Хлебарки вкъщи- какво ги привлича и как мога да ги спра да влизат в дома ми ? Полезни съвети за борба с хлебарките. Борба срещу хлебарки в домашни условия.

Цени

до 70 м2

55
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 70 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 100 м2

65
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 100 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

до 250 м2

75
00
лв.
 • С включен ДДС
 • до 250 м2
 • Време за реакция
 • до 48 часа
 • Сертификат за препарата
 • Инструктаж за превенция

*за да Ви дадем гаранция от 6 месеца е нужно да се направи втора обработка на обекта (която също се заплаща) 15-20 дни след първоначалната. Ако след предприети 2 обработки и в рамките на 6 месеца проблемът се появи отново, третирането е за наша сметка.

Oбработки, които се извършват в деня на заявяването по настояване на клиента се таксуват с увеличение от 50% от стандартната обявена цена. За населените места извън градовете с офиси на „Дезинсект“ ООД се начислява такса „Транспорт“ в размер на 20.00лв на посещение.

 1. Хлебарки вкъщи- какво ги привлича?

При хлебарки вкъщи много хора вярват, че хлебарките живеят единствено и само в мръсна среда. Това обаче е мит. Има много причини, поради които хлебарките се настняват в домовете ни, в които хигиената е на почит.

Хлебарките са привлечени от всеки дом, който им осигурява основните нужди от храна, вода и място за живеене. Ако хлебарките могат да намерят дом с тези изисквания, то те най -вероятно ще останат.

hlebarki-v-kuhniata

 • Хлебарките се считат за един от най -устойчивите и бързо адаптивни вредители поради способността им да се адаптират към екстремни условия. Освен това те реално представляват опасност за жителите на дома, в това число и домашните ни любимци, тъй като разпространяват болести и бактерии. За да сте сигурни, че в домът Ви не са се настанили и хлебарки, разберете какво привлича хлебарките и как да се предпазите от тяхното нашествие.

hlebarki

 • Хлебарките и мръсните съдове.Хлебарките се чувстват привлечени от миризмата по мръсните съдове и останалите хранителни частици по тях. На всеки му се е случвало да завърши вечерята си и да остави мръсните съдове в мивката за сутринта. Това обаче си е покана към хлебарките да се съберат на пиршество около кухненската Ви мивка. Когато хлебарките разпознаят източнки на храна, то те неуморно ще го последват. Затова нашият съвет към Вас  е да миете съдовете в мивката възможно най- бързо.  Също така ежеседмично почиствайте и самата мивка, за да няма остатъчни миризми или частици храна.
 •   Хлебарките и отворените кофи за боклук и боклуците, в тях – дори и да не са храна! Хлебарките обичат отворените кофи за боклук и незапечатаните торби за боклук. Дори да няма хранителни остатъци в кофите и торбите за смет, не забравяйте, че хлебарките поглъщат материали, които биха били токсични за други вредители , но лепилото, хартията, гипсокартона, костата  и други органични отпадъци също са храна за хлебарките. Не само съдържимото в кофите за боклук, но и по самата кофа/ торба може да има остатъци и разляти течности, които да привлекат хлебарките. Тези остатъци може да не се виждат на пръв поглед, така че не забравяйте да почиствате кофата за боклук често. Избършете кофата за боклук с почистващ разтвор, след като я изпразните и редовно измивайте вътрешната и външната част със сапун и гореща вода.
 •  Хлебарките и влагата –  идеалната среда за хлебарките, така че излишната влага във Вашия дом е привлекателна за тях. Тъй като хлебарките не могат да останат твърде дълго без вода, те винаги търсят източник на вода. Освен това много хлебарки идват от влажен климат, което ги кара да искат да се върнат към подобни условия. Това е и причината, поради която проникването на хлебарки най -често се случва в кухни, бани и перални. Те могат да бъдат привлечени от течове във водопровода в банята или разливи в кухнята. Те също могат да се скрият под климатик, за да изпият допълнителния конденз.

hlebarki-v-baniata

Често се срещат хлебарки, живеещи под големи електроуреди, които използват вода, както и във влажни мазета. За да отстраните това, избършете всички излишни разливи, почистете под климатици и други големи уреди и наблюдавайте водопроводите за течове.

 

 • Хлебарките и остатъците от храна.Хлебарките обожават остатъците от храна. От отворени контейнери за храна, оставени в шкафа, до трохи на пода, хлебарките могат лесно да намерят пътя си към тези източници на храна. Невидимите частици храна по килимите или между мебелите са добре дошли за хлебарките. Хлебарките могат да намерят най -малките остатъци от храна и да се хранят с тях. Препоръчва се да почиствате дома си, особено зоните с висок трафик, два пъти седмично, за да се предпазите вредителите.

hlebarki-po-hranata

Хлебарките също се хранят с храна за домашни любимци, така че е важно да почистите след животните си и да изчистите купите с храна и пода след храненето на Вашите домашни любимци. Отделете време за дълбоко почистване на уреди като печки, котлони и тостери и се уверете, че няма хранителни отпадъци около тях. Запомнете, при застудяване на времете, хлебарките намират убежище в домовете си, за да се стоплят- техните домове са с влажна среда – мазета, около електроуреди , кухни и бани.

 

 

2.   Хлебарки вкъщи- какво да правя ако видя? 

Да видиш хлебарки  вкъщи е крайно неприятно и всеки от нас е изпитвал това усещане. Първата ни мисъл е как да се отървем от хлебарките вкъщи.  От изключителна важност е да запомните как е изглеждала хлебарката в дома Ви. В България има основно два типа хлебарки- така наречените черни хлебарки (Blatta orientalis) и кафеви хлебарки (Blattella germanica). Различават се по предпочитаните местообитания и увенчаването с успех в борбата с хлебарките.   

hlebarki-v-doma

  3.   Борба срещу хлебарките- полезни съвети

В борбата срещу хлебарките на първо място спазвайте правилата, които Ви дадохме за почистване на дома Ви- мийте максимално бързо съдовете си, почиствайте редовно излишната влага в дома си, не допускайте да има хранителни отпадъци и отворени храни, ежедневно изхвърляйте боклука си и почиствайте кофата за боклук.В търговската мрежа има различни препрати  за хлебарки с различни приложения- гел за хлебарки, спрейове за хлебарки, различни уреди за хлебарки, капани за хлебарки, Айкън, хлебомор и много други. Съветът ни към Вас е да използвате качествени препарати за хлебарки, за да сте сигурни, че правите най- добрия и ефикасен избор. Фокусирайте се върху третирането на площите, които са любими на хлебарките. Не е необходимо да оставяте навсякъде в дома си отрова. От практиката ни до момента знаем, за съжаление, че е много трудно да се справите сами с тези вредители.

4.   Пръскане срещу хлебарки от професионална фирма за борба с вредители 

gel-protiv-hlebarki

Виждането на само една хлебарки вкъщи може да е знак за евентуално заразяване, което трябва да бъде отстранено. Ако все още има хлебарки в дома след практикуване на добра хигиена на дома и използване на горните съвети, свържете се с професионална фирма за борба с вредителите, за да оцени заразяването и да определи най -добрия начин на действие. В общия случай професионалните фирми практикуват пръскане против хлебарки, което е безопасно за Вашето здраве и това на домашните Ви любимци.  В бъдеще проверявайте дома си поне веднъж месечно, за да сте сигурни, че стратегиите за превенция на хлебарки все още са налице и работят правилно.

hlebarki

Още интересни факти за хлебарките вкъщи ще Ви разкажат нашите служители, когато потърсите професионална помощ от Дезинсект ООД в случай на необходимост! Повече информация и за други видове вредители ще намерите на нашата страница www.desinsect.bg.

Ако сте в търсене на фирма за хлебарки, не се колебайте да се свържете с нас! Ще Ви помогнем!

 
 
 
 
“Дезинсект”  ООД дава 100% гаранция за качество! ДДД фирма за борба с вредители, сертифицирана по ISO  БДС ISO EN 45001 : 2018 (безопасни условия на труд), БДС ISO EN 14001 : 2015 (опазване на околната среда), БДС ISO EN 9001 : 2015 (качество)и международен сертификат за професионална борба с вредители CEPA. Специалистите на “Дезинсект” ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем с вредители!
Girl in a jacket 0884103040
Обадете се тук