Хлебарки- често задавани въпроси и отговори!

Цени

до 70 м2

55
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 70 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 100 м2

65
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 100 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 250 м2

75
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 250 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

*за да Ви дадем гаранция от 6 месеца е нужно да се направи втора обработка на обекта (която също се заплаща) 15-20 дни след първоначалната. Ако след предприети 2 обработки и в рамките на 6 месеца проблемът се появи отново, третирането е за наша сметка.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

Защо имам хлебарки в къщи?

В някои случаи хлебарките са привлечени в дома ви поради следните условия: отворени контейнери с храна, мръсни плотове и т.н. Понякога обаче хлебарките ще нахлуят в дома ви, просто защото е лесно достъпен. Домовете с голям брой отвори около прозорци, врати, тръби и т.н. са особено податливи на нашествия на хлебарки.

Опасни ли са хлебарките?

Хлебарки вкъщиНикой не харесва идеята в кухнята да пълзят хлебарки, но хлебарките са нещо повече от неприятни. Те всъщност представляват опасност за човешкото здраве. Известно е, че хлебарките пренасят различни бактерии като E. coli и Salmonella. Тези микроорганизми могат да се предават на хората чрез замърсена храна, което води до сериозно заболяване. Освен това хлебарките могат да предизвикат алергични реакции и астма при чувствителни хора.

Къде се крият и размножават хлебарките?

Хлебарките могат да влязат във вашия дом през всякакви пролуки. Те могат да мигрират от външни скривалища като мазета, купчини отпадъци или през канализационната система. Обикновено обаче хлебарките влизат в дома чрез картонени кутии или хартиени торби. Понякога хората взимат кутии назаем, когато се движат, или получават хранителни стоки в торби от магазин, в който е имало хлебарки. Хлебарките и дървениците могат дори да се преместят от куфар в друг, когато пътуват. Веднъж в дома ви, хлебарките се настаняват в топли, влажни, затворени пространства. Банята и кухнята са любимите помещения на хлебарките. Те могат също да търсят източници на влажна топлина, като пещи и вентилационни отвори.

Какво ядат хлебарките?

Хлебарките ядат почти всеки органичен източник на храна, достъпен за тях. Любовта им към нишестета, месото и захарите естествено ги привлича в кухни, трапезарии и складове за храна. Хлебарките, свикнали да живеят в канализационни системи, с удоволствие ще консумират изхвърлени хранителни остатъци и други материи. Не предполагайте обаче, че вашето заразяване с хлебарки ще се ограничи до места, свързани с храна. Хлебарките могат да ядат пърхот, коса, хартиени продукти, изгнила дървесина и други материали, които обикновено се срещат в различни стаи на дома.

Хлебарки в къщи- има ли риск за здравето?

Хлебарките и здравето на хоратаХлебарките нямат жила и почти никога не хапят хора, което ги прави относително безобидни по отношение на директното предаване на болестта. Въпреки това една хлебарка може да разпространи бактерии в раната, което води до вторична бактериална инфекция, която изисква медицинска помощ. Истинската загриженост относно предаването на болести от хлебарки включва непряк контакт. Хлебарките редовно се движат през нехигиенични пространства като канализация, купчини боклук и токсични локви. След това те могат да предават остатъците от тези вещества върху съдовете за хранене или повърхностите за приготвяне на храна.

Борба с хлебарки?

Ето тук ще разберете повече за борбата с хлебарки.

Хлебарки в къщи- как собствениците на жилища могат да сведат до минимум бъдещите проблеми с хлебарките?

Периодичното третиране на вредители може да ви помогне да предотвратите бъдещи популации от хлебарки да заразят дома ви. Може да се наложи да запечатате празнини около водопроводни тръби, прозорци или врати. Може също да се наложи да премахнете всички отпадъци около дома си. Колкото по-малко достъп имат хлебарките до източници на храна, толкова по-добре. Винаги почиствайте остатъците и измивайте съдовете възможно най-скоро след хранене. Не оставяйте просто храните в шкафовете, където миризмата им все още може да привлече хлебарки. Поставете ги в херметически затворени контейнери или ги поставете в хладилник. Не забравяйте, че атрактивните източници на храна могат да включват хартия. Съхранявайте вашите хартиени документи сигурно в метални шкафове за документи или други запечатани контейнери. Поставете книгите си в библиотека със стъклени врати или други защитни заграждения. Сменете картонените кутии с пластмаса или други негодни за консумация материали, за да предпазите хлебарките. Хлебарки вкъщи- какво ги привлича и как мога да ги спра да влизат в дома ми ? Полезни съвети за борба с хлебарките. Борба срещу хлебарки в домашни условия. Хлебарките- какво знаем и не знаем за тях? Хлебарки – как да се преборим с тях? Ако търсите лицензирана ДДД фирма за ефективно пръскане срещу хлебарки, свържете се с нас! Ще Ви помогнем!
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040
Обадете се тук

Хлебарки вкъщи- какво ги привлича и как мога да ги спра да влизат в дома ми ? Полезни съвети за борба с хлебарките. Борба срещу хлебарки в домашни условия.

Цени Хлебарки до 70 м2 55 00 лв. С включен ДДС до 70 м2 Време за реакция до 48 часа Сертификат за препарата Инструктаж за

Виж още →