ДДД услуги- Дезинфекция, Дезинсекция, Дератизация

Д Д Д

Фирма за ДДД със 100% гаранция за качество на ДДД услуги

„ДЕЗИНСЕКТ“ ООД е лицензирана ДДД фирма и работим по стандарти ISO и международен CEPA сертификат. Извършваме ДДД услуги със 100% гарантирано качество в цялата страна на следните видове помещения и обекти:

ДДД услуги за:

 • държавни и общински институции
 • индустриални помещения
 • складове и производствени помещения
 • паркове и тревни площи
 • плажове
 • депа за отпадъци
 • здравни заведения
 • фармацевтични компании
 • хотели
 • общежития
 • общежития
 • хранителни и питейни заведения
 • училища и детски градини
 • авио-химическо третиране
 • магазини; и други

Какво е ДДД (Дезинфекция, дезинсекция и дератизация)?

С термина ДДД се обозначават всички услуги, свързани с дезинфекция- унищожаване на патогенни организми, дезинсекция- свеждането до минимален брой вредители  и дератизация- третиране на вредни гризачи. Винаги използвайте лицензирана ДДД фирма за извършване на услугите по дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Чрез извършването на комплексни ДДД услуги се ограничава разпространението на заразни болести. Освен това намалява  вероятността от възникване на болести по хората, домашните животни и растенията. Намаляват се и стопанските загуби, причинени от вредители.

ДДД фирма- Дезинфекция?

ДДД дезинфекция“Дезинсект” ООД извършва професионална дезинфекция на всякакъв тип помещения- дезинфекция на дома, дезинфекция на офиса,  дезинфекция на входове, дезинфекция на обществени сгради, търговски обекти, хотели, магазини, складове, офиси, открити площи и др).

Кога имате нужда от дезинфекция?

Дезинфекция се извършва при установяване патогенни микроорганизми (гъбички, спори, вируси) и др. които са приносители на даден вирусен патоген (вирусен хепатит, вирусен менингит, жълтеница, COVID – 19 и различни други грипни вируси) в помещения с обществено или друго предназначение. Вирусните патогени се предават по въздушно – капков път, посредством издишания въздух, като при падането си могат да полепнат по различни повърхности, които наричаме „контактни“. Някои от вирусите са доста устойчиви на външни условия те могат да се задържат върху контактните повърхности за доста продължителен период от време – от един до 8 часа в зависимост от условията на заобикалящата среда. При наличие на информация за приносител на даден вирусен патоген с който сте били в контакт е необходимо да се извърши дезинфекция.

Как ние от “Дезинсект” ООД правим дезинфекция?

„Дезинсект“ ООД използва основно ULV (Ultra-Low Volume) агрегати за впръскване на дезинфекциращ разтвор или аерозолна дезинфекция. Предимството на агрегатите е, че дават възможност да се регулира размера на капката в порядъка от 5 до 16 микрона. Поради финия размер на капката и работното налягане на машините, впръскването изглежда като създаване на полупрозрачен облак в третираното помещения и осигурява покритие на 99,9% от всички повърхности. Това гарантира, че дезинфекцията е качествена и извършена в необходимата пълнота. „Дезинсект“ ООД инвестира значителни средства в технология и оборудване свързани с извършването на дезинфекции, за да може да гарантира на своите клиенти, че не съществуват рискове за тяхното здраве.

Препарати за дезинфекция

Масово се използват три групи препарати с вирусоцидно действие за дезинфекция според тяхното активно вещество. Най-известни са препаратите на хлорна основа (като белината например), която има сравнително кратък срок на експозиция (около 15 мин). Заедно с препаратите на хлорна основа, все по-често се използват и дезинфектанти на спиртна основа. И при двата вида дезинфектанти обаче  се налага почистване на контактните повърхности. Остава силна и неприятна миризма. Друга група препарати за дезинфекция са препаратите на кислородна основа, като при тях времето за експозиция е около 60 минути. Предимствата им са, че при същата ефективност на действие, след тяхната употреба няма остатъчна миризма и не е необходимо почистване на контактните повърхности.

ДДД фирма-  Дезинсекция?

ДДД деинсекцияПри наличието на някой от следните вредители хлебарки, дървеници, бълхи, мравки, кърлежи, оси, комари, сколопендри, молци, дървояди, мухи, папатаци, стършели  не се колебайте да се свържете с нас! Ние от “Дезинсект” ООД извършваме дезинсекцията като първо правим обстойно обследване на засегнатите зони и търсим първоизточника на разпространение на съответния вредител. Трябва да се има предвид, че борбата с различните видове вредители се извършва по различен начин. Това се налага поради много причини, сред които са поведението на вредителите, времето през което са активни, начина на размножаване, както и тяхното естествено местообитание.

След правилното дефиниране на проблема служителите на „Дезинсект“ ООД обработват засегнатите площи с подходящ препарат в съответната дозировка. Третират се места които представляват естествени укрития за вредителите-  домакински електроуреди, мебели, пространства зад ламперии и над окачени тавани, ъглови части от дома, паркети, ревизорни отвори, канали, сифони, черчевета и др.

След извършване на обработката служителите на „Дезинсект“ ООД дават допълнителни указания на клиентите свързани с карантинния срок след дезинсекция, който е различен според вида на използваните препарати. Други съвети, които нашите клиенти получават според вида на вредители които са третирани, са свързани с предотвратяване на бъдещо разпространение, сигнали за наличие или отсъствие на вредители и др.. В някои случаи се налага извършването на втора обработка за да бъде решен проблема изцяло.

Препарати за дезинсекция

„Дезинсект“ ООД използва само и единствено препарати одобрени от МЗ на Република България. Работим предимно с препарати на кислородна основа, тъй като искаме нашите клиенти да могат да използват обеззаразените помещения без да е необходимо да почистват стени и прозорци, както и всякакви други контактни повърхности. Според спецификата на съответното възлагане можем да използваме и препарати на спиртна или хлорна основа. Това се налага, когато е необходимо да се осигури максимално кратък срок на експозиция на дезинфектанта.

ДДД фирма- Дератизация?

При проблеми с гризачи и къртици, свържете се с нас за един по- спокоен утрешен ден.

Какво правим ние от “Дезинсект” ООД при посещение за дератизация?

Извършване на дератизация може да се наложи на най-различни места. Много е важно да се установи какъв е вида на гризача, за да може да се избере правилен подход за неговото обезвреждане. Ето защо, освен информацията, която получаваме от нашите клиенти, ние в „Дезинсект“ ООД правим и собствено проучване при поемане на ангажимент за дератизация към нашите клиенти. Съществуват различни признаци по които да се установи дали в обекта има плъх, мишка, или пък става въпрос за съсел. Подходите при справянето с проблема зависи от вида на гризача, степента на заселеност и продължителността от време в която проблемът съществува. Според това, което нашите специалисти установят избират и подходящият метод за справяне с конкретния проблем. Това може да бъде изграждане на външен дератизационен пояс, поставяне на т нар. „лепливи капани“, поставяне на живоуловни капани, използване на убиващи капани, или комбинация от два или повече от изброените методи. Използваните примамки мястото и начинът на тяхното поставяне също са от значение.

След първоначалното посещение, служителите на фирмата определят дата за второ посещение за оглед на поставените примамки, събиране и извозване на заловените и / или умрели гризачи до специализирано място за тяхното унищожаване. Нашите служители ще ви дадат и ценни съвети как да ограничите достъпа до местата през които гризачите проникват във вашият имот.

Препарати за дератизация

Използваме най-различни видове хранителни или лепливи примамки. Всички хранителни примамки, които използваме са одобрени и разрешени за употреба от здравните власти в Република България.

За нас

Даваме 100% ГАРАНЦИЯ

„ДЕЗИНСЕКТ“ ООД подхожда към клиентите си с професионално отношение.
За ДДД услуги (Дезинфекция, Дезинсекция, Дератизация)
ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

Обадете се тук