувки, багаж, които сте донесли. След това те могат да изчакат, докато изминат големи разстояния, само за да бъдат разопаковани и внесени в нов дом с прясна храна.

Първи начин- колко бързо дървениците се разпространяват от стая в стая?

В крайна сметка отнема само минути, за да преминете от стая в стая, като заразите нарастват за няколко седмици или месеци. Всеки ден дървениците могат да снасят между едно и 12 яйца и от 200 до 500 яйца през целия си живот. Не отнема много време проблемът да излезе извън контрол. Колкото по-рано се свържете с ДДД фирма за третиране на заразата с дървениците, толкова по- добре. Дървениците трябва да приемат кръвна храна от топлокръвни гостоприемници – за предпочитане хора. За да оцелеят ще се скрият близо до източниците си на храна, докато не бъдат готови за хранене. Колко бързо се разпространяват дървениците от стая в стая зависи отчасти от това колко време отнема преместването на заразена мебел, облекло, багаж и/или друг предмет от бита от една стая в друга. Те също могат да се движат из цялата къща в търсене на други домакини. Ако условията са благоприятни, те ще продължат да се размножават навсякъде, където предметът (или предметите) се премести.

Втори начин- колко бързо дървениците се разпространяват от дом в дом?

Степента на това колко бързо се разпространяват дървениците от къща в къща се увеличава, колкото повече време прекарвате в пътуване или каните хора в дома си. Дървениците са страхотни стопаджии, а хотели, хостели, самолети  и обществен транспорт са идеални места да вземете тези неканени гости. Движение на предмети: дървениците могат да се преместват от едно място на друго, като пътуват с багаж, дрехи, спално бельо, кутии и мебели. Те се разпространяват навсякъде, където има висок процент на нощуващи гости, включително университети и болници. Пълзене: дървениците не летят, но могат да пълзят с доста висока скорост с шест крака. Те са в състояние да се движат със скорост, еквивалентна на средния спринт за възрастни спрямо техния размер. Това улеснява креватните дървеници да пътуват между етажите и стаите и бързо да се прибират в ново скривалище, преди да бъдат забелязани. Размножаване: След хранене дървениците се връщат към скривалищата си, за да се хранят и чифтосват. Ако условията са подходящи, всяка дървеница може да живее от четири месеца до повече от година. Дървениците са фокусирани върху храненето и размножаването и в резултат на това ще нахлуват и се размножават със светкавична скорост.

Трети начин- колко бързо дървениците се разпространяват от човек на човек?

как се заразяваме с дървенициДървениците се нуждаят от кръвна храна, за да оцелеят, както и да се размножават, но физически не живеят върху човешки гостоприемници. Всъщност начинът, по който дървениците се разпространяват от човек на човек, няма нищо общо със самите хора, а по-скоро с движението на заразените предмети. Например гостите на къщата биха могли несъзнателно да ги донесат в дома ви от пътуванията си, а децата могат да ги върнат на раниците си след посещение на училище. Те са опортюнистични, крият се и чакат, докато стане удобно за хранене. И ако техните области са нарушени, те ще намерят начин да се преместят на съседно място, което може да направи ситуацията много по-трудна за оглед и третиране.

Миришат ли дървениците?

Един от честите признаци на заразяване с дървеници е миризмата на плесен. Обикновено миризмата се намира около постелки като матраци и възглавници. И дървениците отделят специализирани феромони, когато общуват помежду си. Феромоните действат предимно като защитен механизъм. Ако дървениците се почувстват застрашени, те ще освободят тези феромони, за да предупредят други дървеници в колонията. Те също така използват феромони, за да оставят „ароматични пътеки“. Тези пътеки съществуват главно, за да насочват дървениците към техния източник на храна (спящи хора), както и да ги отвеждат обратно вкъщи, след като приключат да се хранят през нощта.
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040

Препарати против дървеници

Можем ли да се справим сами с дървениците?

При по- малка популация на дървеници можете да се справите и сами с най- добрите препарати срещу дървеници - капан за дървеници, спрейове против дървеници, димки против дървеници. Разгледайте ги тук!

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Партньори

Дървеници във Вашия бизнес?

За да защитите здравето и безопасността на вашия персонал, гости или пациенти, както и репутацията на вашия бизнес, дървениците трябва да се наблюдават последователно във

Виж още →

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.