Хлебарки – как да се преборим с тях?

Борба с хлебарките

Борба с хлебарки- хлебарките са често срещани насекоми. Особено в по- големите населени места. Има регистрирани над 4 500 вида в световен мащаб.  Най- често срещаните хлебарки в България са кафявата и черната хлебарка.  Хлебарките са фоточувствителни насекоми и най- често се срещат през нощта. В случаите, когато видите хлебарки през светлата част на денонощието има два варианта- или хлебарките са принудени да търсят храна през деня или заразеността на обитаваното помещение е прекалено голяма. Издържат на ниски температури и продължителен глад. Обикновено хлебарките влизат или през канализационната мрежа, или биват пренесени с багаж, кашони, палета и други.

Хлебарките са изключително издръжливи на третиране насекоми. За съжаление пренасят над 40 болести и зарази – салмонела , дизентерия, коремен тиф, хепатит А, ако трябва да изброим някои от тях. Ето защо в случай, че хлебарките са се настанили удобно в дома Ви, е важно да предприемете незабавни действия.

Премахване на хлебарки

В домашни условия има няколко метода, които могат да ограничат разпространението на хлебарките в дома Ви. Ето някои съвета против хлебарки:

  • Съхранявайте хранителните продукти в стъклени и пластмасови съдове. По този начин храната няма да е достъпна за тях, тъй като хлебарките не могат да преминат през стъклена или пластмасова бариера;
  • Не оставяйте на открито остатъци от храна по масата или в неизмити чинии
  • Поддържайте хигиена и почиствайте основно поне един път седмично кухнята и банята, тъй като те са предпочитани помещения
  • Пръскане против хлебарки с продукти, които са достъпни в търговската мрежа;

Повечето народни популярни средства за убиване на хлебарки в домашни условия- цитруси, лют пипер, сапун, вазелин, дафинов лист за съжаление могат да ги забавят, но не и  премахнат окончателно.

Борба с хлебарки

В борбата срещу хлебарките Ви препоръчваме да изполвате професионална фирма за постигане на окончателен резултат. Причините са, че хлебарките развиват устойчивост към химикалите, най- вече свободно продаващите се в търговската мрежа и биологичната им особеност за изключително бързо възпроизвеждане. Дори при убиване на възрастните хлебарки след няколко дни до седмици е вероятно да се появят нови, малки хлебарки, които са се излюпили от снесените и неунищожени яйца.

Фирма за пръскане срещу хлебарки

Ние от Дезинсект ООД предлагаме професионална услуга по унищожаване на хлебарки в жилищни площи, търговски и обществени обекти в Бургас, Добрич, Плевен, София, Пловдив, Плевен , както и други населени места в България. Пръскането срещу хлебарки от нашата фирма се осъществява със сертифицирани препарати с най- добро качество и ефективност, като те са напълно безвредни за хората и домашните Ви любимци, не са канцерогенни при спазване на всички инструкции  и не влияят негативно на околната среда. След пръскане за хлебарки  помещенията  трябва да се проветрят за период от 15 до 30 минути с цел изсъхване на разтвора. Тази мярка за дезинсекция може се извърши  еднократно или да бъде чрез абонаментен план, при необходимост. Даваме 100% гаранция при борба с хлебарки.

Препарати за унищожаване на хлебарки

Най- масово разпространените средства за унищожаване на хлебарки в търговската мрежа са гелове, капани, спрейове. Но  конвенционалните препарати са с ограничени дози, тъй като концентрацията на активни вещества е много по- ниска в сравнение с препаратите за професионална употреба. Поради тази причина действието на конвенционалните препарати не винаги е достатъчно ефикасно в борбата с хлебарките.

Фирмите за унищожаване на хлебарки използват химични средства  като фумигация, пулверизация и репеленти и тези методи. Макар и някои от тях не особено популярни в България като репелентите , са доказали своята ефективност. В допълнение, и по- високата концентрация на активните вещества гарантира максимален ефект против хлебарки.

Обадете се сега НАЦ. ТЕЛ: 0700 1 45 48

Обадете се тук