Комплекси
и жилищни сгради

Свържете се с нас, за да помогнем!

РЕШЕНИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ВРЕДИТЕЛИ ЗА КОМПЛЕКСИ И ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

Защитете изживяването на жителите от вредители

Като глобални лидери в търговския контрол на вредителите, ние разбираме какво изискват вашите клиенти - предоставяне на ефективни качествени услуги за контрол на вредителите, прозрачност, надеждност и стойност, които допълват вашите собствени услуги и поддържат печеливш растеж.

За домоуправителите на търговски и частни недвижими имоти е важно да осигурят рентабилността, запазването на същността и жизнената стойност на управляваните имоти и, като връзка между собственици и наематели, да осигурят възможно най-голям баланс на интереси.

Rentokil обслужва хиляди компании за управление на имоти, мениджъри на имоти и наемодатели по целия свят в продължение на десетилетия. Като експерти в бранша, ние знаем точно какво е важно и как можем ефективно да защитим вашата собственост и по този начин вашия бизнес от вредители.

Наемодателите/мениджърите се съветват да действат бързо, ако възникнат проблеми с вредители, за да се предотврати разпространението им в имота и квартала.

Основната причина за податливостта на недвижимите имоти към вредители се крие в изключително големия брой възможни източници на въвеждане, често облагодетелствани от структурни дефекти и липса на осведоменост сред наемателите по отношение на активното предотвратяване на вредители.

Независимо от сектора или типа на помещението – офис, фабрика, училище и т.н., ние предлагаме персонализирани, интегрирани решения, за да отговорим на индивидуалните нужди на клиентите. А нашите иновативни и диференцирани решения са подкрепени от екипи от учени, полеви биолози и 1800 местни екипа от високо опитни техници по целия свят.

Подпомагане на компании за управление на съоръжения за защита на хората и подобряване на живота

Ние работим в партньорство с компании за управление на съоръжения както на глобално, така и на национално ниво, за да осигурим и запазим бизнеса. Ние подкрепяме вашите екипи за снабдяване, предоставяме експертни насоки и гарантираме, че преходът от предишни доставчици на услуги към нашата услуга е безпроблемен и ефективен. Нашият специализиран екип за управление на глобални акаунти координира всички местни екипи, за да осигури последователно предоставяне на услуги и да предостави единна точка за контакт за пълно разрешаване на проблема.

Решенията на Rentokil са предназначени да защитят клиентите и да им позволят да запазят контрола.

Вредителите представляват множество заплахи за функциите на  предприятията за управление на съоръжения  , от почистване и кетъринг до поддръжка и комунални услуги, управление на отпадъци и благосъстояние на персонала. Комплексното управление на съоръженията изисква специализирана експертиза в много дисциплини, за да се осигури безпроблемна работа във всички тези области. Това също означава, че има много възможности вредителите да представляват риск за бизнеса.

Много видове вредители могат да намерят подслон и храна около големи сгради. Непрекъснатата поддръжка и наблюдение са от съществено значение, за да се предотврати навлизането им в сградите и за бързо справяне с нашествието на вредители. Необходими са бързи действия, за да се предотврати разпространението на вредителите около имота и увеличаването на популацията им. От десетилетия опит в поддръжката на клиенти за управление на съоръжения, ето какво трябва да знаете за петте вида вредители, които причиняват най-много проблеми.

ЗАЩО ДА
ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Сертифицирани сме по

  • ISO БДС ISO EN 45001:2018 (безопасни условия на труд)
  • БДС ISO EN 14005:2015 (опазване на околната среда)
  • БДС ISO EN 9001:2015 (качество) и международен серификат за професионална борба с вредители CEPA.
  • Второ посещение от супервайзор, ако не сме се справили с проблема!
  • ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ, АКО ДО 30 ДНИ НЕ РЕШИМ ПРОБЛЕМА ВИ!

Комплекси и жилищни сгради

Като глобални лидери в търговския контрол на вредителите, ние разбираме какво изискват вашите клиенти - предоставяне на ефективни качествени услуги за контрол на вредителите, прозрачност, надеждност и стойност, които допълват вашите собствени услуги и поддържат печеливш растеж.

  1. Гризачи

Плъховете и мишките са най-често срещаният вредител в много видове бизнес. Постоянното им търсене на храна и подслон означава, че ще проучат всеки възможен начин да влязат в сграда. Те са изключително пъргави и могат да се провират през малки пролуки или да прегризват много материали, за да създадат достатъчно големи дупки, за да проникнат.

Те ще използват всички слаби места в сградите, като пролуки във вратите и прозорците и местата, където кабелите и тръбопроводите влизат в сградата. Вътре те използват скрити зони като покривни пространства, кухи стени, окачени тавани, кабелни канали и тръбопроводи, за да обикалят сградата, да намират места за гнездене и да търсят храна.

Те причиняват физически щети, като прогризват дупки за достъп и гризат всичко, за да стържат зъбите си, включително електрически кабели, което може да доведе до късо съединение и пожари. Те представляват риск за здравето, тъй като са вектори за широк спектър от бактерии, вируси и паразити, включително лептоспироза и хантавирус, и могат да предизвикат астма у обитателите на сградата от нанесена козина и частици кожа.

  1. Птици

Градските райони осигуряват идеална среда за няколко вида птици, които намират подслон върху и около сгради и други структури и процъфтяват с храната, осигурена от човешки дейности. Птиците нощуват и гнездят по сградите, увреждат конструкцията с корозивните си изпражнения, запушват канализацията с материал за гнездене, безпокоят обитателите с викането и движението си и замърсяват первазите на прозорците, балконите и тротоарите.

Птиците също разпространяват болести и паразити в своите изпражнения и материал за гнездене. Различни насекоми заразяват местата им за гнездене, включително SPI и ектопаразити като кърлежи, акари и птичи буболечки, носени по телата им.

Гълъбите са най-разпространеният вредител по птиците и основните вредители на сградите. Скорците могат да нощуват в големи количества по сградите и да гнездят в подобни на кухини пространства като дренажни тръби и празнини на тавана. Врабчетата обикновено са проблем в големи сгради като фабрики за преработка на храни и складове, където могат да влязат вътре, за да гнездят и могат да замърсят и повредят продуктите. Чайките са вредители главно в близост до крайбрежните зони и депата. Сребристите чайки гнездят на покривите на къщите и създават предимно шум, докато сребристите чайки предпочитат плоски покриви за гнездене, където могат да блокират дренажа.

  1. Пълзящи насекоми

Пълзящите насекоми са разнообразна категория, която обхваща както насекоми, които са привлечени от храната, която ядем, така и някои, които също се хранят с нас, за да получат кръвно брашно.

Хлебарките са привлечени от топли, влажни места в сгради, където наблизо има запаси от храна. Това може да варира от трохи и разливи по пода, бюрата и кухните до пакетирана или разсипана храна в чекмеджета и шкафове и храна, оставена на плотове и в мивки. В света има много видове мравки, които нахлуват в сгради, за да търсят храна. След като ги видите да вървят по пътека, знаете, че вече са намерили запаси от храна във вашата сграда и ще трябва да проследите източника и да предприемете действия, за да им попречите да заразят помещенията ви. Както хлебарките, така и мравките се нуждаят от мерки за хигиена на храните, които да им лишат източници на храна.

Бълхите се внасят в сградите от хора и животни, включително други вредители като птици, плъхове и мишки, с които след това ще трябва да се справите, за да предотвратите по-нататъшно заразяване. Дървениците се пренасят в сградите от хората и в багажа и мебелите. Те са главно проблем в сгради, които осигуряват нощувка, като жилищни имоти,  хотели , студентски общежития и домове за възрастни хора.

  1. Летящи насекоми

Летящите насекоми включват домашни мухи, плодови мухи и мухи, които представляват опасност за безопасността на храните. Те са привлечени от храна в кухни и места за хранене, както вътре, така и на открито. Лошо съхраняваните отпадъчни храни или други органични отпадъци – които може да са в близък имот – могат да се превърнат в място за размножаване на мухи и да доведат до навлизане на големи количества в сградите.

Някои местни среди, влажни зони и водни пътища, например, могат да произведат рояци от водни насекоми, като мухи и мушици. Осите и пчелите могат да гнездят в скатни покриви, стенни кухини и други части на сградата и територията и да представляват опасност за обитателите и минувачите. Тези жилещи насекоми ще трябва да бъдат отстранени безопасно и възможно най-бързо.

  1. Съхранени продукти насекоми

Количествата пакетирани храни, съхранявани в офиси, търговски кухни, столове и жилищни имоти, могат да привлекат набор от насекоми вредители, които живеят и се размножават в храната. Тези малки вредители могат да заразят всякакъв вид сушени и консервирани храни, включително зърнени и зърнени продукти, ядки, сладкиши, сушени плодове и месо. Има три основни категории тези вредители:

Бръмбари и дългоносици

Съществуват няколкостотин вида бръмбари и дългоносици, които заразяват съхраняваните продукти, включително бръмбари от бисквити, килази и зърно, оризова дългоносица и бръмбари от брашно.

Молци

Ларвите на няколко молци са значителни вредители по съхраняваните продукти в световен мащаб, включително индийския брашнен молец, складовия молец и мелничния молец.

Акари

Тези паякообразни са най-малките вредители по съхранявания продукт. Те могат да заразят много продукти, включително сирене и брашно, и също да причинят алергични реакции.

ТУК СМЕ, ЗА ДА
ВИ ПОМОГНЕМ!

Специалистите на „Дезинсект“ ООД преминават ежемесечни курсове за обучение с цел да сме максимално подготвени за всеки Ваш проблем!

Научете повече

какво знаем и не знаем за хлебарките?

Хлебарките са преносители на най-различни болестотворни бактерии (коремен тиф, холера, дезинтерия и др.). Често повръщат смляната от тях храна върху нашите хранителни източници. По този начин възможността за предаването на заразата нараства значително.

Партньори

Последвайте ни в социалните мрежи

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци.

Научете повече

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете обезпаразитени вашите домашни любимци

Научете повече

За кърлежите

Кърлежите живеят във висока трева и в гористи райони, особено в хладни, влажни, зрели гори с гъст подлес. Те също се срещат в краищата на горите близо до тревни площи или полета, но рядко в тревни площи, които са твърде сухи и горещи.

Кърлежите чакат в храсталака животно или човек да се разминат, след което хващат козината или кожата и пълзят нагоре по крака. Те не летят, не скачат и не падат от дървета. Необходими са им около 30 минути до един час, преди да вкарат хранещите се части в кожата.

Вече сте наясно, че съжителствате с кърлежи. И въпреки многобройните Ви опити да се отървете от тях, все още нямате резултат. Какво да очаквате, когато ни повикате, за да Ви помогнем?

Стъпка 1

Телефонно обаждане

След приемане на Вашата поръчка ще получите sms с точен ден и час, както и номер на служебната карта- името на човека, който ще Ви посети, както и телефонен номер за контакт с него.

Екипът на Дезинсект ще Ви посети в уречения ден и час. Времетраенето на посещението зависи много от популацията, както и засегнатите площи, но средно ще отнеме между 30 и 50 минути.

Подготовката, която се изисква от Вас е да разчистите около стените и подовете , за да може колегата да установи от къде влизат гризачите.

Научете повече

Как да се отърва от бълхи?

Собствениците на котки или кучета трябва внимателно и редовно да проверяват домашните любимци за бълхи.

Предлагат се продукти срещу бълхи и предписани от ветеринарен лекар за третиране на заразяване с бълхи по домашни любимци, въпреки че също така остава наложително да се третира цялата къща за отстраняване на бълхи.

Трябва да се свържете с професионалист по борба с вредители, за да имате окончателен ефект в борба срещу бълхи.

Научете повече

Какво ядат бълхите?

Възрастните бълхи разчитат на топлокръвни гостоприемници за хранене. Честотата и продължителността на хранене варира при различните видове.

Устната част на бълхите е модифицирана, за да пробие кожата на гостоприемника и да смуче кръв. Ухапване от бълхи често причинява дразнене и в екстремни случаи може да доведе до вторични инфекции. Ларвите се хранят с косми, частици кожа и изпражнения на възрастни бълхи.

Дезинсект ООД

Получете оферта

За услуга

Очаквайте специалист от нашия екип да се свърже с Вас.